Албания въвежда задължителна ваксинация в администрацията и моловете

Мярката ще влезе в сила след Нова година
26 дек 2021 22:20, Красимир Ангелов
61
Албания въвежда задължителна ваксинация в администрацията и моловете
Снимка: БГНЕС

От 4 януари всички служители в публичната администрация, супермаркетите и търговските центрове в Албания ще трябва да разполагат със сертификат за ваксинация срещу КОВИД-19.

В противен случай на всеки 5 дни ще трябва да представят резултат от отрицателен тест, за да докажат, че не са носители на коронавируса, съобщи "Албениън дейли нюз".

В заповедта на министърката на здравеопазването Огерта Манастирлиу се уточнява, че ще се признава и удостоверение за преболедуване на КОВИД-19. Това удостоверение ще бъде валидно в продължение на шест месеца, посочва БТА.

Според официални данни ваксинационното покритие в страната остава ниско, като едва около 40 процента от населението е ваксинирано с две дози от ваксините.

Забавянето на темпа на ваксинацията е и основната причина за въвеждането на новите мерки, наред с разпространението на нови варианти на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Били едва 40%.Та у нас са почти на половина.Новинатабтеябва да е имат цели 40%.Това ако е у нас,ще се гордеят с успеха .
40
5
 
3
 
! Отговори
Очевидно преди 2 години
Албанците вече загряха. Българите още стоплят.
39
5
 
9
 
! Отговори
Тъбднфк преди 2 години
С тези " ваксини " имам някакво съмнение че се целят някои неща от банкерите .Фалиране на сегашната икономика и премахване на книжките пари .Следващото нещо е хартиеният сертификат да премине е дигитален сложен в крайна сметка в чип имплантиран в нас .В последствие в този чип да се провеждат заплатите и така да може банкерите да имат пълен контрол над човека .Това най вероятно ще стане през много бунтове и убийства .Да не забравяме ,че в сметките на банкерите най вероятно присъстват и войни .
38
1
 
4
 
! Отговори
dsaddsa преди 2 години
До АнонименНе мога да повярвам, че някой не знае, че не мога са две думи. В 2021г, на такива не трябва да се дава достъп до интернет
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немога да повярва, че депутати използват думата задължително ... и взе още са на работа! Това е неприемливо 2021г. Балканските народи и те ли станаха подчинени и крайно разделени. Ако наложат на 1 трябва всички да хора да искат оставки.
36
5
 
4
 
! Отговори
dsadsadsa преди 2 години
Добре, че се появи ковид. Иначе българският тъnоъгълник, антивсичковец щеше да умре от скука
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 42 по добре с алуминиева шапка отколкото отрова с маймунски вирус човешки загодишни клетки и графен оксид
34
4
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
Току що главната ковид баячка премина като циклон по нова тв, за да ни разясни ковид бъдещето. Па ти кого рече, че наричаш врачки и баячки?
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е - нали ваксините не спират разпространението, а са за да предпазват хората?Е ,ако статистиката показва че за човек с моята възраст,пол и здравно състояние риска е като от ПТП - да се ваксинирам или да спра да шофирам?Аре да не питам много,че ще им хрумне да вземат книжките на неваксинираните, като гледам логиката на управленските им решения.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пренебрежим риск - при вероятност от летален изход под 1:500Нисък между 1:500 до 1:100Среден между 1:100 до 1: 33Умерен 1:33 до 1:20Висок 1:20 до 1:10Критичен над 1:10Примерно разбира се.Едно падащо меню с критерии на база статистическите данни от преминалите през ковид да проличава кой коя група е и толкова.И ограничения, сертификати и натиск да бъдат спрямо риска по групиСега е баш като в казармата - еднакви нормативи и ядене за всеки.
31
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега си припомних, че имало такава държава като Албания. Никакви вести не ни носехте оттам, досега. Но че ще въвеждат корона мерки не може да се пропусне. Ние трябва да се почувстваме ужасно виновати, че даже албанците въвеждат крути мерки, па ние кви сме ганьовциии...ауууу, засрамете се, бе ора. Изоставаме, изоставаме мноо...
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова народ вече премина през ковида- не можаха ли да направят една сравнителна графика за профил на починалите, на прекаралите тежко, прекаралите леко?Една крива на риска с компоненти възраст, заболявания, генни специфики, пол и т .н която да изясни какъв е конкретния статистически риск за всеки.Да става ясно при кого риска е пренебрежим, нисък, среден, умерен,висок и критичен и натиска за ваксиниране да е съобразен с това?Това сега е казармена уравновиловка - на всички едно и също.
29
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо процентът на заболеваемост в БГ остава сравнително нисък, въпреки ниското ваксинационно покритие ... Ние киборги ли сме ... Или има нещо сгрешено във ваксинацията по време на пандемия ... Нещо като статия по това, мucupku ...
28
3
 
34
 
! Отговори
и те така преди 2 години
скоро и у нас . фигуранта и правителството на харвардските костюмчета мислят как да го измислят . най вероятно ше изчакат да разберат на кого със сигурност могат да разчитат за да бъдат подкрепени .
27
46
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ами сори антиваксъри, трябва да се преселите на Марс,Илон Мъск ще ви подкрепи,гласувайте за него.
26
9
 
67
 
! Отговори
маймунски аденовирус преди 2 години
Абе как още има толкова кухоглави хора че да проповядват "ваксини" в момент когато най-"ваксинираните" държави до една удариха рекордни бройки новозаразени, и напират да бодат с трета и четвърта порция буламачи поради небивалия провал на експеримента?
25
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27 - Не би ли трябвало да ги съдят за самоубийство по твоята плоскоглава логика? За убийство трябва да съдят докторите, понеже на планетата няма такава смъртност, дори в Африка.
24
68
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България при сегашната вълна на епидемията заради неваксинираните от Ковид-19 починаха 12300 човека по официални данни, но и още толкова нерегистрирани. Би трябвало неваксинираните да бъдат съдени за масово убийство
23
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в България така трябва и то за всички.
22
9
 
6
 
! Отговори
do 4 преди 2 години
Явно някои хора са много издръжливи на отрови. Има хора с над 100 теста, а са здрави все още. Как си го обясняваш ако тестовете били отровни?