РСМ е обидена от думи на Костадин Костадинов

Той изрази териториални претенции към страната
Обновена: 21 окт 2022 11:56 | 21 окт 2022 11:45, Нели Христова
87
РСМ е обидена от думи на Костадин Костадинов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министерството на външните работи на РС Македония, чрез българското посолство в Скопие, е изпратило вербална нота до българското външно министерство по повод изявленията на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов в първия ден от заседанието на Народното събрание.

В нотата се изразява "крайно незадоволство от изказването на депутата, в което са изразявали териториални претенции към Република Северна Македония.

"Повтаряме призива си, че такива изяви са директно против усилията на двете държави да спазват духа на Договора за приятелство и добросъседство, в насока на създаване на близки и приятелски отношения базирани на двустранна почит и сътрудничество. Тъкмо в духа на  добросъседството, очакваме релевантните политически и институционални фактори в Република България да се дистанцират и осъдят такива провокации и опити за нарушаване на добросъседските отношения", се казва в нотата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
1
 
! Отговори
ЦНГ преди 1 година
ЦНГ Е ОБИДЕНА ОТ ПРОСТАШКОТО ДЪРЖАНИЕ НА СТАРИТЕ НОВИ 240 ДЕПУТАТИ , КОИТО НЯМАТ НАЯВАНЕ ! ГЛАДНИ УСТИ , САМУН ХЛЯБ НА ЗАЛГО ГО МЯТАТ ! ОТВРАТ СТЕ СМЕШНИЦИ !
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди сто години същото са казвали, само че човешкият живот е има няма 70 години. Земята се върти и движи в пространството. Реалностите са други и трябва да се отчитат.Ако не ги отчиташ, губиш. Защото има други ползи.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На костадинов съм му написал да прави списък на националните предатели, трите имена и на каква държавна длъжност работи. Всички трябва да знаят, че ще бъдат уволнени ако той спечели избори. На следващите избори ако няма списък в ръка, аз за него няма да гласувам. Ха-ха, хи-хи ! Мандалото хлопва.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той трябва да се учи от Орбан. Орбан пред Путин говори едно, не че го лъже, а темите са други. Пред ес-чиновници и западни политици говори по други теми. Но общото и на двете места е едно -- той работи за унгарските интереси независимо къде. Докато великобритания беше в ес тя блокираше напъните на ек да наказва унгария и полша. Сега са заплашени от финансови санкции, но аз съм сигурен че той пак ще победи, защото лавира изключително успешно.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мене някакъв Костадинов с исторически лекции не може да ме възроди, аз съм възроден преди да се роди партията му и той самия, от преди 1989 година.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз му писах в коментар, че позицията му и на партията му по македонския въпрос не е правилна. И не само по него. Той какво си мисли, че хората не могат да мислят сами и ще гласуват за него нон-стоп? Също му казах да се освободи от социолозите си, които очевидно са го излъгали. Дали го е направил не обелва дума. Ако не започне да разсъждава трезво ще си остане на това ниво с бройката депутати.
58
2
 
7
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Браво Костадине продължавай в същия дух...тия ще приемат всякакви закони срещу Българите и всичко Българско,палят ни знамето,рушат паметници и няма проблем а някой казал нещо и веднага сърдити убидени аи палете кънките в пещерите макета миризливи не ви искаме и няма да ви толерираме докато не станете ХОРА докато не си размътите сурватките горе в главите те не са само за да ядете а и да мислите
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Константин не тряя работи.
56
1
 
19
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Никакви такива извинения тия от югозапада трябва да са по ниски от тревата, а нашето външно какво все меко гледа на враждебната политика на макетата време е да вземат много твърда позиция не само на думи а на действия,и веднъж завинаги да им покажат кой командва парада.но с тези мекотели и предатели във властта не може да се очаква нещо повече,така че народе помислете пак когато гласувате,кой има смелостта,да държи на българщината и да я отстоява навсякъде и по всяко време.
55
1
 
16
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Значи те могат да имат претенции, към нашата история, към Пирин да приемат закони с/у нас, да ни убиждат и какво ли още не, а вие ги подкрепяте! Значи ако защитаваш интересите на държавата си, това е сусофилство така ли, много сте смотани!
54
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце му каза в първият ден: "Коце, време е за магарийка!" Човека не е виновен, така му е наредено.Ако иска да е депутат, ще прави каквото му наредят.И на мен да ми дават милиони и сигурно място в НС и да имам откачалки за последователи и аз ще се правя на луд.....
53
8
 
6
 
! Отговори
Бай Геле преди 1 година
До 10: Така е Пепе, само един изключително *** човек може да е русофил.
52
20
 
11
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Не му се връзвайте на копейката, тук в България всички знаем, че е смахнат.
51
2
 
18
 
! Отговори
Специално преди 1 година
В Северна Македония отдавна им са промити мозъците !!! Не се учудвам !!!
50
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гражданоте на измислената държава Северна Македония може да ходят там, където Стоичнов праща всички! Нагли типпажи!
49
34
 
0
 
! Отговори
Селевк НикаторВЕЛИКИ преди 1 година
Македониа е Гърция....и ФИРОМ също е Гърция...Всичко на Балканите -- е Гърция .
48
6
 
35
 
! Отговори
Мен преди 1 година
САМО ТАКА КОСТАДИНОВ,МАКЕДОНИЯ Е НАША ,ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ВЪЗРАЖДАНЕ
47
1
 
14
 
! Отговори
Реликва преди 1 година
Бе, на тях им е " все, едно..." Те не правят разлика....
46
2
 
24
 
! Отговори
Рв преди 1 година
Сега сте обидени. Скоро ще сте и обезчестeни
45
7
 
26
 
! Отговори
Българско маке преди 1 година
РСМ да се обижда на Русия и техния васал Сърбия.. Възраждане е руска ***.. и акоВанче беше жив, Голем кютек щехте да ядетеза предателството на Родината си.