В Охрид трябва да започне делото срещу обвинен за побоя над Пендиков

Спасески е обвинен в нанасяне на тежка телесна повреда от омраза
Обновена: 28 фев 2023 11:39 | 28 фев 2023 08:33, Елка Василева
2
В Охрид трябва да започне делото срещу обвинен за побоя над Пендиков
Християн Пендиков. Снимка: архив, БГНЕС

В Основния съд в Охрид за днес е насрочено делото срещу Илия Спасески, единия от нападателите на секретаря на сдружението „Цар Борис Трети” Християн Пендиков.

Още по темата
Спасески е обвинен в нанасяне на тежка телесна повреда от омраза поради национална и етническа принадлежност и беше арестуван няколко дни след нападението срещу Пендиков на 19 януари, но на 22 февруари беше освободен от ареста.

Същия ден беше арестуван и вторият нападател на Пендиков - Б.А. от Битоля.

Охридската прокуратура поиска от съда временно отнемане на паспорта му, за да не може да напуска страната, и поиска от българските власти адреса, на който Християн Пендиков пребивава в момента, за да го разпита като свидетел, предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

„Потърпевшата страна е необходима на прокуратурата в рамките на производството срещу втория заподозрян“, са заявили от прокуратурата за изданието „Слободен печат“, допълвайки, че процедурата може да се осъществи и без неговите показания въз основа на други представени доказателства, но считат, че пострадалото лице има правен интерес да бъде включено в производството за по-бързо и по-ефективно събиране на доказателства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Мирмидонеца го провъзгласявам за пернишки дявол:)))