Съдът в Охрид заседава по делото срещу един от биячите на Пендиков

То беше отложено за днес поради обемната документация
5 апр 2023 08:46, Елка Василева
1
Съдът в Охрид заседава по делото срещу един от биячите на Пендиков
Снимка: архив, БГНЕС

Съдът в Охрид ще заседава днес по делото срещу един от биячите на секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков - Илия Спасески по обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда от омраза.

Още по темата
На предишното заседание на 28 февруари делото беше отложено по настояване на адвокатите на обвиняемия заради обемната документация, припомня БНТ. Сред доказателствата имало много видео и аудио записи, с които те не били запознати.

Повече от 10 свидетели бяха повикани от съдията, но едва двама от тях се явиха.

Тезата на защитата в началото на процеса е, че престъплението не е от омраза.

На делото Христиан Пендиков беше представляван от адвокат, защото още се възстановява здравословно. Съдът поиска да бъдат представени документи за лечението му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Село се плени баба се реше. Я оставете си Македония на рахат. Тя си е друга държава.Гледайте си нашата.Те поне имат правителство и си правят точно така както хазяина й казва.Той я поддържа и им е по-хубаво извън ЕС.Вижте им скарата и кашкавалите та ще сте на ясно. Не им пука много за нас и не идват вече на морето и на ски у нас.Има и други по-хубави места. Кьорфишек са ни усилията за българизация. Българите и от там и от тука повече обичат други от България, както показа и гласуването пред дни.