Сръбски епископ прокле премиера на Сърбия и Европрайд в Белград

Той би употребил и оръжие против участниците в гей парада
16 авг 2022 14:11, Елка Василева
61
Сръбски епископ прокле премиера на Сърбия и Европрайд в Белград
Снимка: архив, БГНЕС

Банатският епископ Никанор прокле премиера на Сърбия Ана Бърнабич и участниците в предстоящия през септември в Белград Европрайд, съобщи сайтът Нова.рс.

Той заяви и че би "употребил и оръжие" против участниците в гей парада.

Бърнабич отговори, че думите на епископ Никанор са я засегнали силно, но подчерта, че Сръбската православна църква (СПЦ) е един от основните стълбове на сръбското общество и народ и "никога няма да каже и една дума против СПЦ".

Президентът Александър Вучич също реагира, оценявайки, че епископ Никанор е обидил и себе си, и СПЦ.

"Той унижи нашата църква много повече, отколкото някога го е правила Ана Бърнабич или който и да е друг", каза Вучич.

Президентът добави, че никога не е участвал в такава проява и никога не са му харесвали, но подчерта, че това е човешко право като правото на всякакви протести.

Вучич повтори, че още не е известно ще се състои ли Европрайдът, като подчерта, че това е въпрос на оценка на сигурността и много други въпроси, а решението ще бъде взето в началото на септември.

Европрайд е най-голямата европейска проява на ЛГБТИ+ общността и тази година се организира в Белград от 12 до 18 септември.

Асоциацията на европейските прайд организатори  избра през 2019 година Белград Прайд за домакин на Европрайд 2022.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
9
 
! Отговори
За сърбите преди 1 година
да имат премиер с нетрадиционна сексуална ориентация е като за мюсюлманин да има за ходжа прасе.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сръбската баба гуси харесва това
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Месец май във Франция на автобусна спирка /да се гледа от бедните/ имаше постер на две лесбийки как се прегръщат и гласеше: Ако съквартирантката ми е обратна. Тоест,трябва да я прегърна и приема.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наскоро в Лондон сложиха следния черно-бял билборд : Hey, straight white men pass the power! Тоест Да Стрейт и бял мъж вече е заплаха и е атакуван.По подобие на феминистките слогани Мъже дайте ни силата.
46
1
 
16
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
НЕ СЪМ ПРОТИВ ОБРАТНИТЕ ДА СИ ВИВЕЯТ ТИХО СРЕД НОРМАЛНИТЕ ХОРА,НО СЪМ СИЛНО ПРОТИВ АФИШИРАНЕТО НА ТЯХНОЯТ САКАТЛЪК НА ПРИРОДАТА.ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ТЯХНИТЕ ПРОЯВИ Е ПОВЕЧЕ ОТ НАЛОЖИТЕЛНА.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цирк "Сърбия" ахаххах, егати глуп аците.
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На католишките попове не им позоляват да се женят,там е ключа за бараката .Неотдавна във Франция разкриха разследвание за около 100 000 момченца изнасилени от катол. свещенослужители.Папата и Ватикана са свръхбогати и заедно с англ. бабичка , ротшилд и други ереи владеят света.
43
2
 
37
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Всъщност, не съм против такива като теб. В къщи си бъркайте в които дупки искате. Против съм да парадирате с отклоненията си и да внушавате на децата, че това е нещо нормално.
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам как е при сърбите но у нас господарите и други медии изтипосаха бая попове, в хомосексуалност. Дали са изхвърлени от църквата - едва ли, колкото уволняват и полицаи престъпници. Малко е като ваксинираните антиваксъри цялата работа.
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анатема, грешници!
40
2
 
28
 
! Отговори
БРАВО преди 1 година
...НА СПЦ!!!БОГ Е КАЗАЛ :" Плодете се и се множете!" . А ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ ПО НРМАЛЕН НАЧИН С ГЕЙ ВРЪЗКА. Следователно Бог НЕ подкрепя гейството. Не виждам защо трябва да парадираш с болестта си, защото определено това е психическа болест и трудно се лекува както всички психични болести.
39
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен32 При русофилите агресията срещу ЛГБТ има много елементарна причина: различните им заплашват вярата в себе си. А защо такива хора нямат вярва в себе си .... емииии .... :)))Който има твърда вяра и е християнин нищо не го заплашва,а А теистите не предизвикват агресия,а съжаления,защото сами са се осъдили.Едно е да не вярваш или неуверено,но обявявайки се за А Тео ти ставаш Б-гоборец.
38
2
 
18
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 година
Вучич- ***.о. и ти ще паднеш от власт щом си против Сръбската Православна Църква! Разбира се че трябва да се убият с камъни содомитите и ти като държавен глава носиш отговорност за тази вакханалия...Прав е митрополита!
37
0
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
И как стана това положение при теб? Помогнаха ли ти батковците?
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тенденцията в Бг е населението,да се връща към езичеството,да стават пагани,червени,конци,гадатели,астролози,светилища,мистерии,пророчици всичко им върши работа.Цар Борис не се поколеба да накаже езическите боляри и дори собствения си син Владимир Расате,който заключи в тъмница.
35
2
 
29
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Е ТО СКОРО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИМ ПРАЙД НА НОРМАЛНИТЕ, ЧЕ НАМАЛЯВАМЕ ДРАСТИЧНО!
34
26
 
5
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
Никакво членство за Сърбия в ЕС докато не излекува хомофобията!
33
1
 
33
 
! Отговори
Предлагам преди 1 година
Да прокълне и София-прайд !
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папата уми краката на бежанците на Меркел и западния ЕС се препъни и не става за живеене,Папата каза че хомосек имат право на любов и ето ЕС експлоадира от паради,Папата ходи да посещава евтаназии в Квебек и какво ли ще последва.Папата посрещна Биден,Урсула,Макрон и Кристалина септември 21год. и хвърляха щастливо монети във фонтана Долче Вида и се хилиха.Започна задължителното ваксиниране и война.За мен това изобразява символична края на Долче Вида на Хубавия живот.
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да съм грешка на природата, *** и т.н., не живея показно, плащам данъци, помагам на околните, никой не знае за сексуалната ми ориентация. Чувствам се по-полезен член на обществото от много други, особено тези, които живеят на издръжка от държавата..