Трима българи арестувани на Гюешево, съдят ги в РСМ по бързата процедура

Могат да им ударят черен печат или да получат до 35 дни затвор
4 фев 2023 19:08, Анисия Иванова
128
Трима българи арестувани на Гюешево, съдят ги в РСМ по бързата процедура
Снимка: Facebook

Трима българи са арестувани на ГКПП "Гюешево". Зам.-председателят на Комисията по външна политика в 47-то и 48-то Народно събрание Ангел Георгиев ще бъде съден в Македония по бързата процедура с още двама български граждани, съобщиха от партия "Възраждане".

Тримата български граждани са бити и арестувани на границата с Македония на ГКПП "Гюешево". Те са транспортирани в град Крива паланка, където ще бъдат съдени по бързата процедура.

Още по темата

Възможният изход от това бързо и неправомерно производство са два: да бъдат върнати до границата и да им бъде ударен черен печат или да бъдат осъдени на до 35 дни затвор.

От партия "Възраждане" настояват българската държава да заеме твърда позиция в защита на българските граждани.

Според информацията на македонски медии тримата българи били задържани за нарушаване на обществения ред и спокойствие на ГКПП "Деве баир", Република Северна Македония, съобщи министерството на вътрешните работи на страната, цитирано от МИА.
 
"Около 12:45 часа на ГКПП Деве баир е извършено нарушение на обществения ред и спокойствие от Г.З. (35 г.), А.Х., (50 г.) и Р.Х.(54 г.), български граждани, които първо се държаха вербално нагло и неуместно, използвайки най-унизителни думи, а след това се опитаха да нападнат физически полицейски служители, извършващи служебни действия, при което бяха задържани и се работи за пълно изясняване на случая", информира говорителят на окръжната дирекция на МВР в Куманово Ивана Младеновска.
 
На граничния пункт "Деве баир", между Република България и Северна Македония, от тази сутрин е засилен полицейският контрол заради обявените организирани групи от български граждани за посещение на гроба на революционера Гоце Делчев по повод отбелязването на 151-ата годишнина от неговото рождение, напомня агенцията.
 
Малко по-рано министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония съобщи, че е отстранена повреда в системата, поради която движението на моторни превозни средства през граничните пунктове беше прекъснато за няколко часа и това породи опашки от чакащи и напрежение на граничния пункт "Гюешево"-"Деве баир".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
Тази територия преди 1 година
Е пълно с диваци за АК-47.И без това не можаха от хилядолетия да говорят правилно Българският език.
89
0
 
2
 
! Отговори
Тази Българска преди 1 година
Територия е населена с *** говорящи на развален Български език.Един Македонец знае,че е Българин ама като видиш тъмно кафено космат със синьо-*** дзурли,слизам веднага в мазето да приготвя АК-47,че тия етноси-вяра да нямаш.Едвам се отървахме от половин хилядолетие от нашествениците.
88
0
 
0
 
! Отговори
Ирфан Юнузов преди 1 година
До Shark Ами те си бяха ЕС с Тито още, а и сега им е по-добре от на нас. Всичко е по-ефтино а заплатите са им по-големи от нашите. Вижда се от Мусала че никога си бил там.
87
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 1 година
България трябмва веднага да върне ветото за приемане на Македония в ЕС. Тези мекеренца не трябва да видят ЕС.
86
0
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 1 година
Ами най добре също да бяха ги изплющяли,да им теглят по един фишек,че да им дойде акъла в главата.Къде на майната си са тръгнали.Едва ли зора им е бил да отдадът почит на Гоце Делев. Паметници колкото искаш имаме в България на Гоце Делчев.В Скопие е последния му гроб,но и там не може да намери покой.Погребан в с.Баница,изровен и преместен в Ксанти,изровен и преместен в София,изровен и преметен в Скопие.
85
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сме ги били и сме ги е...и тия тъпунгяри македонците....
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички български паспорти с ДВЕ ИМЕНА да бъдат обявени за НЕВАЛИДНИ ,,моментално да бъде спрян износа на ЕЛЕКТРОЕНЕЛГИЯ за тия северозападни македонци ,,,,Всички гранични пунктове да бъдат затворени МОМЕНТАЛНО .......АМИН АМИН АМИН
83
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се организирам хора, да ги измъкнеме от ареста и да ги докараме в България?!
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само проверявам шараните как кълват на политически простотии
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските политици станаха за посмешище, защо се учудват от неуважителното отношение на РСМ към България ?
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабаитлъци за тоя дето духа. А готови ли са да се бият и умрат, че Македония да станела българска, без тя да го иска? Това си е чисто анексиране. Само дето ще докарат някой военен конфликт, в който ще чакат обикновените българи да се бият е умират, а те ще се правят на важни политици. Не се връзвайте на глупости.
79
3
 
3
 
! Отговори
Да сме разумни преди 1 година
и да предотвратим конфликти с РСМ ! НЕ с рогата напред !
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Благоевград само преди три месеца трима граждани на РСМ, сред които и депутат от парламента им (Димитар Апасиев) , отнеха чрез използването на сила движима вещ- флаш-памет от български гражданин по безразличните погледи на нашенските тyлyпи в униформа. Никой не беше арестуван. На тръгване скопската орда спря в покрайнините на града, свали и скъса демонстративно българското знаме от пътно съоръжение. Видеото го има качено в YouTube. Отново никой нищо не им направи.
77
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До АнонименА българите пък? - до вчера Москва столица а веднага след това Уашингтън, а на късичко беше и Берлин. Колкова изгодно. Поне макетата са си свои на своето и точна каза тук някой че ама хич не им пука за ЕС-то и че там някой (и в Натото) на зор ги бута. Абе те са си самите на свое! и така им е хубаво. А ходил ли е некой от писателите там в мк или пък само си мие устата тук пишейки?
76
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Добре че не сме голяма държава, защото колкото сме семпли, щяхме да нахлуем с оръжие да изциваме децата им и да ги убеждаваме, че не съществуват!
75
3
 
9
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Такива хора да спрат да ходят да правят разправии, ние си живеем добри с македонците, аман от политически интриги, да им се връзват само млади момчета и хора без работа.
74
2
 
3
 
! Отговори
Иван Божинов преди 1 година
До Алекс:-) е може. Ама столицата за границите ни, не е в София, ами в Брюксел, а командата в Уошингтън. А македонската си е в Скопие и никъде другаде. И нито малку народа в маке не иска в ЕС. Не знам от къде на нашиве тъжни политици такава идея?! - а какво работи там посланника ни, като това не е научил до сега - не знам? - вероятно само се кланя пред хазяите.
73
1
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Затваряне на КПП-та със Северна Македония и пропускане само на български граждани на територията на България. Това трябва да бъде отговора към тези нагълци .
72
14
 
8
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Време е за "Специална военна операция" на България в Северна Македония
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що не ползват редовната авиолиния София-Скопие, която Кирил Петков откри точно за по-добри връзки между България и Северна Македония?