Сърбия гледа към ЕС, но е и приятел на Китай

Това обяви Александър Вучич
16 юли 2022 16:50, Росен Стойчев
46
Сърбия гледа към ЕС, но е и приятел на Китай
Снимка: БГНЕС/EPA

Новото правителство на Сърбия ще работи за бързо европейско присъединяване, но и ще поддържа своето приятелство с Китай.

Още по темата
Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, съобщи ДАНАС.

Държавният глава говори на летището в столицата. Там беше възобновен маршрутът между Пекин и Белград.

В момента се провеждат преговори за новия кабинет. Скоро трябва да бъде обявен и неговия състав.

Вучич обяви, че новото правителство ще е сръбско и ще следва интересите на гражданите. Основната идея е да се намери бързо европейско присъединяване.

Добави, че в кабинетът няма да е настроен срещу Русия. До момента той успява да запази близко партньорство със страната.

Очаква се скоро Сърбия да обяви новото правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
Тоя освен, че има приятели от женски род,има и от мъжки ,не знам как се викаше на това..май,,многоженство''....
29
1
 
1
 
! Отговори
И така,и вака преди 1 година
Сръбия иска в ЕС,но и с Китай,и с Русия.С ЕС,но без НАТО.С ЕС,но без Косово. С Албания,но ако не е Велика Албания(а тя иска да е такава,с Косово и РСМ в нея). Много изисквания има за членството си в клуба,в който иска да влезе-хем да му ползва екстрите,хем да си върти политиката както и е изгодно.Да, но членството в такъв клуб е невъзможно без отказване от някои от националните дадености и придобивки.Или си член и се съобразяваш с общата воля,или си гледаш собствения интерес,но вън.
28
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
АЗ поне не виждам нищо "лошо" в тая сръбска позиция..Напротив,мисля че е една от най-печелившите...И понеже съм си "ПроСоТо",не мога да пропусна темата и да не припомня следния виц:..-В един афтобиль пътуват Никсън,Брежнев и Тито..На първото кръстовище шофера попитал:-"Сега на къде?"..-"Естествено на дясно",отговорил Никсън..На следващото пак попитал..-"Естествено на ляво!",отговорил Брежнев..Спряли и пред третото..Тогава Тито казал:..-"Абе дай ляв мигач и карай на дясно".."СВЕ ЙЕ ЛЕПО У Югосла
27
4
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
От както съществуват България и Сърбия, сърбите винаги са били по-богати от българите и са живели по-добре. В последните 20 години, обаче нещата се обърнаха. Пример, какво се случва с някоя държава като се хване с Русия.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво хубаво име на Парламента си имат сърбите Скупщина. Нашето трябва да се казва Сбирщина.
25
2
 
4
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Нямат място в ЕС тоя! Вето!
24
4
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
сърбите,защото са много хитри,още 30 години няма да влезнат в Един!
23
3
 
8
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
чак сега разбрах,че да седиш на два стола е добре!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко на кой подари картина и с кой се целува?Не беше ли Вучич?.С Китай има ли снимки и записи? Бойко каза ,че сме приятели на Китай.Ало къде живеете?
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Ние неприятел ли сме с Китай?
20
9
 
5
 
! Отговори
Петър Мараш преди 1 година
Сърбия както винаги седи на два стола. Така беше и по времето на Югославия. Затова живееха добре, защото взимаха най доброто и от двете системи. Това не е изненада за никой
19
7
 
13
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 1 година
Сърбите никога няма да просперират, защото не са и няма да бъдат пеиятел на САЩ. Всички държави в топ 10 на най-висок жизнен стандарт и индекс на щастие, са в приятелски отноления със САЩ. Толкова е елементарно. Без САЩ може само Япония.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магарешка физиономия!
17
3
 
12
 
! Отговори
Несърбин преди 1 година
Господин" Седя на два стола" с типично за него изказване.
16
4
 
9
 
! Отговори
Ще преди 1 година
Ще гледат ЕС през макарон крив,барабар с Содомгомористан
15
3
 
14
 
! Отговори
МАЙОРА преди 1 година
Всички искат в ЕС! ЕС е прогрес, свобода и просперитет! Само родните ***-ПРЕДАТЕЛИ се чудят как да унищожат по-бързо България като я пратят в северна Азия при сибирските руслямисти!
14
9
 
7
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Смърт на сръбските *** :) Да заминават в родината си просия, вън от Балканите. Благодарете на тях,че макетата ни мразят.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кигай е в рецесия от 40 години за първи път цяло тримесечие китайската икономика е под нулата въпреки че компартията отчита +0.4% ръст за пред света. Необслужваните дългове на китайските фирми прескочиха умопомрачителната сума от 8 трилиона долара при общ вътрешен дълг от 38 трилиона долара. За разлика от САЩ които имат предимството да си печатат нов дълг в Китай това е невъзможно предвид изпадане в стагфлация отрицателен ръст с инфлация възможно най-лошата икономическа ситуация.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 "Сърбите са 10 пъти по-хитри от нас, наще евро-либерастки глобалисти дже.нд.ъри ще ни закопят" Вучич публично целуна китайския флаг, но съм сигурен, че русофилите биха одобрили всеки, който милее за авторитарни режими, тъй че не е чудно, че докато използваш за нормалните разни руски сигнални думички, хвалиш такива като него.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 14 Явно живееш 3-4 години назад.