След инцидента не пътувайте до Пирот през следващите 24 часа

Семейство, тръгнало към Ниш, е било сред обгазените
Обновена: 27 дек 2022 15:07 | 27 дек 2022 10:50, Камелия Цветанова
14
След инцидента не пътувайте до Пирот през следващите 24 часа
Снимка: БГНЕС, архив

Семейство, тръгнало към Ниш, е било сред обгазените на магистралата към Белград, близо до мястото, където дерайлира товарен влак с амоняк. Това заяви генералният консул на България в Ниш Димитър Цанев пред Нова телевизия.

Магистралата остава затворена. Препоръката на консула ни в Ниш е сънародниците ни да избягват пътуванията към Пирот поне през следващите 24 часа.

Още по темата


По думите му семейството е напуснало автомобила си и дори са оставили вътре личните си документи. „Имахме готовност още в рамките на същия ден да извадим пасаван, ако не бяха допуснати до колата си. В паниката си те са излезли навън и са вдишали отровния газ”, посочи дипломатът.

Друг наш сънародник, също напуснал колата си и пресрещнат от спасителен екип, ще бъде освободен от болницата в Ниш в добро състояние. Той се очаква да се завърне в България в рамките на деня.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: СърбияНиш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Препоръката е само за сънародниците на консула в Ниш. Той от коя народност е всъщност
10
2
 
2
 
! Отговори
Limar преди 1 година
Това семейство не е било тръгнало към Ниш, а е пътувало с лека кола Опел Вектра (РА 4325 КС) от Лимож - Франция за България. Били са две семейства, а не едно, общо 5 души. Снощи се прибраха в България (село Дорково - Велинградско). Колата им остана на автомагистралата Пирот - Ниш, цялата е сплескана.
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пдхванахте сърбетата медиите :))) Те горките са много по-зле от нас, оставете ги на мира :)))
8
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, скоро май пак ще летят "демократични" ракети по Белград.
7
2
 
5
 
! Отговори
Ефрейтор преди 1 година
Третата световна отдавна е започнала. Въпреки пожеланията ми за мир през следващата НОВА 2023 г. Дано го разберат БЪЛГАРИТЕ, които си обичат песните. СТОЙНЕ.
6
3
 
6
 
! Отговори
Беко преди 1 година
Е, то и без тва, кво да праим в оная клoaka? Нищо общо с оная яка държава, сега само ceлтици, koka и от техната си чaлгa...
5
2
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
вчера Косово е превело армията си в пълна бойна готовност. В отговро и Сърбия въвежда армията си също в пълна бойна готовност .... а тия тука за някакво си обгазяване в Ниш ни занимават
4
0
 
2
 
! Отговори
Певец, от народните преди 1 година
Тези от МВн РАБОТИ дяа си гледат заплатите. А пък, ТЕ СА ВСЕ ПО-МАЛКИ. Няма начин и да са по-големи, когато БЪЛГАРИЯ Е ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА. ОБЯСНЕТЕ ИМ ГИ ТЕЗИ НЕЩА НА българските политици. СТОЙНЕ, в изпълнение на г-жа ВАСИЛКА. Когато тя запее, аз си мълча. Въпреки, че аз също я пея тази хубава българска песен.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хич и не ходете в Сърбия. От тази сутрин е обявена пълна бойна готовност и всеки момент може да избухне конфликт с Косово
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24 часа след инцидента минаха отдавна
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече съм там и си пия!