Скопие за стъпката на София: Неоснователна, неаргументирана

РСМ очаква успокояване на страстите и отстраняване на провокациите
26 яну 2023 15:50, Елка Василева
78
Скопие за стъпката на София: Неоснователна, неаргументирана
Снимка: архив, БГНЕС

Последните действия на официална София не са в съответствие с договорената практика за насърчаване на взаимоотношенията, напротив, те представляват поддаване на провокациите на онези, които искат да осуетят усилията на двете правителства за стабилно и позитивно развитие на отношенията между двете страни. Това каза в парламента на Република Северна Македония министърът на външните работи Буяр Османи, който в отговор на депутатски въпрос отбеляза, че Министерството на външните работи на страната внимателно следи изказванията и действията, идващи от Република България, предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

Още по темата
„Въпреки че извикването на посланик за консултация в родината е право на изпращащата страна и редовна дипломатическа практика, МВнР изразява съжаление за тази стъпка, която счита за неоснователна, неаргументирана и непропорционална. Република Северна Македония показа силен демократичен и институционален капацитет и чрез бърза и ефективна процедура разкри и арестува извършителя на престъплението, срещу когото активно се провеждат следствени действия”, посочи Османи.

Според Османи министерството на външните работи на Северна Македония и в следващия период внимателно ще следи всички изказвания и действия на официална София, като очакват „успокояване на страстите и отстраняване на провокациите с цел връщане към дипломатическа дейност, към приоритетите на съвместни проекти, работни групи, и др., които са в посока запазване и насърчаване на добросъседските отношения”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
Тъпото преди 1 година
Много ясно че е неоснователна постъпка.Аз не разбирам троловете тук какво им пречи Македония?Те нямат един историчар дето да е ходил на международни конференции.Или ако е ходил,е за да научи нещо ново за "държавата" си и после като се върне да го преиначи.Какво им се плашат на тия прости макета - не знам?!...Само спам, щото няма какво да публикуват журналистите.Тяхната е ясна(на Македонците).Много ще им е тегаво за Европа.
48
1
 
8
 
! Отговори
Азъ преди 1 година
Част от хората в РСМ, считат, че са потомци на славяни, друга част вярват, че са потомци на древните македони, а трети са се обявили за потомци на древните илири. Но всичко е под влияние на световната политика! Докато Вардар ска бановина бе в територията на Сърбия и Югославия под силното влияние на Русия и СССР в учебниците им пишеше, че са славяни. Последните години, заради САЩ и ЕС и конфронтацията с Русия в учебниците им се отрича слав. връзка и се лансира версията, че са потомци на македони
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вето, докато сърбоманите станат хора.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скопие би трябвало да има малко срам и да помоли за извинение, вместо да обвинява, което прави винаги. Обиди, побоища, хули, лъжливи обвинения, това получават българите от РСМ, не само от обикновения шлям, но и от най-високия връх в Северна Македония.
45
0
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Изземване на всички български паспорти и забрана за влизане и преминаване през България!!!
44
2
 
20
 
! Отговори
Вето Завинаги преди 1 година
Еничари на сръбско-руска служба,през крив макарон да гледате ЕС
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ЕС в лицето на пионките в Брюксел счита хората за население, популация, евентуално работна сила." Че лога са били нещо друго?
42
3
 
11
 
! Отговори
do 38 преди 1 година
Еворпейската практика в дипломацията е я виждаме до какво довежда: до стотици хиляди убити млади хора. ЕС в лицето на пионките в Брюксел счита хората за население, популация, евентуално работна сила. За либерализма егоизмът е над общото, келепирът на индивида е над благото на обществото. По дефиниция.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, ама Румборак има поръчение да блокира Македония за ЕС. Както Ердо Швеция и Финландия за НАТО. Още малко...
40
0
 
23
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
РСМ ще гледа Европа през крив макарон,на Гърците клекнаха и от Велика Македония станаха Северна Македония,и на България ще клекнат,а пък най добре да се съберат с Сърбия да върнат цървените динари
39
0
 
8
 
! Отговори
?! преди 1 година
Какво казвя тоя ве, нещо туризъм и хахаха , ама се тая...
38
19
 
0
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
Па наводно ни направиле голема услуга , со тоа што си отиде вашиот амбасадор. Тоа е во склоп на Охрид - Скопие односите кои отсекогаш многу се интересни. Како ривалитет на два позначаини града ...Нешто слично од наша скопианска страна кажано за охригиани би било ..,, ако сакате да правите убав гратски туризам на охридското езеро , надобро е да го посетите Подградец во Албаниа.,, ...хахахаххааааааааа...
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42..Преведи ако обичаш...
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашият....капацитет...е само на думи...делата са противобългарски...
35
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само што прочитав еден многу иак твит .....од охригиани до скопиани ... ,,Да не бевме ние ,сега вие уште ке имавте блгарски амбасадор .,, .......хахахахахахахааааааааа....
34
0
 
24
 
! Отговори
Митко USA преди 1 година
Ама верно ли бе ?ХА ХА ХА ХА ХА :))Вие или сте слепи / глухи или нагло се държите!Май последното ще да е !Вето до дупка и никакъв ЕС в близките 50 години!
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой изобщо вече вярва на тези югославски лъжци?
32
38
 
4
 
! Отговори
Донякъде преди 1 година
Ако искаме добросъседски отношения, това означава да се опираме на европейската практика в дипломацията. Досега не съм чул европейска държава да изтегли посланика си дори и когато мароканец, тунезиец или някакъв друг мюсюлманин прави терор в Европа. Това пресоляване на манджата показва само, че продължаваме да изпълняваме путинските команди. При президент резидент на путин,едва ли е изненада.
31
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия май забравят, че нямаха посланик повече от година време, баш когато бяха с БГ вето, нямаха посланик.Показваха пълно пренебрежение към България, и пращаха делегации по европейските столици да ни обвиняват във всички "европейски"грехове.
30
2
 
7
 
! Отговори
Ръб! преди 1 година
Сестра му е македонка ...ама обяснявай, че няма сестра!