Велев: "Газпром" казва, че Гърция е платила в рубли, права е

Гърция казва, че е платила в евро - и тя е права, обяснява той
24 май 2022 19:54, Нели Христова
110
Велев: "Газпром" казва, че Гърция е платила в рубли, права е
Снимка: БГНЕС

Гърция казва - платихме в евро. И са прави. Те са превели евро. Но имат и сметка в рубли, която Газпромбанк им заверява след превалутиране на борсата и от където рублите се превеждат автоматично на "Газпром експорт". И "Газпром" казва - Гърция плати в рубли. И те са прави, защото собствеността на газа преминава към клиента, когато доставчика си получи рублите. Така коментира в социалните мрежи разнопосочните новини за газа на Гърция от днес индустриалецът Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал.

"И да. След като наредят еврата (доларите) клиентите не трябва да правят нищо друго. Е, това беше изяснено от началото на април. Добре, че гърците, за разлика от нас, го разбраха. Иначе щяха да им врътнат и на тях крана. А от там и на нас, тъй като ние получаваме пак руски газ, но през Гърция. По-скъпо, от по договора с "Газпром експорт", който имаме", завършва той коментара си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връзката на Герб с Русия е по силна и по здрава от колкото с БСП. Руснаците нямат никакви сантименти към България , интересува ги водещата партия да прекарва техните интереси. Работят на принципа корумпирай и владей.Идеология няма, има интереси.
94
5
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Велев , каква руска *** си !Никой още не е платил рубли , но ти не си виновен , пионерското още е в тебе , то е като първата любов , при вас ко мунягите тая любов е до живот!
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че нашите не знаеха и не можеха да направят като гърците, но предпочетоха да използват ситуацията да делнат едни комисионни с приятелски фирми!
92
0
 
16
 
! Отговори
Да преди 1 година
Просто ни управляват ***, това е истината. Другият вариант е да се правят на улави за да оправдаят геополитическата си и корпоративна зависимост към чужди държави, фирми, посредници. Нема никакви двойни стандарти, руснаците обясниха схемата още април, просто нашите продължават упорито да не я разбират. И ЕК обясни 200 пъти как да плащаш без да нарушаваш санкциите - и това не разбраха, тепърва щели да питат. Цела Европа разбра, само харвардските братя Кирил и Кокорий не.
91
35
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Газпром променя условията всеки ден, какво доказателство друго искате, просто не стават руснаците
90
0
 
9
 
! Отговори
Тиквата преди 1 година
И съответно същият този Атали е дясната ръка на кой......? Не на Пеевски разбира се, тоя е само за боксова круша прочете и ще ви стане ясно защо Макарон и руския президент толкова често си говорят, а също така някои си мислеха че Лукойл е на Вагит Алекперов, ама истинските собственици го уволниха, а те са във Франкфкрт и Лондон 😀
89
20
 
4
 
! Отговори
Тиквата преди 1 година
Тоя мерзавец Велев лъже, това са рус. и подметки. Газ продават още 100 страни в света. Почти цяла западна Европа до Германия взимат от Норвегия и Нидерландия, Испания от Алжир, просто Германия и техния съюзник, който им продава газа Рус. я имат общ стопанин, който е създал империята си и своята династия във Франкфурт, и управлява почти целия световен капитал, между впрочем прочете Макрон, от коя банка излиза и как е бил дясната ръка на Жак Атали, който от своя страна стои над Клаус Шваб,
88
30
 
6
 
! Отговори
Роберто преди 1 година
Велев лъже руска пропаганда
87
5
 
30
 
! Отговори
Глупаците в България преди 1 година
Нали сме много умни и далновидни- все печелим! Голяма далавера ,ама много голяма...Къде си ,Господи,не виждаш ли!? И последният въздух ни напуска!
86
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ко прави тоя гъспром тук кат няма газ ???
85
47
 
15
 
! Отговори
DrugarAt димитров преди 1 година
със фашистката руска власт ние няма да се занимаваме. преди русия да изнася газ, цяла европа ПРОЦЪФТЯВАШЕ БЕЗ РУСКА ГАЗ! от там си правете сметката колко лъжат червените ***
84
12
 
13
 
! Отговори
Златка преди 1 година
ГаZпром казва, че плаща в копейки на другарката нинова! Права е!
83
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният на когото му секна кранчето и ***
82
14
 
9
 
! Отговори
непукист преди 1 година
Трудно е да се отсее истината, но последните указания на ЕК са, че няма нарушение на санкциите, ако собствеността премине след извършване на плащане в евро. Твърди се, че и Русия е изменила инструкциите си в този смисъл, т.е. превалутирането си остава някаква вътрешна операция на Газпром. Това е съществената разлика, но не виждам някой категорично да е потвърдил какво е положението. Определено Велев не е надежден източник.
81
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе пъпеш защо изкривяваш и лъжеш ? За такива *** които защитават мошеници и рекетьори ,цените в българските магазини трябва да са в евро, тогава ще разбереш кога и с колко превалутираш и финализираш сметката
80
32
 
6
 
! Отговори
БМДТ преди 1 година
Скъпото винаги излиза по - евтино. Не съм толкова богат, за да купувам евтино. Само две сентенции важещи с пълна сила за Газпром и Русия. А този Велев ми прилича много на Бай ТодАр, който призоваване, Да се снишим другари. МАКЕДОНИЯ НЕЗАБАВНО В ЕС!!!
79
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се получава когато глупави хора гласуват за други глупави хора... серия от глупости...
78
10
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво толкова се чудите? Киро лъжата прави всичко възможно да получава процент от сделките, затова и не иска да плаща на Газпром, защото той няма да вземе нищо! Договорът е подписан от други. Какво го притеснява него, че цената скача, той не плаща нищо, ползва държавен бонус, а сега и с новият договор, и процент. А ние продължаваме да лапаме мухи и да го плюем в нета, на него това въобще не му дреме!
77
6
 
54
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 80: "Но Киро е горд, че не е зарадвал Путин"? Не сме го избрали Киро за да радва или не някой извън България. Той и цялото му правителство са положили клетва да служат на интересите на българският народ. А ни докараха по-скъп газ от посредници. Защо Гърция и Германия могат да плащат за доставките на руски газ по схемата на Газпром, а ние не можем? Нека да обяснят на кого служат.
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
fake news. beh i kevr sa spekulantska korumpirana mafia, kakto i kninova, bkp, bsp, koito rabotiat za chujdi spyonski interesi i protiv interesa na bg republikanski narod.