Първият полет София-Скопие ще е в петък

Със самолета в Скопие ще пристигнат македонска и българска делегация
49
Първият полет София-Скопие ще е в петък
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На Международното летище Скопие утре в 9:40 ще кацне самолет от София на авиокомпанията "Гъливер", с което ще се реализира първият полет по тази линия, съобщи специално за БТА агенция МИА.

Със самолета в Скопие ще пристигнат македонска и българска делегация, водени от министрите на транспорта на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски и туроператори от двете държави. Програмата ще продължи със среща в Клуба на депутатите, на която трябва да се разгледат възможностите и да се определят детайлите около бъдещото опериране на авиолинията, която трябва да стане редовна от следващия месец. Също така трябва да се утвърдят и туристически пакети, които ще помогнат да се увеличи броят на посещенията на туристи от двете държави.

Преди утрешния ден днес в София заседава междуресорната работна група за сътрудничество в областта на инфраструктурата, транспорта и свързването. Освен Бочварски и Събев участват и министрите на местното самоуправление Горан Милевски, както и българският вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и на енергетиката Александър Николов. На срещата се разглеждат въпроси от взаимен интерес в сферата на пътния трафик, транспортната свързаност и дигитализацията.

Самолетното свързване между столиците на Република Северна Македония и Република България е първата конкретна стъпка в сътрудничеството, което обявиха на първата си среща в Скопие на 18 януари тази година премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски. Една седмица по-късно, на 25 януари, двете правителства поведоха в София съвместно заседание и подписаха два документа за укрепване на инфраструктурното свързване между двете страни - за директна авиолиния Скопие-София и за железопътния коридор номер 8.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: скопиеполетРМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, че полети до Тирана все още стоят на сайта на "Гълив Еър" обявени в графата "coming soon", при все че ние подкрепяме албанците за членство в ЕС, за разлика от макетата...........
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонец: Първо Вие си признайте Македонските корени,след това ние ще си признаем Българските корени.
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Картата си показвай на гаджето,сигурно ще я впечатлиш.
43
0
 
3
 
! Отговори
toti преди 2 години
Македончетата ще се снимат за спомен за историята ха хааа
42
2
 
5
 
! Отговори
еармеар преди 2 години
Крайно време беше да се подновят вътрешните полети в държавата ни!
41
4
 
0
 
! Отговори
Да преди 2 години
До MKD Македония може да се види, но Северна Македония не! Просто онези македони не са северномакедонци! Те са говорили елински, а вие развален български смесен с турски и сръбски думи!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох как им завиждам на първите пътуващи... Ще могат да видят Колизеума в Скопие, македонският Свинкс, Арката на Победата.... Дано някога имам възможността да ги видя и аз
39
0
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
с кво ще летим, с балистична ракета ли?
38
0
 
9
 
! Отговори
Слави Т. преди 2 години
Време е и за совалка да помислим, и без това им е обещано !1
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макета, вижте карта, която французите са правили 1861 г. Някъде да вижаде македонци?https://edmaps/Carte_ethnographique_Balkan_Lejean_1861_d.jpg
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да отида и аз да апна да пийна и да хвърля една въдица на Вардар,та да хвана един сом.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е 5 евра отивам веднага.Ще апна скара ще пия една жълта и едно скопско и се върщам.Ще спестя пара даже.Цените там са човешки.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мен що не вземат.Тъкмо се чудих какво да правя.А имам и приятел в Скопие.Чух,че е станал доцент и не е черпил.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с райън еър за 5евро билета кога?
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че апнат и пийнат и ще почиват през уикенда там и ще се върнат в понеделник за работа.
31
0
 
9
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Полета до Скопие ще е суборбитален!! Пътниците (космонафти) ще могат да видят земята от космоса!!
30
0
 
7
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
до Анонимен 28....За теб и мен събота е пазарен ден,,,НООО за българската делегация петък е пазарен ден !!!!Ще пообиколят Скопския Дисниленд,ще си понапазаруват парцалки за жените и любовниците си,ще хапнат и пийнат за здравето на домакините и с обратния полет ще дойдат да се отчетат пред Парламента колко много работа са свършили и как татаро-македонската дружба ще я пребъде във вековете...Само да те светна малце:м-ра на транспорта Николай Събев не е майстор колкото и да се пъне...
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не са на господин Пее или господин Бокито?Или Догито можеби?
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като правят реклама,поне да кажат колко струва билета.Да знаем, мое да се разходим до Вардар и на Българския кораб на Вардар да се качим.Кораба във Вардар е на БГ фирма.Интересно е на кой е ? Захарната им фабрика също е на Българин,както и единствения ТЕЦ е на Българин,както и мините им са на Българин? Да кажат кой е? И дали един човек притежава всичко.
27
0
 
5
 
! Отговори
Ясъмкон преди 2 години
Направо от летището директно в паспортно един рейс че то 90% за там ще са. Не ми е ясно те искат да идват ние плащаме линията?!