Македонска ТВ вмъкна "цигани" в коментар на българин от границата

Демократичните сили на ромите в РСМ яхнаха скандала
4 фев 2023 20:58, Анисия Иванова
141
Македонска ТВ вмъкна "цигани" в коментар на българин от границата
Снимка: Youtube

Демократичните сили на ромите в Северна Македония реагираха заради видео с грешни субтитри, излъчено по телевизия Канал 5 , което показва спор между български граждани и служители на граничните служби на Северна Македония на ГКПП Деве Баир.

Във видеото, озаглавено "Български граждани псуват македонските полицаи на Деве баир", един от българите казва: "От два часа през нощта сме станали, за да отидем на гроба на Гоце Делчев и ти тук сега ми създаваш проблем, за да вляза". В субтитрите на медията въпросното изказване е преведено с думите: "А вие тука цигани ми правите проблем да вляза”.

Демократичните сили на ромите в Северна Македония разпространиха позиция на своята страница във Facebook, в която се посочва, че "този клип ясно показва как българският народ и държава се отнасят и обиждат ромите, разпространявайки национал-фашистка омраза, за съжаление в 21 век".

В позицията се допълва, че предвид, инициираното вписване на българите в конституцията на (Република Северна) Македония, партията им настоява „за публично осъждане на това събитие”, а „заради обидата, нанесена на ромите” депутатът от ромски произход в парламента на Северна Македония Лятифе Шиковска "да се разграничи от гласуване на промените в Конституцията", информира БТА.

"Очакваме и министърът на външните работи Буяр Османи и министър-председателят Димитър Ковачевски да застанат в защита на своите сънародници роми, както и всички ромски партии, които са в коалиция със сегашното правителство, защото ромите са неразделна част от тази държава", се казва в позицията на Демократични сили на ромите в Северна Македония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: гоце делчевциганиРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Jane преди 1 година
Такива коментари (лъжи) и много брутални действия от българска страна сме чували, виждали и преживявали през Първата и Втората световна война, но ако не са ви казали по-възрастните как е завършила, то поне прочетете Крайно време е разбра, че Македония принадлежи на македонските албанци, сърби, роми, бошняци, турци и всички граждани, които живеят в нея (както е завещано от апостола), но не и на българите.А за твоите новопросветени българи в Македония направи малко дисекция, да стане ясно що за х
66
1
 
9
 
! Отговори
tezi преди 1 година
да не станат южна Албания.
65
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До ЗЕЛЕНiA Фасня Работят ни разбира се...То ще им се връща - по-безсмислена злоба аз не съм виждала никъде по света,Бог не подминава подобни извращения..Това да се подиграваш на един християнин,бил 500години в Джихад,е толкова жалко поведение, колкото да се подиграваш на един инвалид,че е инвалид..И папата гледа всичко това и нищо не прави..Никой нищо не прави..Докъде е стигнал този свят,до какво падение?!..Интересно ми е дали и гърците са били под Джихад или те са си играели игричките с тях
64
1
 
7
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Те че изопачават думите на българина, изопачават ги, но на мен ми е по-интересно какво се е произнесла демократичната сила на ромите в РСМ...Интересно какво ли биха им отговорили нашите демократични роми, значи - то ром с ром се разбира най-добре! Ако не почнат да се трепат пак добре...Немам думи!...Явно много поласкани се чувстват от такова голямо внимание на сърбите там, не могат да го подминат без да се произнесат и те и да подкрепат събратята си...Каквото и да правят, все са си трагедия..
63
18
 
4
 
! Отговори
ВАЖНО! ПРОЧЕТИ! преди 1 година
До Македонските Власти: Уважаеми македонски власти, целият български народ ви поздравява, че сте арестували Симон Милков от Шибанистан. Това е добре за българо-македонските отношения и ние, българските граждани, Ви благодарим. Дръжте го максимално дълго в кауша, пък да видим - може и да му дойде акъла, въпреки че е доказано, че акъл по ГЕРБ-аджии не вирее.
62
2
 
13
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Българите сме свободна европейска нация.Движим се свободно като граждани на Европа и това,че мекедонските полицаи ни спират на границата и не ни пускат да я преминем е нарушение на нашите права на европейски граждани. Щом те нарушават тези права, нямат място в семейството на цивилизованите европейски народи. Да се наричат както си искат и да си седят в Северна Македония. Бойкот на всичко северномакедонско. Никакво пускане в България и Европа на граждани от тази страна.
61
0
 
11
 
! Отговори
GG преди 1 година
Ми че те верно са си такива. Трябвало е реално да им кажат това. Да не ни вписват в смешната им конституция и да не видат ЕС никога. А нашите съграждани да си се прибират тук. За съжаление Македония вече не е наша и там има само предатели
60
15
 
4
 
! Отговори
Герги Либенов преди 1 година
Симон Милков не го пуснали в Македония. Не го пускат, защото е ГЕРБ-аджия, не защото е българин - има разлика. И аз не бих го пуснал тоя, ако бях македонски граничар.
59
0
 
10
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Бслко че хората в РСМ не са разбрали кой първи призна страната и че езикът на омрсзата не е водещ за влизане в ЕС! Напразни бвхс усилията на Францив , мкедонците си правят това което им уйдисва!
58
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинистите си мислят че всичко им е разрешено.Само в България и Унгария може,в Македония не може и се убедиха.Разбира се това беше търсен ефект.
57
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този като какъв ще сплашва полицаи. Как не го свалиха на земята?
56
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Част от Българите от България и в Македония се държат като Руските политици в Украина. Създават изкуствено напрежени за да оправдаят определени политически игри.Моля спрете се,не ни помагатате на нас Българите в Македония.Аз не искам да обиждате полицаите в Македония,да обиждате Македонците в Македония,да налагате вето на Македония.Обслужвайте чуждите интереси в България,но не и в Македония.Карате Македонците да ни мрязят.
55
3
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Затворете границата и от нашата страна поради технически проблем за 100 години..После ще преговаряме с албанците и шведите.
54
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЙ КАКВО КАЗВА НЕ Е ВАЖНО, БЪЛГАРИЯ ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА Е ВАЖНО ! ПРОИЗВОДСТВО И САМО ПРОИЗВОДСТВО ЩЕ НИ ИЗВАДЯТ ОТ МИЗЕРИЯТА ! ВСИЧКО ОСТАНАЛО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ !
53
19
 
13
 
! Отговори
Никче преди 1 година
Само си представете някой така да се държи на американско КПП. Не знам дали можете да си представите какво ще му се случи. Нещо става - имената на българските клубове там, нискочелият пребит клубен секретар и нискочелите агиткови "великани", които отиват на поклонение подозрително ми приличат на нечия партийна политика. Това никак не помага на хората с българско самосъзнание там, дори напротив.
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е македонското ДБ
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Демократичните сили на ромите в Северна Македония" .......спрете Земята, искам да сляза!
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самолетите пак бомбардирали, македонците пак се окопали и отнове две седмици - нищо.<br>На третата седмица Киро Глигоров пак звъннал на щатския си колега и го заплашил:<br>- Клинтън,днес нападам Вашингтон!<br>В отговор от слушалката се чуло:<br>- *** мръсно, само да ви намеря на картата ще ви еха маjkaта!
49
1
 
13
 
! Отговори
Макелеле ромале преди 1 година
Ееее, щом и македонските роуминги се намесиха в спора между България и Македония, нещата стават неупраляеми. Не ни стигат нашите сийгъни, та и с македонските да се бориме...
48
1
 
27
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Станахме за посмешище ....позор и срам. В България има мижитурки ,не и политици.