Държавният департамент: Без санкции срещу България заради РСМ

Двете правителствата били поели по пътя на конструктивния диалог
18 яну 2022 11:55, Елка Василева
83
Държавният департамент: Без санкции срещу България заради РСМ
Снимка: архив, БГНЕС

Администрацията на президента Джо Байдън не обмисля санкции срещу българското правителство заради Република Северна Македония, се казва в изявление на говорителя на Държавния департамент Нед Прайс, разпространено от посолството на САЩ в София.

Още по темата

В съобщението се казва, че в отговор на журналистически запитвания посолството на САЩ би искало да разпространи следното изявление на говорителя на Държавния департамент Нед Прайс:

"Съединените щати силно подкрепят присъединяването на Албания и Северна Македония към Европейския съюз. Вярваме, че това ще е от полза за всички страни в региона. Администрацията на президента Байдън не обмисля санкции срещу българското правителство и сме убедени, че правителствата на Северна Македония и България са поели по пътя на конструктивния диалог, което ще помогне да се разрешат своевременно техните различия. Оценяваме силния интерес на Конгреса на САЩ по този въпрос и ще продължим да поддържаме тясна координация с Конгреса по тази тема."

Изявлението е в отговор на интервю пред македонската редакция на "Гласът на Америка", в което конгресменът от републиканската партия Клаудия Тени заявява, че налагането на санкции от САЩ на България заради наложеното от нея вето върху започването на преговори за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз е възможен вариант, особено ако София не промени позицията си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и каракачанов -- в затвора за предателство.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лобизмът в САЩ е законен. Плащаш си и получаваш защита, похвала или атака срещу противниците си. Така бяха издействани атаките по Магницки.
34
3
 
6
 
! Отговори
Болгар преди 2 години
Даа, браво на нашите приятели, със сигурност искат обединена и силна България. Един народ- две държави! Всъщност не е толкова трудно, взимат се проби от 100 етнически българи и 100 етнически "македонци'' и се слагат на масата сведенията на старите автори и всичко се доказва много лесно.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и каракачанов трябва да бъдат изправени на съд заради сделката с имагинерните самолети, които никога няма да видим, но затова пък сега им е лесно да ни плашат със санкции.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавният Нужник на САЩ да са гледа само своийте фекали
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да признаем ,че македонците,може би с помощ от Белград,правилно инвестират за пропаганда на своята позиция!През 1983 в началото на кариерата си като адвокат и съсобственик на печатни издания ,Клаудия Тени е била наета от Югославското посолство в САЩ да рекламира Зимните Олимпийски игри в Сараево!
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още от югославската война и санкциите им срещу югославия България изпитва всякакви вредни последици от техни санкции, включително и до днес -- санкции срещу търговията с енергоносители с Русия. За това не получаваме никакви компенсации. Не искаме да имаме нищо общо с тази сатанинска държава. Техните слуги във властта ще бъдат прогонени и наказани за предателство.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново удариха на камък макетата, ще си останат с пръст в устата :))) Те да не би да си мислеха, че като почнат да ни плюят ще ги огрее, далече са от нашето ниво по плюене, ние сме първенци в това нещо :)) Плюс това кой ще е луд да им даде предимство пред нас, та те са никой в историята, тоест немат такава :))
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето Ви сега Партньори по всяко време за своя сметка ще Ви изневерят!!! За САЩ няма вечни Приятели има вечни интереси !
27
8
 
7
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 27 - позна! Точно на Русия и нейната по.д.лога Сърбия можеш да благодариш за македонските изцепки. Междувременно, благодари на Путин за това, че не знам коя поред година поздравява Македония като "..родина на кирилицата".
26
1
 
6
 
! Отговори
аа преди 2 години
молим ви въведете санкции
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс миналата седмица <strong>се е срещнал с украинския президент Владимир Зеленски и представители на украинската разузнавателна общност.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ като какви се вжиивяват и какво общо имат по въпроса ????? Хубаво е че я има Русия за отпор иначе света би попаднал под тотално Американско Робство !!! Россия - Страж Мира !!!!
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ви казах, че стане ли въпрос за България, ще си затворят очите, колкото и да се опитват сърбоманчетата :)))
22
1
 
16
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Америка е държавата която много обича да прави компромиси. Тогава, когато някой друг ги прави и са изключително и само за негова сметка. Това тук следва да се чете така: ".. искаме Македонците в ЕС, защото си мислим, че така ще ударим руските интереси. Не ни пука нито за историята ви, нито за егото и самочувствието ви. Считайте се предупредени, следващия път, ще сменим губернатора ви и ще ви пообръснем..". Тея си пъхат дългия нос тук определено. И не деликатно - а грубо.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква наглост! За която пишем от над 10 години. Американското население трябва да започне процес на трансформация на сащ в няколко по-малки държавни обединения спо-хомогенно население по расов и др. признаци всяко. В сегашния си вид сащ не могат да функционират нормално и са заплаха за мира. Населението не може да контролира федералното правителство, което очевидно е завладяно от мегаломания и откъснато от реалността.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До16Изявлението трябваше да бъде: "България и РСМ са суверенни държави и САЩ не се месят в политиките им." ////Няма такова нещо!Правилното изявление трябваше да бъде:Няма смисъл от санкции,нашият човек Кироу Петкоф,ще свърши добра работа.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ето ви сега да видите колко са ни ПРИЯТЕЛИ американците...навсякъде се опитват да контролират ..те сега и украинците лъжат ама ако ги напъне Русия ще избягат с нзрани *** също както "победиха" и в Афганистан ...
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какви ще са санкциите? и на нас ли ше ни пратят одеяла с едра шарка? дeба и племето прoклето.....английски и френски реднеци....
17
3
 
1
 
! Отговори
L. преди 2 години
Сле приемането за Западните балкани в ЕС, държавите членки в него ще станат твърде много, а парите малко. Решението за окрупняване на административните единици ще е належащо. Най-вероятно РСМ да премине на управление към България. Таквиз ми ти работи.