Собственикът на "Беса транс": Случилото се е тест от Аллах

При катастрофата на 23 ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени
Обновена: 29 ное 2021 06:49 | 28 ное 2021 16:17, Нели Христова
58
Собственикът на "Беса транс": Случилото се е тест от Аллах
Снимка: БГНЕС

"Аллах да вкара починалите в рая!", написа собственикът на туристическата компания "Беса транс" Беким Хаджиу, чийто автобус катастрофира на АМ "Струма".

Самият той е бил част от една от туристическите групи, заминали за Истанбул. По времепо време на фаталния инцидент общо 4 автобуса на "Беса транс" са се връщали от Истанбул.

"Аллах да изпрати в рая загиналите. По-скорошно оздравяване на ранените. Тези думи изричам със съжаление и наранено сърце. Те бяха част от нашето семейство, защото винаги, когато сме пътували, считахме пътниците за част от нашето семейство. Четири дни бяхме заедно в Истанбул и тогава разбрах, че повечето от тях и преди са пътували с нас на екскурзии с автобуси", пише Хаджиу, цитиран от БНТ.

И определя случилото се като тест от Аллах.

"Тези изпитания са за Аллах и вярвам, че са приети от всеки вярващ. Волята му не може да се промени нито за миг и ние искаме Аллах да не ни подлага на изпитания", добявя собственикът на "Беса Транс".

При катастрофата на 23 ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени.

Преди няколко дни министерството на транспорта отне лиценза на компанията поради груби нарушения в работата ѝ.

Вчера двама от оцелелите при инцидента на автомагистрала "Струма" бяха изписани и с медицински транспорт на Република Северна Македония отпътуваха към родината си. В началото на следващата седмица, след оценка на медицинското състояние на болните, предстои тяхното поетапно изписване, съобщиха по-рано от "Пирогов".

Пациентите са в стабилно и добро общо състояние. В момента в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия има четирима болни, които са прекарали нощта в съответствие с очакванията на медицинския персонал на болницата. В Клиниката по неврохирургия е настанен един пациент със счупване на два гръбначни прешлена, чиято операция бе по-рано тази седмица. Хирургичната интервенция на гръбнака е успешна и възстановителният процес е без усложнения. Същият пациент претърпя и успешна операция на подбедрицата в Клиниката по ортопедия и травматология още в деня на хоспитализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме християни на думи.
17
6
 
5
 
! Отговори
ВЯРА преди 2 години
Прочетох статията. Иска ми се повече от определящи те се като християни у нас да имаха такава вяра.
16
3
 
16
 
! Отговори
Християнин преди 2 години
С такива приказки, долу в ислямския свят. След като се движи сред християни, да спазва нашите правила и закони.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сучилото какво означава?
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че имате с кой да се оправдаете......за добро за лошо все с Него си измивате ръцете...
13
11
 
5
 
! Отговори
Amin, ya Rabb преди 2 години
Амин, амин, амин, Рабул алемин! Моля да поправите в заглавието Аллах (субханеху уе Теаля) с две л. Дано Аллах ги приеме в дженнету фирдеус. А на останалите ни даде търпение и сили. Покрай репортажите се надявам и ние, мюсюлманите в България да поправим имана си и повдигнем опованието си в Аллахутеаля.
12
2
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЩОМ СЕ Е СПУКАЛА ГУМА КОЯТО Е ДОВЕЛА ДО КАТАСТРОФА, ФИРМАТА НОСИ ЦЯЛАТА ВИНА, И ТОЯ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА УЛАВ! СИГУРНО НЕ СМЕНЯТ ГУМИТЕ И ГИ ПОЛЗВАТ ДО ПОСЛЕДНО! ВАЖНОТО Е СОБСТВЕНИКА ДА ПРАВИ ПАЧКА! ЕДНА БЪРЗА ПРОВЕРКА НА АВТОБУСИТЕ НА ФИРМАТА И ВСИЧКО СТАВАШЕ ЯСНО МОМЕНТАЛНО НО В МАКЕДОНИЯ СЛУЖБИТЕ СИГУРНО СА ПО-НЕКАДЪРНИ И ОТ БЪЛГАРСКИТЕ!
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Алах е те е накарал да извършиш фалшификациите, нали? Ако автобусите ти минават границата с фалшиви документи, как ли минават технически преглед? Един от оцелелите е забелязал теч под автобуса преди да тръгнат.
10
3
 
24
 
! Отговори
българина преди 2 години
шиптърска простотия... демек ислямска
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Често споменават Алах но както се видя изгоряха много хора ,къде е алха ?
8
1
 
20
 
! Отговори
cxqw преди 2 години
Много удобно да прехвърля вината на аллаха и да плещи глупости за некви изпитания и тем подобни хитрости. Като знам в Албания как спазват Кануна не ми се мисли какво ще му се случи на тоя ако не избяга да се скрие накъде дълбоко в Африка, където няма албанци.
7
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АВТОБУСА НЕ СЕ Е ВЗРИВИЛ ! АВТОБУСА СЕ Е ЗАПАЛИЛ И ИЗОБЩО НЕ Е БИЛ РЕЗЕРВОАРА! ПРИ УДАРА В МАНТИНЕЛАТА АВТОБУСА ЛУМВА В ПЛАМЪЦИ И ТО С ГОЛЯМА ТЕМПЕРАТУРА! СИГУРНО ПЪРВО Е СПУКАЛ ГУМА ЩОТО ОЦЕЛЕЛИТЕ КАЗАХА, ЧЕ СА ЧУЛИ ПЪРВО ГРЪМ! НЕ ОБВИНЯВАМ ФИРМАТА, НАПЪЛНО ПРАВИ СА ДА СИ ПРЕКАРВАТ ГОРИВО, ЩОМ Е ПО-ЕВТИНО! БЕЗ НИКОЙ ДА ГИ ПИТА ОТ САМАТА ФИРМА ОЩЕ НА ДРУГИЯ ДЕН ОБЯВИХА, ЧЕ НЕ СА ПРЕКАРВАЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНО ГОРИВО! САМИ СИ ПРИЗНАХА , КАКВО Е СТАНАЛО БЕЗ ДА ГИ ПИТАТ!
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно.Сега аллах да вземе да плати обезщетенията и медицинските разходи.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отричат но ...шофьора на линийката каза че имало пламак повече от три метра височина и на пътя също ,тук Алах няма нищо общо ,тая е затвора до живот
4
1
 
17
 
! Отговори
Ясно преди 2 години
Виновен е аллах, защото такава е неговата воля. А тоя е проводник и изпълнител на волята му.
3
0
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НИКАКЪВ ТЕСТ НЕ Е! ВЕЧЕ СИ ПРИЗНАХА, ЧЕ В АВТОБУСИТЕ КАРАЛИ ПО 25 ЛИТРОВИ ТУБИ С ДИЗЕЛ ЩОТО ЦЕНАТА В ТУРЦИЯ БИЛА МНОГО ПО ЕВТИНА !
2
0
 
26
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Албанска му работа - фирмата албанска, пътниците и те.
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте го,да не се мъчи човека. Много помагат ваксинките.