Украйна се закани да отмъсти на Александър Вучич

Ще попречи на влизането на Сърбия в ЕС
15 юли 2022 16:18, Нели Христова
210
Украйна се закани да отмъсти на Александър Вучич
Снимка: БГНЕС

Украйна, заедно с Хърватия, ще отмъсти на сръбския президент Александър Вучич за изявленията му относно войната в Украйна, като "превъзпита" него и народа на балканската страна, заяви депутатът от Радата Олексий Гончаренко в канала си в Telegram.

По-рано сръбският лидер заяви, че на определен етап от войната Владимир Путин ще се обърне към световните лидери с някакво предложение и ако то бъде отхвърлено, на планетата ще настъпи "ад". Вучич също така подчерта, че сега "целият западен свят е във война с Русия чрез украинците".

Гончаренко намекна, че Киев, заедно с Хърватия, планира да попречи на евентуалното присъединяване на Сърбия към ЕС.

"Ние определено няма да забравим Сърбия и нейния президент. А след това ще бъде интересно да наблюдаваме шестмилионна Сърбия и нейното желание да се присъедини към ЕС. Мисля, че аз и моите хърватски братя ще гледаме и ще си спомняме, ще си спомняме, ще си спомняме… Процесът на превъзпитание е труден и ще бъде неприятен за сърбите, но ние можем да го направим", пише украинският депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
15
 
22
 
! Отговори
Нее преди 1 година
Сърбия беше сама под бомбите на цивилизования свят. Сърбия е била смело част от необвързаните държави, когато други са били доста обвързани. Сърбия е дала много със съпротивата си през Втората световна война. Не знам да е подпомагана от западни велики приятели, не заслужава невъзпитани заплахи.
142
11
 
28
 
! Отговори
Заплашват? преди 1 година
Тези ли са новите възпитатели и морализатори? Тези ли са новите господари? Запада добре си ги отглежда. Вече заплашват...
141
5
 
23
 
! Отговори
Гаменско преди 1 година
Тези украинци ще превъзпитават? След заповедите и изискванията, следват отмъщение и превъзпитаване? Гаменско изкзване.
140
6
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Ей има млади хора на страната на Киро и САЩ.. колко сте заблудени. Какво добре дойде от там? ЛГБТ, войни из цяла азия от 1952ра насам? Рокфелер, Ротшийлд и конпания старци си играят на война - извън САЩ! Играят си и на корона и ние търпим..
139
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците са най големи балъци, просто още не са го осъзнали, скоро ще изтрезнеят от бързата слава и пари, за да си продадат държавата
138
6
 
18
 
! Отговори
Тото преди 1 година
Само комунистическа смет може подкрепя сърбежите и македонските ромове !
137
7
 
12
 
! Отговори
Тоз преди 1 година
Сърбин не го е драл.
136
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тоя украинец Гончаренко, дето е ръгнал да "отмъщава" и да "блокира", наясно ли е, че сърбите грам не драпат да влезат в ЕС?... ***.
135
12
 
21
 
! Отговори
ПОП СТАНЧО преди 1 година
СЪРБИЯ НЕ И ТРЯБВА ДА Е В ЕВРОПЕСКИЯ СЪЮЗ . ТЕ И БЕЗ НЕГО СА СИ ДОБРЕ .СЪРБИЯ НИ СЛАГА В МАЛКИЯТ ДЖОБ НАПРАВИХА МАГИСТРАЛА ОТ ГРАНИЦАТА С УНГАРИЯ ДО ГРАНИЦАТА С БЪЛГАРИЯ .ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЩЕ Е ПРЕД РАЗПАД В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ .ЩЕ ВИДЯТ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ.
134
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чети внимателно статията.Този Украинец казва,че Хърватска ще блокира Сърбия в знак на подкрепа на Украина,а не Украина.Това не вярвам да стане.
133
19
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Добра идея.Сръбската държанка трябва да бъде сериозно наритана.
132
24
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Не е било нужно да ни подаряват самолети, ние не сме се готвили за война. Както виждате, войната дойде и нашите продажни военни не само не искат да воюват и подвиват опашки, но и отказват да помогнат с оръжие и агитират колегите си от НАТО да клякат пред агресора. А СССР никога нищо безплатно не е давал на България.
131
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаааа, че Украйна член ли е на ЕС, та да забранява каквото и да е?
130
11
 
36
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
Леле какво самочувствие имат тия хохли хахаххахаххаха, мисля че много скоро Русия ще ги превъзпита тях..........и то по болезнения начин.
129
8
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Да не споменавам как с Ивица Дачич пееха маанета на Ердоган като некви кръчмарски певачици.
128
22
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Колкото до Вучич, това е един абсолютно елементарен и повърхностен демагог и пълен нещасник. Когато руснаците им подариха два стари МиГ-а, ходеше около тях и изобразяваше някакъв сеоски идйод с облещени очи и увиснала джука, се едно вижда космически кораб. Само лиги не му потекоха.
127
30
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Сърбия в сегашния си вид няма място между цивилизованите държави. Най-сериозно и отговорно твърдя, че Сърбия се готвеше за война срещу Косово и евентуално срещу България, заедно с Просията от Изток и с помощта на метежниците на Радев и Янев. Българските русофили театрално лаят срещу Македония, въпреки че виновник за проблемите ни в Македония са единствено Сърбия и Просията.
126
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До138. Гърция няма как да стигне до Дунава. Правели са опити много пъти но не се е получило.
125
11
 
13
 
! Отговори
Румен преди 1 година
До 143. Тя не е област ,а до преди агресията на Русия беше Колония на Русия. И сега този народ е герой . Не желае да живее в руско робство. Иска да е Свободен. Да пътува , да търгува да произвежда свободно . Без да му нарежда Москва.
124
43
 
12
 
! Отговори
Учете украински! преди 1 година
В близко бъдеще Украйна се очертава една от най-великите държави на света, мост между изтока и запада. Путин без да иска постави началото на могъща украинска империя, извоювана с кръв и сила.