Заев поздрави Петков за избирането му за премиер на България

Сътрудничеството ще се ускорява чрез работни групи
14 дек 2021 15:05, Елка Василева
37
Заев поздрави Петков за избирането му за премиер на България
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в телефонен разговор е честитил на Кирил Петков избирането му за премиер на България, при което двамата се съгласили да продължат да работят за намиране на приемливо решение за деблокиране на процедурата за начало на преговори за членство между Република Северна Македония и ЕС, съобщи МИА.

Още по темата
На колегата Кирил Петков честитих избора за председател на Министерския съвет на Република България. В телефонния разговор пожелах на премиера Петков успешен мандат и осъществяване на всички приоритети, утвърдени в програмата на неговото правителство с цел благополучие и просперитет на българската държава и българските граждани, заяви Заев на официалната си страница във Facebook.

Заев заяви, че в разговора двамата са изразили готовност да ускорят комуникацията и сътрудничеството чрез няколко работни групи в областите икономика, култура, здравеопазване, енергетика, инфраструктура и други области от интерес за македонските и българските граждани.

Съгласихме се да продължим да работим за намиране на приемливо решение за деблокиране на процедурата за начало на преговори за членство на Северна Македония в ЕС и за нов позитивен импулс за укрепване на двустранните отношения между нашите две страни в името на общото европейско бъдеще, посочи Заев във Facebook.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заев????какво очаква пренебрегване на историята ли Имаше един Ванче Михайлов той каза в интервю записано търсете в архивите на Османската Империя там пише всичко кое е българско
33
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и...САЩ...защо се ограничават сами...когато можете да имате щати и в Европа???...аз не мечтая за...сибир...!бих бил щастлив във..Вегас...останалото е лицемерие и зависимости,диктаторите в източна с ограбеното от народите им бягат в САЩ...децата им...и организираха атаката над Конгреса на САЩ...последната Крепост на Свободата...ползвайки тръмп!!!въпрос на оцеляване и смелост е...ще оцелеем...ако го осъзнаем!!!...или да мрем по-добре!!нямате ракети с които да убиете...Бог!!!...аз съм Бог...ти си..
32
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Народа ми единствен спаси еврейте си от лагерите...и "македонците" на путин ни наричат фашисти в учебниците си...имат териториални претенции...и ЕС лобистите работят за този позор...изход..Справедлив Свят...аз ограбеният българин отказвам вашата несправедливост ЕС...не сте мой и на децата ми приятели...изход...ще го наложим на следващите избори!!!ЕС е фашистка и мафиотска организация...лицемери ...купени от путин!!!приятели...Справедлив Свят!!!...палят балканите...по -руско сръбски
31
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
лицемерите политици...приемат и "македонски" евра и долари,Народа ни няма да приеме несправедливости,прекалено много несправедливости и ограбвания ни "наложиха",Историята ни е низ от подобни "наложени" ни от" великите"...и те кървят...време е да си завоюваме Справедливо отношение...и политици предали ни...ще ги накажем позорно!!!Справедлив Свят!!!само с продажби на несправедливост...няма начин...ЕС!!!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...и няма откъде газ освен ако не се направи директен южен поток тръба с Крим или южна Русия през черно море. Пиутин ще се съгласи след спирането на северен поток две." ______________________ Има, има откъде, но Булгаргаз предпочита и внася почти само 5 пъти по-скъпа газ от русия! Имаме и договор, но Булгаргаз е внесъл около 10тина процента по него. А той е наистина 5 пъти по-евтин. Бавиха и връзката с Гърция към 10 г вече... Защо?
29
4
 
5
 
! Отговори
КВО ИСКАТЕ ,БЕ... преди 2 години
..НАЛИ И ПУТИН ВИ КАЗА ,ЧЕ БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА Е "МАКЕДОНСКА".....ВИЕ ПРОТИВ ПУТИН ЛИ СТЕ...??!....Я , ПО-КРОТКО....ХА,ХА,ХАААААААААА
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29 Македония е както ФРГ и ГДР. Само че СССР не избива или не прогонва немците от ГДР, а Югославия прогонва българите след 1919 г. и който е против в затвора. След 1944 г. е дадена автономия, но като нов несъществуващ македонски народ и нация за да се спрат претенциите на България за промяна на Ньойския договор и така и след 1990 г. продължава.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са македонците в кралството на сърби, хървати и словенци? Кралска Югославия между двете войни не е признавала македонци.
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да признаят, че днешните северомакедонци произлизат от българския народ. Откъснати от Сърбия, след това от Кралството на сърби, хървати и словенци, от социалистическа Югославия, те са превърнати в еничари срещу собствения си произход и род. Северна Македония е еничарска държава.
25
1
 
2
 
! Отговори
ЩО , БЕ.... преди 2 години
Климент да не би да е руснак.....ха,ха,хааааа.... или татарин??!
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Климент не е бил Българин.Не е бил и Македонец.Може да го проверите.Климент е отказал да приеме Българската азбука на Българския престолонаследник,когато той твори и работи.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, горкия, даже не е наясно какъв точно е проблема с РСМ. Всъщност той до ония ден не знаеше че имало ББР и какво правела... Какво да ви говоря - все едно да сложите Бай Иван, дето е барал много бакър в живота си и разбира ток - да управлява АЕЦ-а. Успех, Кирчо, дано не ни закопаеш повече и Боцлино Банкянски.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Darth shadow - Силно се надявам , приятелю ! С радост ще очаквам този момент ! Ще има да черпя.... като за рожден ден.
21
0
 
6
 
! Отговори
Споко ,бе.... преди 2 години
Кире и Заев ше се сработят бе......работата вече се пече и парите за България от ЕС са напът....ха,ха,хаааааааа....Кире вече е сигурен!
20
3
 
3
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Няма да е задълго ! Я , някой ще го сапуниса скоро, я може да го сменят ...
19
2
 
6
 
! Отговори
!!!!! преди 2 години
Македония.............такава държава няма..................България вече има нов съсед............Велика Албания!!!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Зайо се мазни на всеки белким му мине номера. 1, 8 милионен сбиршайн, половината от които албанци, искат да си присвоят наща история и азбука, наричайки ги македонски. После ще кажат, че тези три и повече милиона македонци ( защото толкова са дошли през вековете в наще земи от егейска и вардарска Македония) са малцинство, което ние трябва да признаем и т.н. Зоран чисто сръбско име носи ( няма такова македонско име) и се надява на български баламурници на власт у нас.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зайо Байо е много хитър.................хаха....................но няма да пуснем лесно Македония в ЕС............докато не престанат да крадат БГ-история!!!
16
5
 
5
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
ще загуби всичко кирил петков жената си, милионите и на края живота си,само гледайте..
15
2
 
7
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
Гърция и Турция са най-големите врагове на България..............Македония е една изкуствена държава...................сърбите уж са ни братски народ, близки до българите ............но са ни забивали нож в гърба.............били сме ги и пак ще ги бием , дори само със запасняците!!!