Османи: Всички загинали в автобуса-ковчег са млади хора, вероятно от Скопие

В Северна Македония е имало дълъг уикенд и хората са тръгнали на екскурзия
67

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Всички загинали в катастрофата на магистрала "Струма" са млади хора, заяви македонският външен министър Буяр Османи на брифинг пред "Пирогов", където са настанени пострадалите при тежката пътна катастрофата, отнела живота на десетки северномакедонци.

Още по темата
Автобусът е превозвал туристи от Северна Македония, които са пътували за Скопие от Истанбул. В рейса е имало над 53-има пътници, сред тях - и над 10 деца. Над 40 са починалите.

"По непотвърдена информация загиналите деца са повече от 10", коментира Османи.

Той предполага, че повечето са жители на Скопие, тъй като туристическата фирма, организирала пътуването, работи в македонската столица.

В Северна Македония е имало дълъг уикенд заради национален празник и много млади хора са се записали за екскурзията, отбеляза Османи.

Македонският външен министър ще даде допълнителна информация за състоянието на пострадалите, след като се срещне с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Някой си ако бехме притребвали на някой, да сме станали плячка. инж. балкански е необходим само на родината си, да плаща такси и данъци да може чантаджиите и службашите да едреят.
15
6
 
32
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Не само там.По цялата ни пътна мрежа има безумни участъци.Имам чувство, че хората които ги проектират и които решават какви знаци, маркировка и мантинели да има са неуки или с образование несвързано с транспорт или техническа насоченост. Най-вероятно от години с партийни назначения калинките си живуркат и създават опасности по пътищата. Пълна неадекватност както във всичко в държавата през последните 30 години.
14
7
 
24
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Да, сега пак е виновен Борисов!А, че шофира е карал на мокър път с несъобразена скорост, а може и да е задрямал...Мир на душите на невинните жертви! Не политизирайте, в България вчера изгоряха 9 възрастни хора, а Ковид отново взе 250 души! За тях плачете, че България без хора ще стане лесна плячка на който ни поиска!
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинявам се тея ще ни кълнят псуват ние ще сме състрадателни .
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътни инциденти бол.Малко БНТ,БиТиВи и Нова вкарват яко негативизъм.Репортаж за 10 мин.го разтикват с часове
11
1
 
10
 
! Отговори
До "терористите преди 2 години
20 (двайсетина) метра 4мм дебела мантинела при скорост над 100 км ти отнася всичко отдолу! Окачване, резервоари, тръбни сединения... Познайте къде са 500 литровите резервоари на рейса?
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това място е изключително зле проектирано. Има голям наклон със завой, а в средата на завоя има отбивка с мантинела от вътрешната страна на завоя. Като следиш края на пътя, той извива към отбивката и изведнъж директно срищу теб се оказва преградната мантинела. Аз винаги минавам с очи отворени на четири в този участък, но ако някой минава за първи път си е страшно!
9
3
 
16
 
! Отговори
Жалко за хората преди 2 години
Жалко за загиналите хора! Инцидент - трагедия! А тука компанията на гробарите пак не пропускат да поплюят - колко са пошли ! При тиквените гробари няма значение повода да правят политика!
8
8
 
9
 
! Отговори
Янко преди 2 години
Даа маскираните винаги са в риск, а ваксинираните в още по голям риск да им се случи нещо най не очаквано. Но да шофираш с маска е садизъм.
7
2
 
12
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
От новините се вижда, че на медиите и управниците не им пука за старите хора! По - интересни са османитата понеже са турски дарове! Права, свободи и бош лаф!
6
9
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
С такава злоба към Радев се изказва само един човек в тази държава. Признай си че си Бойко Борисов, не се крий.
5
19
 
22
 
! Отговори
Тиква преди 2 години
Пътищата, магистралите във Ужасно състояние, хранилка на Гербави подли Политици, Тиквата и неговата Шайка-терористи за Затвора, Гербист-Терорист.
4
1
 
43
 
! Отговори
Спомням преди 2 години
си, че когато в Охридското езеро загинаха БЪЛГАРИ и то по вина на собственика и капитана (промяна на центъра на тежестта заради незаконно направени палубни надстройки) в македония проточиха разследването, всичко се покри и никой не беше осъден ефективно!!!
3
6
 
14
 
! Отговори
Луцифер преди 2 години
Османито естествено няма да каже на коя нация е национален празник, празника! " македонците" от всички македонски нации срам ли ги е от "националния" им празник!
2
35
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ШОФЬОРА БИЛ ВЕЧЕ С 3 -ТА ДОЗА , И ГО НАКАРАЛИ ДА НОСИ МАСКА ОТ КОЕТО ТОТАЛНО НЯМАЛ КИСЛОРОД ЗА МОЗЪКА!!!
1
81
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е част от мракобесната Промяна на президент румен радев, която със свирепа ярост ни донесе криза, мизерия, глад, нищета, безработица, безпаричие, безпътица, метежи, грабежи, кражби, убийства, самоубийства, наркомания, хомосексуализъм, проституция, морален срив, духовна деградация, разпад на патриархално-семейните ценности, *** идеология, корупция, суша, студ, урагани, измами, инфлация! Оставка на тиранина и криптокомуне румен радев ветото ВЕДНАГА!