Гръцки автобус катастрофира в Букурещ, загинал и много ранени

24 туристи са приети в четири местни болници
11
Гръцки автобус катастрофира в Букурещ, загинал и много ранени
Снимка: БГНЕС

За тежък инцидент с гръцки туристически автобус в Букурещ отне живота на един човек и рани тежко трима, съобщи БНР като цитира гръцката обществена телевизия ЕРТ. Общо 24-ма туристи са приети в четири местни болници.

Гърците пристигнали в румънската столица вчера следобед, за да отпразнуват Коледа. Рейсът им обаче, се блъснал в тежка метална лента за проверка на височината на автомобилите, слагана преди надлези и мостове.

Според информация на „Катимерини“ туристическият автобус е висок 3 метра и 60 сантиметра. А това било разрешена височина за преминаване на превозно средство. Гръцкото издание добавя обаче, че според местната управа в Букурещ, гръцкият шофьор не е преценил, че рейсът му е по-висок, заради поставения климатик на покрива. Така металното съоръжение смазало покрива на автобуса и изпотрошило прозорците му.

Останалите 23-ма гръцки туристи, които не са ранени са били настанени в хотел. Продължава разследването на конкретните причини за инцидента.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Букурещкатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
През такива съоръжения се преминава много бавно.Дори и да закачи деформацията ще е минимална.Като гледам как е смачкан автобуса,шофьорът е раздавал газ на воля.На непознат път се кара бавно.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Физика. Металното съоръжение е изпълнило предназначението - спряло е по-високия автобус. Кофти моменти.
4
2
 
11
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 1 година
Тези ограничители за височината на МПС-тата трябва да са от подвижни висящи елементи, а не от неподвижни метални релси. Когато примине по-високо МПС, подвижните конструкции го удрят отгоре, колкото да чуе шофьора, но не могат да смажат силово покрива
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде пак са ръгнали тия маляки?
2
4
 
5
 
! Отговори
Контрол преди 1 година
Затова не е много хубаво да се правят изменения по конструкцията на превозното средство във Истанбул във тежки диарбекирски гаражчета!! Ама нали евтино кво да правим!!!!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преди някой време един беше решил да влезе в подлез 50 см по нисък .Тъжно , че са хора тръгнали да се забавляват , а виж що за несгоди