Втора жертва в района на дерайлиралия влак с амоняк край Пирот

България е предложила помощ за справяне с инцидента
26 дек 2022 13:51, Елка Василева
7
Втора жертва в района на дерайлиралия влак с амоняк край Пирот
Снимка: архив, БГНЕС

Установена е втора жертва в района на дерайлиралия влак с цистерни амоняк при Пирот, каза за БНР Ненад Паунович, журналист от онлайн портала "Пирот плюс". Общо 51 са засегнатите от концентрацията на амоняка в близост до Бела паланка.

Още по темата
Влаковата композиция е все още в района на катастрофата върху релсовия път, районът е отцепен в радиус от около 50-100 метра, каза Паунович.

На мястото от снощи са 4 екипа огнеборци, които следят за изтичане на още амоняк. Едната от трите обърнали се цистерни е била празна.

Повечето от засегнатите жители са в болницата  в Пирот, а някои са закарани и в Ниш. Населението и животните в близкото село са евакуирани.

Ситуацията е под контрол, коментират сръбски и местните в района на Пирот и Цариброд медии.

Позвавайки се на свои източници, БНР съобщи, че българска фирма-превозвач от Пловдив е наела влаковата композиция по договор с БДЖ, за да превози амоняка до границата със Сърбия. Там влакът е предаден на сръбския държавен железопътен оператор. Машинистите са от страна на сръбския оператор.

България е предложила помощ за справяне с инцидента и в момента сръбските власти обмислят дали има нужда от това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
22
 
! Отговори
ДА преди 1 година
До Анонимен-Сърбина не е комунист а шовинист . И само те празнуват като руснацитеНещо си в грешка-гърците също празнуват на 06,01,,грузинците и арменците също-философи!
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбина не е комунист а шовинист . И само те празнуват като руснаците защото е зависим и свързан финансово. По времето на Тито го раздаваха по западен стандарт.
2
10
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
26-ТИ ДЕКЕМВРИ Е РАБОТЕН ДЕН В СЪРБИЯ, ЗАЩОТО ТЕ ПРАЗНУВАТ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЛИ ПО ТОЧНО ПО ЮЛИЯНСКИЯ КАЛЕНДАР КОЙТО Е С ГРЕШНО АСТРОНОМИЧЕСКО ВРЕМЕ КЪДЕТО СЕ ГУБЯТ 10 ДНИ И С ТОВА СЕ ЦЕЛИ ОМАЛОВАЖАВАНЕ НА ПРАЗНИКА!
1
14
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КОМУНИСТИТЕ ТАМ НЕ ПРАЗНУВАТ КОЛЕДА НА ПРАВИЛНИЯ ДЕН И БЯХА НАКАЗАНИ!