Атина остава без обществен транспорт днес заради стачка

Закон ще отмени пълния работен ден и постоянните договори
21 сеп 2022 08:30, Елка Василева
5
Атина остава без обществен транспорт днес заради стачка
Снимка: архив, БГНЕС

Метрото, трамваите, електрическата железница, тролеите и автобусите няма да се движат днес в гръцката столица Атина, тъй като служителите ще участват в 24-часова стачка, свикана от Центъра на атинските профсъюзи, съобщи АНА-МПА.

Служителите в обществения транспорт ще организират протестен митинг пред министерството на финансите в 12.00 часа.

Стачкуващите заявиха, че новият проектозакон на финансовото министерство за компаниите за обществени услуги, който ще бъде гласуван в парламента днес, на практика отменя работата на пълен работен ден и постоянните договори.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
ДО изселник преди 1 година
в богатите държави хората ходят на почивки, имат по няколко коли на семейство, не са кат в Турция - хората се трепят от работа за жълти стотинки, почти никакви развлечения , половината население на Турция живее кат кучета, турчин турист виждал ли си, няма и да видиш, само гастербайтери и бараби, за съжаление. Гърците за разлика от турците , поне си угаждат - хапка , пийка, качествени храни
4
0
 
2
 
! Отговори
ИЗСЕЛНИК преди 1 година
А В ТУРЦИЯ УМИРАМЕ ОТ ГЛАД И НЯМА - ПО 300 ДОЛАРА ЗАПЛАТИ В ИСТАНБУЛ И ПО 150 ДОЛАРА МАСОВО ПЕНСИИ, АМА ДА ИМА ЗА ЗЛАТНИ БИДЕТА ЗА СУЛТАНА ЕРДОГАН, ДА СИ БЪРШЕ КРАДЛИВИЯ ГЪЗЗЗЗЗЗЗ И СЪС ЗЛАТНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ . ЖАЛКО, ЗАЩОТО НАВРЕМЕТО ХВАЛИХ ТУРЦИЯ, А Е С МНОГО НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, ЗАТОВА ИМАМЕ 35 МИЛИОНА ГАСТЕРБАЙТЕРИ НА ЗАПАД
3
0
 
3
 
! Отговори
радомир преди 1 година
Добре че при нас в БГ-то не се допускат такива произволи да стават. Не може да се спре столичния транспорт, пък било то и на Гърция.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре! Ще припкат пеш и ще си стоят у дома! Красота!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
продължавайте със санкциите