В РСМ са на финала да забранят българските дружества

Виктор Стоянов: България трябва да реагира остро
22 ное 2022 13:32, Йоана Цонева
35
В РСМ са на финала да забранят българските дружества
Снимка: БГНЕС

Все още нито е ясно, нито са задържани нападателите, които са замервали българския клуб в Охрид с камъни. Това каза пред Нова телевизия Виктор Стоянов, председател на фондация "Македония".

Той смята, че системното етническо напрежение срещу тези дружества ще служи на държавата Република Северна Македония да оправдае пред обществото си провала с евроинтеграцията.

Още по темата
България трябва да реагира остро и трябва да защитава българите. Дружествата трябва да имат добри адвокати, с които да работят, да защитават правата си, ако трябва да бъдат затворени по силата на законите с ретроградно действие. Македония е на финала да забрани българските дружества. Законът е приет, но трябва да бъде обнародван, посочи Стоянов.

Второстепенна цел е българите да не се сдружават, но ефектът на уплаха го има, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 1 година
Каква споделена история ?Или си българин или не.Като нещеш да си такъв , какво ще споделяш с "татарите", северен мили маус?
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме *** в случая. Прави или не, безумно е да кръщаваме тези центрове с имена и личности, които местните свързват с окупация и фашизъм. Идиотизъм и инат от наша страна е тази политика. Трябва да заложим на това което ни свързва и споделена история, а не да се правим на велики, на пук на всичко да се кефят патриотите на дивана вкъщи.
30
4
 
3
 
! Отговори
до менте маке преди 1 година
Абе,шизофpeник анонимен.И 15 поста с различно име да пишеш,все си сбъpkaн пишман маке и 100%***.Кой ти вярва на тъпните ?
29
4
 
6
 
! Отговори
Перник преди 1 година
Според моето скромно мнение имената на бандита Ванче Михайлов, царете Фердинанд и Борис 3 са провокативни за културни центрове, реципрочното би било в България културен център да носи името на Маршал Тито, унищожавал българщината след 1944!
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква поредна драма ..нападнали били българския клуб влязъл в Македония под пречупения кръст на нацистка ГерманияА тук в България направо затвориха македонския културен клуб Никола Вапцаров защото бил заплаха за националната сигурност. То бива наглост българска то бива ама такива наглост няма другаде
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само капитализъм ОЛЕ!
26
2
 
8
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Доколку не ги променат контроверзните провокативни имена ,блгарските клубови ке бидат избришани од ЦР. Нема место за хистерии, само исправане на грешките. Она што задоцнето го исправа мк влада, бг влада одамна го прави истото во Блгариа со мк клубови и здружениа. Карма ис а бич.
25
8
 
10
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
България от 1990 г. до днес е осъдена цели 17 пъти в Съда в Страсбург за нарушаване на човешките права на Македонците в България.
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като така са им наредили србете, србомакетата нямат друг избор и изпълняват!
23
1
 
5
 
! Отговори
до Стоян преди 1 година
Тука сме
22
2
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
А къде са етническите тракийци ...
21
20
 
7
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
България да признае етническите Македонци в Пиринска Македония и в цела България и българският съд да регистрира македонските Организации и Сдружения.България погазва Човешките права на Македонците в България.
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ ТРЯБВА да правят нищо нашите управници. Изчакайте да забранят всичко Българско в Македония. След като го забранят просто затваряме границата и искаме санкии от целия ЕС срешу Македония за политически репресии на етническа основа. Типичен Макеландски шовинизъм.
19
6
 
5
 
! Отговори
Петрич преди 1 година
Нямаш толкова пари да купиш дори една стара Македонска монета.
18
5
 
11
 
! Отговори
До номер 6 преди 1 година
Колкото до помаците - ако кажеш на ***, че е турчин, вероятността да скочи да те пребие е между 95 и 100%, това за тях е кръвна обида! Хубави хора са и помаците, работливи, чвстни, почтени! Но да не разводняваме темата, говорихме за македонците! Купувам стари македонски монети, отпреди 1945 година, някой ако има! Вероятно щстта да намериш такива е, каквато и да намериш и добруджански монети от Добруджанската държава!
17
3
 
8
 
! Отговори
До номер 6 преди 1 година
Работил съм с много турци и помаци! Хубави, работливи хора! Не искам да бъда разбран погрешно - нямам нищо против тях, даже напротив, чудесни хора са! Но тук става на въпрос каква е историческата истина, а не затова кой какъв се чувства! След като се чувстват турци, така да бъде! Стига да не се изкривява историята! А историята е следната - родени са в България, дори и да имат турски произход, той няма как да изцяло турски такъв, защото през Османската империя тук турски жени не са се заселвали!
16
6
 
13
 
! Отговори
Даскала преди 1 година
Да не стане накрая , да си забранят държавата ,защото имала български корени?
15
2
 
8
 
! Отговори
До номер 6 преди 1 година
Питал съм ги, при това нееднократно! И винаги мълчат и не знаят какво да отговорят! Питам и теб - кога в България са се преселвали турски жени? За да е един човек турчин, все пак и двамата му родители трябва да са турци, нали така?! Да не говорим, че след 1878 целият османски аскер се изнася от България, та и турски мъже не са останали тук! Само някакви потурнаци, дето не знаят какви са!
14
5
 
4
 
! Отговори
София преди 1 година
В България етнос ,, българи ,, няма - ,, българин ,, е само гражданство.
13
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Може би така е по-добре за местните хорица, дето се самоопределят като българи - 3504 човека при последното преброяване. В самата България едва ли има и толкова дето да поставят България над чуждите държави.