Гърция вдига с 50 евро минималната заплата на 713 евро

Увеличението е с 9,7 процента спрямо 2021 година
21 апр 2022 09:47, Елка Василева
24
Гърция вдига с 50 евро минималната заплата на 713 евро
Снимка: архив, БГНЕС

Минималната заплата в Гърция ще бъде увеличена с 50 евро месечно от 663 евро в момента на 713 евро от 1 май, обяви  гръцкият премиер  Кириакос  Мицотакис в телевизионно обръщение, съобщава вестник "Катимерини".

Още по темата
Мицотакис каза, че предстоящото увеличение, второ за тази година, възлиза на 9,7 процента увеличение на минималната заплата от  2021 г.

Растеж за всички бе нашето обещание от самото начало. И това е целта на нашата политика. Днес ние предприемаме още една важна стъпка, за да я  постигнем, каза Мицотакис, изразявайки надежда, че увеличението ще  помогне на онези, на които им е трудно да се справят.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От туризъм малка Гърция събира БВП колкото на цяла България. Дори фалирала минималната заплата е колкото средната в България... някои казват, че имало пари у нас, но се крадяло много. Политиците се огледало на обществото. Навсякъде се краде, но у нас явно е национален спорт. Когато станем честни(а няма) тогава ще станем поне държава от средно европейско ниво. Резонно е, че сме най слабата икономика в Европа. Сърдете се на себе си. :)