Джафери: Посланието на Фон дер Лайен е ясно - македонският език присъства

Това написа в социалните мрежи председателят на парламента на РСМ
14 юли 2022 22:08, Петя Славова
100
Джафери: Посланието на Фон дер Лайен е ясно - македонският език присъства
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента на Република Северна Македония Талат Джафери обяви във Facebook, че посланието на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на обръщението й към депутатите е ясно - в модифицираното предложение македонският език присъства и се зачита националната идентичност. Джафери цитира Фон дер Лайен относно опасенията по отношение на македонския език и идентичност:

"Няма съмнение, че македонският език е вашият език. Ние напълно уважаваме това. Затова в преработеното предложение е записан македонският език, без квалификация от ЕС. Предложението зачита и вашата национална идентичност. Принципът на самоидентификация е важен за всеки от нас.

Можете да разчитате на мен – като председател на Европейската комисия, гарантирам, че процесът на присъединяване ще спазва стриктно европейските принципи и стандарти. Имате успешно мултиетническо общество".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
И Д-р Желю Желев е национален предател!!! Доктор по венерически болести!!! Никога тая *** която има късмет че е в алианса, не трябва да влиза в Европа!!! Тези от ЕК слепи ли са, горят, ругаят,разрушават български паметници??? Урсула, няма македонски език, това е лудост!!!
75
0
 
6
 
! Отговори
Една преди 1 година
Гадината Георги Димитров и фюрера Тито са виновни за цялата тази измислена "нация"!Вето до дупка!!!!!
74
6
 
4
 
! Отговори
Хълк преди 1 година
Нашите русофили вижте се какви предатели сте!? Защо допуснахте нашите сънародници от областта Македония да ни мразят и обиждат!? Викайте путин на помощ да направи една воена операция.
73
2
 
7
 
! Отговори
Хълк преди 1 година
Да отиваме в македония да трепем македонци щото палят Български знамена, къщи, бутат паметници, рушат Български гробища, бият Българи и всеки който говори на Български, абе да правим като руснаците в Украйна. Кво ще кажете, съгласен ли е някой?
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки народ си има различна история и повечето истории са фалшифицирани. Големите нямат полза да си знаем историята.
71
1
 
8
 
! Отговори
Инкогнито преди 1 година
Македонски език не съществува! Нито азбука и култура. Тази псевдодържавичка е измислена от Георги Димитров и Тито. Вето за Евросъюза завинаги!
70
3
 
24
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Проблемът е в прилагането на принципа за самоиндикация! Хиляди хора в РСМ биват малтретирани и убивани години наред защото не приемат да се откажат от българските си корени - не може самоопределението да се налага с насилие, гонения и убийства! Това не е "самоопределение", а е налагане, насилие над личността. Македонците се страхуват днес да бъдат българи, въпреки, че отлично знаят, че са точно българи! ЕС не трябва да си затваря очите - змията ще допълзи и до тях!
69
0
 
5
 
! Отговори
KIRO преди 1 година
ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА !!!
68
3
 
28
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Няма македонски език. Македонците са българи. Както българите от Тракия, Добруджа и т.н.
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко започна с г ну сн ия мавър Костов, който призна измислената държава Македония. ***-безродник постави началото на този раздор така щото следващите национални предатели да имат почва да творят. Фондерлайен е само рупор на Сорос и другите де.генерати укопирали световната власт. Целта е да се запали локална война, сега след като ги приемат в ЕС, тези отвърнали се от нас българи ще започнат с териториални претенции. Не народ а *** това сме ние щом търпим.
66
1
 
11
 
! Отговори
Смях горчив преди 1 година
Тя винаги ли ще е на този пост? Как стоят нещата?Няма ли да се маха? Не че няма да бъде наследена от неин роднина, така както тя е дъщеря на висш служител и както Шарл Мишел е син на Луи Мишел.
65
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония е нашата Украйна - за тези, които още не могат да осъзнаят какво се случва :)
64
4
 
20
 
! Отговори
Ти да видиш преди 1 година
Е , мисля е ясно на всички ни вече , че Слави Трифонов беше прав .
63
3
 
21
 
! Отговори
ТозиОнзи преди 1 година
Нашите евроатлантици вижте се какви предатели сте!? Защо допуснахте нашите сънародници от областта Македония да продължават да ни мразят и обиждат!?
62
4
 
17
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ТАЯ И ТАКИВА КАТО НЕЯ НИ ДОКАРАХА ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ.КЪДЕ СЕ НАБУТАХМЕ В ТОЯ ПРОПАДНАЛ Е.С. УПРАВЛЯВАН ОТ С.А.Щ. ИЗЛИЗАНЕ ОТ Е.С. И НАТО,ИЗГОНВАНЕ НА ДИПЛОМАТИТЕ НА С.А.Щ. КОИТО В МОМЕНТА СА ХИЛЯДИ И КОНТРОЛИРАТ ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ.
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на печелившите! Както винаги - сработиха ни пак, заради безгръбначните ни управници.
60
1
 
28
 
! Отговори
Лайнен преди 1 година
Защо няма австрийски език в ЕС??!??
59
3
 
23
 
! Отговори
Гьонсурат преди 1 година
Само оня лошия, гол до кръста и на коня шъ въ упрай вазе..
58
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България вън от ЕС. Да си държат тъподонията.
57
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България вън от ЕС. Да си държат тъподонията.