ВМРО-ДПМНЕ: Предложението на Париж води до побългаряване

Ковачевски го е приел, да ходим на избори, искат от опозицията
Обновена: 22 юни 2022 14:49 | 22 юни 2022 14:09, Елка Василева
44
ВМРО-ДПМНЕ: Предложението на Париж води до побългаряване
Снимка: архив, БГНЕС

В поредното си изявление  опозиционната партия в Република Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ твърди, че дипломати в страната и бивши висши държавни служители потвърждават, че правителството на Димитър Ковачевски е приело предложението на френското председателство и то е „минало по каналите за комуникация между МВнР и Франция“.

Още по темата
"ВМРО-ДПМНЕ отхвърля предложението на Париж и смята, че то води само до асимилация на македонците и побългаряване на държавата. Предложението не се основава на европейски ценности, а на управлението на по-силния. Ковачевски е виновен, че изобщо е приел това предложение. И с това той нанесе големи щети", казват от опозицията и уточняват, че нито един от партньорите на ВМРО-ДПМНЕ няма да предприеме никаква стъпка по отношение на предложението за преговорната рамка на страната за преговори с ЕС, без да съгласува позициите си.

„Ако Ковачевски смята, че предложението е добро, тогава да отиваме на избори. Той с мнението, че предложението от Париж е добро и според него проблемът с България трябва да бъде решен, а ВМРО-ДПМНЕ с мнението, че предложението е вредно за нацията и държавата и трябва незабавно да бъде отхвърлено. Така че нека хората избират!“, казват от партията.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Паисий преди 1 година
О неразумни изроде поради что се срамиш да се наречеш болгарин
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв национализъм, какво родолюбие, самият Путин би се разхълцал от умиление ...
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейййй тия казаха тихата част на глас без да искат! "смята, че проблемът с България трябва да бъде решен". Най-сетне си признаха публично, че те НЕ искат да се разреши тоя проблем и искат да останат извън ЕС но да имат кого да обвиняват за това за да са И на власт! Те това е! Най-после си признаха, че умишлено нищо не правят защото не искат да се реши тоя проблем понеже сме им много изгодния "враг пред портата" и ако се реши проблемът хората там ще почнат да гледат вътрешните проблеми !
33
0
 
2
 
! Отговори
преди 1 година
купувате си крив макарон и през него гледате ЕС, толкова е просто, че дори и тези от РСМ могат да го разберат
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албанците в Северна Македония говорят български език, а макетата не знам на какво говорят. На Ковачевски се разбира българският, а тези от ВМРО-ДПМЕ изкривяват езика, за да не се разбира.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ребългаряване. Ще станете отново велик народ, без македонски митове и легенди.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината за македонците ще ви я каже всеки албанец когото заговорите на територията на РСМ!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че политиците на РСМ не искат в ЕС!Това е само дъвка за народа и когато им се отвори реално такава възможност, благодарение на България, те (политиците им) още повече ни намразиха, защото за тях това беше неочаквано, а да са в ЕС означава европейски контрол над една проядена от корупция олигархична държава. Спомнете си събитията около Груевски, сега не е по-различно.
28
1
 
10
 
! Отговори
предложението преди 1 година
не е на Париж, а на ЕС. Тва първо, второ в него са застъпини причините поради които има вето. Така че ако искате ЕС, спазвате споразумението, толко е просто
27
1
 
11
 
! Отговори
балък преди 1 година
Каква побългаряване ви гони, като това си е България от времето на Кубер и Аспарух - синовете на Кан Кубрат! След освобождението от турско робство великите сили отдават български територии на сърби, румънци, гърци и турци!
26
1
 
8
 
! Отговори
ВсиТе Макета преди 1 година
да си забравят езика и да проговирят Френски!! Веднага!! Така ще се разбългарят напълно и няма да имат повече подпбни проблеми ххах
25
4
 
18
 
! Отговори
Българче от запад преди 1 година
ТЕ СА СИ БЪЛГАРИ ! КВО ДА ПОБЪЛГАРЯВАМЕ ? ПРОСТО СА ИМ ПРОМИТИ МОЗЪЦИТЕ
24
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не води до побългаряване, а води до възстановяване на българщината! Нещо, което го е имало се възражда във Вардарската бановина! Жестоко са ги смачкали сърбите- с огън и меч са минали през това население...
23
1
 
23
 
! Отговори
А Вие до преди 1 година
Посърбване ли искате да води?
22
2
 
5
 
! Отговори
До Дреме ми преди 1 година
Как да ти дреме като си безродник и безродник ще си останеш.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом патреотарите от двете страни реват, включаем и Пендарката, предложението на франция е за приемане! Приемайте и да вървим напред.
20
1
 
16
 
! Отговори
Anonimna преди 1 година
Тия от тая сръбска партия ще се ликвидират сами себе си!! Тде
19
3
 
28
 
! Отговори
Кера преди 1 година
Пуснеш ли прасe под миндер, то ще се качи на миндер. Стара БЪЛГАРСКА поговорка. Отнася се и за югославските кoпeлдаци във Вардарско!
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то побългаряването толкова ли е лошо? ВЕТО ДО ДУПКА!
17
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко и Киро може да са съгласни за френското споразумение, ама сърбетата в РСМ не са съгласни, се кой е виновен ? :)) Аз отдавна предлагам на РСМ, да се присъидинят към Сърбия, така и така ги управляват сърби, така и така са ги научили да ни наричат "татари" и да ни мразят, защо искат ЕС като имат Сърбия, друго не им требва на макетата :)))