Пендаровски: Македонците подкрепят влизането в ЕС

Според него трябва да се намери реално решение
31 май 2022 21:00, Росен Стойчев
41
Пендаровски: Македонците подкрепят влизането в ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Голяма част от македонците са съгласни да влезем в ЕС, но без да приемат компромиси със съседни страни. Това обяви македонският държавен глава Стево Пендаровски.

Той се позова на ново проучване в страната.

Още по темата
Според него вече се наблюдава умора от чакането на гражданите, които подкрепят присъединяването към ЕС.

"Интеграцията спря и ние се занимаваме със себе си, вместо със съществени реформи. Това се отразява на върховенството на закона, което води до дезинформация в страната", заяви Пендаровски.

Той посочи, че проучванията показват, че много млади македонци имат склонност към ръководители с твърдо поведение. Тоест кандидати, които показват тоталитарни послания.

Северна Македония търси споразумение с България. То ще позволи на страната да започне преговори за европейско присъединяване.

Очаква се ЕС да гарантира подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нека сев.мак-я да си хареса някоя друга държава от която да крадат история (ние все пак нали сме татари) например сърбия, гърция или албания, за да се легитимира като държава
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нахалството и наглостта на северните македонци нямат граници.Приличат ми по поведение на украинците.Агресивни ,злобни,яростни.Ние не им дължим нищо.А правителството и президента приличат на украинските.Те само искат,изискват.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще започнат преговори с ЕС само ако станат част от Албания и се назоват щиптъри.Без това са асимилирани почти и измислената им държавица е по брой население е по-малко отколкото София.Като от тези 1 832 686 половината са албанци,турци и ***.100 000 са с български паспорти.За какви ''македонци''изобщо се споменава.Няма такива.Фалшива държавица с крадена българска история.
32
1
 
15
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Те били искали да влязат в ЕС без да се съобразяват с истината за произхода си, и не били готови на компромиси със съседите си. Абсолютно задръстена балканска провинция, с народ който още е в ТИТОСЛАВИЯ. Още между 20и 30години не ги виждам в реалността. Докато Стево Коминтерна, Полубългарите по женска линия Ковачевски и Мицковски са политици на тази "държава" престоят в балканско-сръбското блато ще продължи дълго. Светлото ви бъдеще е между Белград, Сараево и Тирана, това е абсолютната истина.
31
3
 
16
 
! Отговори
Бърза помощ преди 1 година
Идвате и ще ни МОЛИТЕ да сте в ЕС но се присъединявате към България!!!
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
северните макета никой не ги пита какво и кого подкрепят. А ако не им харесва, винаги могат да се оплачат на арменския поп, приема молби денонощно.
29
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 1 година
Търсели споразумение?! Абе, ***** да не сме на пазара? Подисали договор- да го спазват.Не искат, ами "у лево".
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадците на история, вън от ЕС, докато не признаят всичко!
27
1
 
21
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
ЕС, САЩ и нашият недостстъчно осведомен лремиер би трябвало най-сетне да осъзнаят, че тук не става дума за неотстъпчивост поради някакъв банален двустранен културно-исторически спор с елита на РСМ, а за грубо погазване от него на европейските Копенхагенски критерии т.е. за погазване на основни човешки права, за ксенофобия и дискриминация и за системна недобросъседска политика. Политика, която е плод на продължаваща от десетилетия югокомунистическа държавна идеология на фалшифициране и отричане на българското културно-историческо наследство в Македония с цел насаждане на враждебност и
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези, които издигнаха обидни трансперанти в Битоля най-много го подкрепят, след това онези, които обиждаха Иван Михайлов.
25
2
 
19
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Да кандидатстват за Г8 ще имат подобен успех. Да обяснят в Брюксел как с над 100000 български паспорта при преброяването няма 3000 българина. Тормозят ли ги ? Ако ги е срам, защо са взимали паспорти да не е да пътуват като европейци ама да са с югославска психика ?
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На македонците от севера мога да им пожелая , че след 30 години ще ги поздравя че започват преговори с ЕС . До тогава ще сте забравили Коминтерна .
23
2
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Да напомня: тоя да учи албанскиот, че ще му трябва. С това отношение ще влезнат в ЕС след Турция :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
22
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 1 година
А кой по-точно ви попита, дали подкрепяте или не?!Това си е ваш вътрешен проблем.Външния ви проблем сме ние.И докато не влезете в час и България не РЕШИ да ви допусне,ще видите ЕС през крив макарон.UNDERSTAND?
21
5
 
16
 
! Отговори
Бите им хикса преди 1 година
Хайде вече за тези хора да забравим. Изгубихме я Македония. Когато я наръфат псетата и я захяърлят сама ще потропа на портите на майка България. Когато младите пазибоже македонци решат да заживеят извън лъжата и подмяната, когато отворят вехтите книги и видят истината такава каквато е, а не каквато им се иска, тогава са добре дошли. Ние им правим услуга в момента, защото Еврогейския съюз ще им вземе и това дето нямат! Справка РБългария
20
2
 
25
 
! Отговори
Жокер преди 1 година
Вадите една папка на която пише ДОГОВОР, четете какво трябва да направите, вършите го и готово! Там е ключа на бараката, а не да шикалкавите и да се правите, че този договор с България не съществува!
19
2
 
25
 
! Отговори
Ани преди 1 година
Такова надменно държане, презрение към България, само македонците са хора, а ние, къде ни поставят, сега ни отхвърлят, а като ги пуснем в Съюза, как ще се държат с българите, даваме ли си сметка?
18
2
 
24
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
С крадена история не може. Напишете истината в учебниците.
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пендаровски вече нарушава договора с Гърция. Северномакедонци се наричат бившите югославски македонци.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те може да го подкрепят сърбе, ама първо требва да минат пред нас, което е невъзможно :))))