Сръбски министър: Добре, че спряха Лавров да дойде

Зорана Михайлович смята, че посещението не е било позитивно
9 юни 2022 15:40, Росен Стойчев
58
Сръбски министър: Добре, че спряха Лавров да дойде
Снимка: БГНЕС/EPA

Това, че беше отказан достъп на руския външен министър до Сърбия, беше за добро.

Още по темата
Това обяви сръбският министър на енергетиката Зорана Михайлович, съобщи "Политика".

Посещението на Сергей Лавров трябваше да се проведе през тази седмица. Това обаче се отложи, след като България, Черна гора и Северна Македония отказаха да пропуснат неговия самолет през своето въздушно пространство.

"Мисля, че самото обявяване на това посещение доведе до много усложнения за страната и държавния глава. Опитваме се да намерим най-добрите решения в тази тежка ситуация и нямаме нужда от това международни въпроси да се решават на наш гръб", заяви Михайлович.

Тя допълни, че Сърбия ясно е решила да търси напредък към ЕС. Това преди е заявявал и държавният глава Александър Вучич.

За това и Михайлович смята, че е позитивно отпадането на посещението на Лавров. Тя допълни, че нейната страна продължава да търси алтернативни доставчици за енергия.

За това е и важно партньорството със съседни държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
18
 
49
 
! Отговори
МММ преди 1 година
Е как бе, братя сърби?! Недейте! Така ще разбиете сърцата на българските русофили и последователи на Копейкин! Как напредък кам ЕС?! Те, нашите родоотстъпници във вас се кълнат бе хора? Сега какви опори ще бълват? То ако Сърбия хване та измени на Матушката, къде отива тоя свят? Моля ви премислете! Помолете Лавров пак да ви дойде на гости? Нали не искате няколко български русофила да се споминат с пяна на уста заради вашите своеволия! На вашата съвест ще лежат, ей!
1
32
 
16
 
! Отговори
Това е преди 1 година
Фейк нюз....