Северна Македония очаква реципрочен протокол

Това обяви Димитър Ковачевски
Обновена: 13 юли 2022 19:23 | 13 юли 2022 18:40, Росен Стойчев
9
Северна Македония очаква реципрочен протокол
Снимка: БГНЕС/EPA

Промяна по условията в двустранния протокол може да има само при взаимното съгласие на Северна Македония и България. Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски, съобщи Нова Македония.

Утре започват дискусиите в македонския парламент.

Още по темата
Очаква се решение за приемане на европейските условия по започването на преговорите.

"Документът трябва да е реципрочен, което означава, че ангажиментите или задачите, които се поставят, са валидни и за двете страни. Няма как някой да има правомощията да приема едностранни искания или решения", коментира Ковачевски.

Подробности за протокола са обсъждани на среща между двете министерства на външните работи. В него не се споменават самите европейски преговори.

Ковачевски призова да не се обявяват невярни информации по темата. Допълни, че въпросите за общото минало се водят от двустранните групи, които са напълно автономни.

Правителството на Северна Македония няма роля в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние им поставяме условия за влизането им в ЕС, а те на нас за какво точно смятат да ни поставят условия, за излизането ни от там ли или за колонизацията на македонската Луна?
3
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПАК НИ ПРЕЦАКАХА - не се вижда как са ни прецакали! Шоуто македонско, което се разигра след утвърждаването на т.нар. "френско предложение" направо кърти миФки! Веселба! Само дето БГ-то нещо започна да се дави от П(икливата )Промяна!
2
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всичко е виновен оня със самолетната линия, дето му беше приоритет и возеше по трима в самолета. Два месеца превозваше въздух, само и само кирчо да се хвали
1
4
 
40
 
! Отговори
akudд1 преди 1 година
България 681. рсм1944.Цар самуил и всички други писмено са се обявили за Българи.КИРИЛИЦАТА е поръчана и платена от ЦАР Симеон!!!!