Фондации изпратиха 2 т храна за бедстващите животни в Турция

Следващите месеци ще има нужда от такива дарения, каза Жанета Богданова
16 фев 2023 09:13, Анисия Иванова
33

Две фондации от Казанлък и от Кърджали изпратиха храна и медикаменти на пострадалите животни след земетресението в Турция.

"Занесохме я в Истанбул заедно с Ивелина Недкова от казанлъшкия клон на фондация "Анимал Хоуп". Въпреки че бяхме организирали предварително всичко, бяхме говорили и с консула ни, имаше забавяне на границата заради един документ, който не беше пристигнал. Занесохме около 2 тона храна", каза доброволецът от "Спасение"-Кърджали Жанета Богданова пред "България сутрин".

Българските доброволци са доставили в Истанбул храната и медикаментите за бедстващите животни.

"Спасителите на място споделиха това, което виждаме - ситуацията е много тежка - за хора, за животни. Но и вчера пред нас беше изваден човек изпод руините, винаги има за какво да се борим докрай", посочи Богданова.

Тя заяви пред Bulgaria ON AIR, че е очаквала много повече хора да помогнат с дарения, надява се това се случи през следващите месеци. По думите ѝ в Турция ще имат нужда от такъв тип помощ в следващите поне 6-7 месец.

"В България има много хора, които сме добронамерени към животните, в социалните мрежи има много хора, които се опитват да защитят техните права. Но на фона на това, което се случи в Турция, ми се искаше да сме по-съпричастни", призова Богданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
N5 да каже нещо относно бабаитите, които предпочитат да отглеждат зверове за кучешки боеве, вместо "дасевръзват" със семейство и деца.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ВМЕСТО ДЕЦА - Няма ли да кажеш нещо и за мъжете, които разхождат кучета или отглеждат котки? Хич не са малко.
17
2
 
3
 
! Отговори
Направо да пратим преди 1 година
товарни вагони, да натоварят всички кучета и котки,които безстопанствено и отчаяно бродят по улиците около руините и да ги докарат тук.После да бъдат разпределени между членовете на тази фондация, за да си ги заведат те у дома или на вилите си и там да се грижат за тях, докато животът в Турция се нормализира.После ще им ги върнем обратно, сигурно много хора ще се сетят впоследствие за домашните си любимци.Разходите по транспортирането да са за сметка на коте-и-кучемразците, с превъзпитателна цел
16
2
 
1
 
! Отговори
Форумен философ преди 1 година
Така де, сеща ли се някой за котките и кучетата в онзи хаос там в момента? Хората си имат други, много по-сериозни грижи и все някой, макар и от чужбина, трябва да се сети и за животинките.
15
0
 
2
 
! Отговори
Азис преди 1 година
Милионери станаха с тези фондации.
14
3
 
0
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
До До чик чокЕй така, както ти очевидно не можеш. Да ти отговоря и на другия ник - аз от столипиново "психо" не вземам. И поздрави на адмЮнчето, пак не успя да ме забрани. ТЮЮЮЮ
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мисля че ми умряха няколко сиви клетки докато е гледам тази, не мерси.
12
5
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Няма по-подходящ момент от сегашния "Америка за България" да шитне Територията (со все скапаното и население) на някой заинтересован и с получените пари да възстановят последствията от земетресението в Турция.
11
4
 
9
 
! Отговори
Аман от НПОта преди 1 година
Всякакви платени нпо пирамиди "с кауза"... Вместо да се погрижат за семейство и да си родят деца се занимават с пр0100тии! Евроджендърията сън не спи да спасява улични котки, песове, ,плъхове,хле6аRки,черVеи и личинки! В същото време българите изчезваме с по 100 хил души на година и до към 2045 ще остане само територията населена със спасени животни от шизиджендърията! Оруел беше прав!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чик чок-а нещо "психо" като теб
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахахахах, поредните ненормални. 20000 умряли и тези изпратили 2т храна за котките. Жанета от Кърджали сигурно е на 50г и с 15 котки вкъщи, без деца, без мъж. Новото нормално през 21 век.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ц ц ц ц ц
7
5
 
9
 
! Отговори
Кмет Пенчо преди 1 година
Всичката ни наред че и животните почнахме да оправяме
6
2
 
9
 
! Отговори
Поп Минчо преди 1 година
Да събират к'вот ищат само да спрат да реват и да просят.!.
5
19
 
8
 
! Отговори
sa преди 1 година
Абе аллооооууу, ревящите. ВИЕ пратете там, където искате. ВИЕ съберете 2 тона каквото и да е и го пратете на когото прецените. Но ние знаем, че само ревете по форуми, докато истинските хора ПОЛАГАТ УСИЛИЯ, заделят време и средства, за да помогнат на каузи, които ТЕ са си избрали. Шевисенезнае вечно ревящата, недоволна и безполезна ***.
4
3
 
22
 
! Отговори
НАП лийкс преди 1 година
Храната и медикаментите тук са доста по-скъпи от тези в Турция и ЕС, обаче фондациите пращат точно това, нещо мирише на пране на пари, чрез фондация.
3
10
 
17
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Хората изпомрели и там и на гладна смърт, те за животните се загрижили :)
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бяхте събрали и пратили храна на ХОРАТА в Сирия !!!! Или не е политкоретно?
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За хората в Карлово за хората във Варна преди години ? А те са никакви.