Спрял напливът от българи на пазара в Делчево в РСМ

Търговци подозират, че причината са последните политически събития
Обновена: 20 фев 2023 10:12 | 20 фев 2023 08:09, Елка Василева
24
Спрял напливът от българи на пазара в Делчево в РСМ
Снимка: архив, БГНЕС

За втора поредна седмица броят на посетителите от България на градския пазар в Делчево намалява. И тази събота, както и предишната, търговци се оплакаха, че го няма обичайния наплив от гости от България, което според тях може да се дължи на последните политически събития в двете страни, съобщи специално за БТА агенция МИА.

Още по темата
"Не можем да твърдим със сигурност доколко последните политически събития са повлияли на посещението на граждани от Република България, но смятам, че поне през последния месец българите на съботния пазар в Делчево значително намаляха. Нямаме проблем с тях, защото те са наши клиенти, купуват почти всичко, което продаваме и ние много печелим от това", казва търговец от Делчево.
 
Последната голяма група посетители от България беше наблюдавана в деня на честването на рождения ден на великия Гоце Делчев. Тогава те подчертаха, че не се интересуват от политика и че в Делчево, който е първият град след преминаване на границата между България и Северна Македония, идват изключително по работа, да си купят нещо от пазара и да посетят зъболекар, тъй като цената на стоматологичната услуга тук е по-ниска от тази в България.
 
Междувременно приключи изграждането на новия градски пазар в Делчево, а очакванията на търговците са скоро той официално да заработи.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера защо си траем и търпим македонци които идват тук така да се каже да се облажат от нашата държава и да ползват привилегии, защо се правят на много културни като са тук а там само хейтят, двулични използвачи.
19
2
 
6
 
! Отговори
Юнак Балкански преди 1 година
Хората от Северна Македония съвсем са озверели. Някакъв си "Анонимен" пише страшни глупости в коментарите си. Обижда Българите на Нацисти, измисля си История за държавицата си вместо да осъзнае истината и да се държи приятелски с хората от България. Ами има си официални начини да спори по историческа или езикова тематика - с доказателства а не със хипотези и измислици.Аз със удоволствие бих оставил така враждебно настроеното население но РСМ извън ЕС. Ами нека си живуркат в измислената държава.
18
3
 
1
 
! Отговори
A преди 1 година
До Анонимен 3Идиот! Като купуваш ток , къде отиват парите ти- при гинка и енергийната мафия. Като купуваш скъпото ситене с 70% вода-кеде отиват парите ти? И прочие
17
4
 
1
 
! Отговори
A преди 1 година
До Костов 4Ами трови се с некачествените стоки на бъл. пазар, за да пълниш джобовете на костовистите-мафиоти. Или ти си дръпнал по време на разграбването на България от Костов и сега можеш да си купуваш еко продукти от френските и италианските магазини в София
16
1
 
1
 
! Отговори
A преди 1 година
До Алекс 9Ами ходи от Благоевград и Кюстендил до Турция, че да е по-евтино и вкусно
15
0
 
2
 
! Отговори
A преди 1 година
До Кьосев 10Кой продава евтин ток на македонците? Българската енергийна мафия ли? Да, ама не, всияко при мафията е изгода, всичко др. е лъжа
14
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен това е целта на група хора от България и Македония. Да се спре общуването между Македонци и Българи. За съжаление това започна от нашите политици.Започна с ветото.Периода на ковид беше удобен момент да се запоне с анти -Македонската кампания, а впоследствие и анти -Българската.За съжаление народа и в двете държави са офце.С тези пропаганди се опитват да избегант реалните проблеми на двете държави,а те са сериозни проблеми и соновно са корупционни и финансови.
13
60
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония вече купува минимално от излишака на ток от АЕЦ Козлодуй,защото произвежда сама тока си. Проблема е в това ,че Вие тук сте офце и вярвате в пропагандата на наци-фашистоте на ВМРО. Не Ние ,а Македонците би трябвало да са обидени.Македонците спряха на границата 200 неонацисти които искаха да отидат да създават проблеми в Македония.
12
43
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти си болен мозък!!! Ще ядеш Български боокклллуци ,вместо това да се храниш с качествен продукт от друга държава,заради това че някой е написал нещо в историята.Знаеш ли че има четири основни теории за нашия произход? Това какво ти говори на теб? На мен ми говори,че историята се пише в България в зависимост от това на къде духа вятъра. На Македонците не им дреме за националитите и нацистите от България като теб,а за нормалните хора,които се опитвате да манипулирате.
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам за Делчево,но по-интересно ми е за Охрид,дали е секнал наплива.Нормално е посещенията там да намалят в пъти.А ние ще се оправим и без северномакедонски туристи,които и без това купуват от Лидл лютеница и салам и ядат по хотелските стаи.
10
3
 
25
 
! Отговори
Кьосев преди 1 година
България да спре да подава евтин ток на македонците!
9
3
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Макетата като поогладнеят ще си променят мисленето.Евтин пазар има и в Турция.
8
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Българин никой не е клекнал до сега. Чети малко история,винаги е обратното.
7
5
 
20
 
! Отговори
дас преди 1 година
Така трябва ...... малко акъл да им се влее на тези от западна България...
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма работа.Няма да се отрази на България и да се затворят всичките гранични пунктове с Бановината.
5
3
 
42
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
Давиха ни навремето с пробитото корито "Илинден". След това системно оскверняваха паметника на загиналите. Мислеха се за големи ербапи. Секнаха им БГ туристите в Охрид. Ревнаха че и намалели печалбите, щото българите бяха преди над 50% от туристите там. Сега бият българи на границата. Държат ги с часове. Гаврят се. После чакат някой да им отиде на киpливия пазар. Пак ще реват ама късно е либе за китка.
4
6
 
53
 
! Отговори
Костов преди 1 година
Сега ще проличи дали сме патриоти. Ако не се продаваме за кило сирене,те сами ще клекнат.
3
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние се интересуваме от политика, а аз лично когато купувам нещо винаги се интересувам при кой ми отиват парите.
2
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ток на КППто, а отказаха генератор дарение. За това няма купувачи на пазара.
1
0
 
30
 
! Отговори
Общ работник преди 1 година
Парите не миришат