Вандализът срещу БГ клубовете в РМС нямало да спре

Било наивно да смятаме, че българите ще бъдат включени в Конституцията
Обновена: 20 яну 2023 06:25 | 25 ное 2022 11:25, Камелия Цветанова
14
Вандализът срещу БГ клубовете в РМС нямало да спре
Снимка: БГНЕС

„Вандалските им изстъпления ще продължат. Те не искат тези клубове да напомнят за големите български държавници, не искат въобще да ги има. Понеже не могат да се хванат за друго, се хващат за имената им“, каза историкът проф. Кирил Топалов пред bTV относно поредното нападение над български културен клуб. 

Още по темата

По думите му причините за тази агресия са, че „майка Югославия така им казва да действат, на нея пък и диктува една друга по-голяма майка“ и че „70-80 години се възпитава яростен антибългаризъм“.

Вчера Министерството на външните работи на България и президента Румен Радев реагираха остро и осъдиха поредното нападение над културен клуб в Охрид. 

„Нашите политици трябва да мислят първо за собствената си държава и след това на кого от комшиите да направим някакво добро. Ако изпълняват регламентите, бъди добър с него, но когато той хвърля камъни и ти чупи прозорците и те нарича „варварин“, „фашист“, „окупатор“, „хитлерист“ от къде на къде ти си длъжен да му отвориш дома си и да му кажеш „заповядай, живей с мен“. Не е нормално“, смята Кирил Топалов. 

По думите му е наивно да смятаме, че българите ще бъдат включени в конституцията на РСМ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: македонияскопие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те ще влязат в шенген преди нас бе, какво да ги спираме за ес
10
0
 
5
 
! Отговори
Пука ми.. преди 1 година
ЗА МАКЕДОНИЯ..КОЛКОТО ЗА ЛАНШНИЯ СНЕГ!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има държавник и политици с топки, то незабавно ще се прекратят дипломатическите отношрния с тези българомразци ! Всъщност .... българи мразят....българи !
8
1
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Пълен бойкот на пресъединяването им към ЕС и затваряне на границата ни с РСМ за търговския поток!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехееееее. Какво стана бре. Половината коментари изтрити. Де ти руска пара играе в нашите медийки
6
0
 
12
 
! Отговори
Лейтенант от запаса преди 1 година
Идеята на кремъл и белград е, колкото повече двустранни търкания и проблеми за Европейските държави, толкова по-добре за техния руSSки "МИР"! Та не се учудвайте! Знаем и кои са техните адепти от двете страни на границата с РСМ...Много добре ги знаем!
5
0
 
3
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Всичко,всяко действие от страна на рсм(разбирай:русия,сърбия,македония) е само мимикрия с цел да заблуждават и българските ,и европейските политици и ръководства.Но още много скоро те ще проумеят с кого и с какво си имат работа и само твърдата им ръка е неотстъпчивостта могат да лекуват подобна диагноза.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На сърбите доктрината им е, че ние сме едва ли не дявола, така че не се учудвам на макешките жалки опити за агресия :)))
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вандализът срещу БГ клубовете в РСМ нямало да спрат. - Я пак!
2
4
 
2
 
! Отговори
SDI преди 1 година
До Веселинъ 7112136860Аз също не бих се спрял на името на цар Борис III за този клуб, а по- скоро на имена като: Владо Черноземски, Мара Бунева или на големи БЪЛГАРИ като Гоце Делчев, Димитър Талев, братя Миладинови и т.н.
1
16
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Аз се моля ничком некой дс ми изясни що е туй "вадализъм"? После,що за държавник е Борис Трети,който както и по лицето му можете да видите е ром? Ами вижте Клементина и Джоанна-съпругата на Борис.Тия бели гора не са. В Македония един Български клуб може спокойно да носи имената на Великият Тодор Александров.Уверен съм,че никой няма да възрази.Но да ми асоциират някои Борис с Българщина си е наистина провокативно за самата България най-подир.