Стрелецът от Белград живеел само с баща си

Коста мечтаел да стане астрофизик
Обновена: 4 май 2023 11:16 | 4 май 2023 11:13, Стела Стоянова
38
Стрелецът от Белград живеел само с баща си
Снимка БГНЕС

13-годишният Коста, който вчера застреля 9 души в Белград, е дете на разведени родители. Той живее само с баща си - уважаван лекар, пишат сръбските медии, цитирани от БНТ. Момчето е отишло в клас с два пистолета, собственост на баща му, които обаче са били съхранявани в каса, заключена с код.

Психологическият портрет на момчето показва, че Коста е бил амбициозен и отличен ученик. Мечтаел да стане астрофизик, тренирал бойни спортове. Напоследък обаче бил разстроен заради няколко слаби оценки. Излязоха и информации, че момчето е било тормозено от съученици.

Пред разследващите Коста се държал възпитано и е направил пълни самопризнания. При обиск в дома му са открити списък с имената на потенциалните жертви и план на училището.

"Тука беше един хаос, в който всеки от родителите търси детето си и не знае нищо за него. Знаеше се, че има жертви, но той не знае дали детето му е между тях. Беше пълно с полиция и Бърза помощ реагира веднага", разказа Ели Юрукова, кореспондент на БГНЕС, която се озовава на мястото на трагедията малко след стрелбата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: стрелбаБелградученик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
До Отраканата 33 преди 11 месеца
"учителите си харесваха "отраканите" ученици. На никого не му пукаше за "скромните, надарени и тихи" деца." ------------- Не можа ли да измислиш нещо по-умно за тpoлeнe? Точно "отраканите" са проблем на учителите в днешно време, защото се вземат много насериозно и не се съобразяват с правила нито в училище, нито в обществото. Учителите могат да научат на доста неща именно "скромните, надарени и тихи деца", но такива като теб никой не може да учи и озаптява! А точно вие малтретирате останалите!
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 2 - това е най-голямата грешка, да прехвърляш собствената си вина на родител на учителите. Баща му с едно не се оправил и не е разбрал родния си син какви ги върши, учителите ще ви оправят децата. На някои все друг им е крив. На съд учителите, но според закона на съд отиват родителите, а не на теб каквото ти се ще.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, сега ще стане астрофизик - първо ще го изстрелят в космоса медикаментозно в лудницата, а след години като го преместят в затвора ще му излизат свитки от очите, докато го.... Ха дано!
33
15
 
11
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
Ако учителите не бяха там за да си пият кафето и да клюкарят, всичко това можеше да бъде предотвратено! Те прекарват по цял ден с децата (а родителите по 3-4 часа дневно изкарват с децата си). В този момент, учителите познават по-добре децата от собствените им родители! Можеше да не си затварят очите за тези несправедливости, НО НЕ! По-лесно е да чакаш междучасието за да си изпушиш цигарката... УЧИТЕЛИТЕ НА СЪД!!!
32
9
 
23
 
! Отговори
1 преди 11 месеца
Каква ужасна трагедия! ВИНОВНИ СА УЧИТЕЛИТЕ! Завърших срванително скоро (2012г) и по това време учителите си харесваха "отраканите" ученици. На никого не му пукаше за "скромните, надарени и тихи" деца. Ставала съм свидетел как измъчват "зубърите" (при нас това беше върховната обида) и съм защитавала малтретираните, но за щастие бях "отракана" и никой не смееше да се закача с мен. Но НИКОГА не съм ставала свидетел как учител се застъпва за малтретирано дете, НИКОГА.
31
2
 
14
 
! Отговори
Като не се знае нищо преди 11 месеца
за майката и за отношенията с бившия й съпруг, не бързайте да я обвинявате. Има случаи, в които бащите, благодарение на обществена позиция и "връзки" успяват да вземат родителските права над детето, за да "накажат" майката. А после излиза, че тя не се е грижила за детето. Майките също могат да бъдат безотговорни, но понякога просто не им се дава никаква възможност да поемат отговорност. Сега тази жена е арестувана - защо, щом не живее с бащата и детето и очевидно няма възможност за контрол?
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цигулар каратист стрелец и астрофизик, страхотно. Важното е да е вечно зает
29
2
 
8
 
! Отговори
аха, да преди 11 месеца
Виж само как хубаво го е научил баща му. Гордее ли се
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Учител пенсионер Бащата лекар?! има пистолети и стреля, учи сина си и той да стреля. Майката може да се каже, че е оцеляла.
27
8
 
14
 
! Отговори
Учител пенсионер преди 11 месеца
От всички коментари не прочетох нищо за майката,която си изоставила детето и го оставила на бащата.Идеален брак няма,но сега младите с лека ръка се развеждат,като мислят егоистично само за себе си и изоставят децата си ,които страдат и стават жертва на тяхното лекомислие.Много пъти съм казвала,че когато се реди дете,трябва да забравим за личните удоволствия.
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само в страни като България и Сърбия, при сигнали за тормоз в училище или семейството, учители или полицаи могат да ти отговорят - Нищо не може да се направи ! Може да се направят хиляди неща, но никой не желае, когато насилието е норма в едно общество.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колко трябва да си интелигентен, за да забележиш какво става със сина ти.
24
14
 
2
 
! Отговори
Фен на Ники Джъстис преди 11 месеца
Този за един ден изби повече сърби отколкото НАТО и албанците за цялата 1999 г. Хвала пуно, майсторе!
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трагедия за близките на убитите, на ранените и на детето-убиец. Неглижирането на семейството като институция до това води. Бащата лекар, интелигентен, предполага се, не е разбрал какво се готви да прави синковецът му. А майката? Не е с тях, не се знае колко го мисли и мисли ли го. Отделно информацията за насилие, която ни залива отвсякъде. Едни новини не може да гледа човек, защото те започват с катастрофи, продължават с убийства, атентати, домашно насилие. Що са новини, а не криминална хроника,
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Според майка ми от много учене хората се побъркват, а той е бил отрупан със занимания.
21
4
 
20
 
! Отговори
До 14 преди 11 месеца
"А бащата с какво е виновен" ----------- Ами тогава да приемем, че бащата е невинен. Не е убивал той, нито е подстрекавал детето да убива. Притежавал е законно оръжие. Учил детето да стреля, но това не е престъпление. А то пък на 13 по закон е невинно. Съучениците са виновни, защото го тормозели! И учителите, които са му писали по-ниски оценки, а то искало да бъде отличник и да стане астрофизик! Сега да го върнат в училище, съученици и учители да му се извинят и да внимават да не го ядосат пак!
20
6
 
20
 
! Отговори
СРБЕ на ВЪРБЕ преди 11 месеца
Децата с липса на домашно възпитание са много жестоки, садисти.Каквото санадробили, са ги получили, но само част от тях.Децата-простаци и катили, възпитани от Родители катили не търпят културни, умни и възпитани деца.Направили са живота му ад.Сега врещят.Браво момче,жалко че не си могъл да употребиш останалото джепане.Убий Простака с куршуми(не с презрение).Те само от това разбират, жалко че останаха още много. ХВАЛА!!!
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ееееее, голяма новина, в Кравария всеки ден правят по 2-3 подобни соарета
18
6
 
24
 
! Отговори
До 14 преди 11 месеца
"А бащата с какво е виновен. Касата е с код, сигурно е разбил кода след известно време" -------- Нещо по-глупаво не можа ли да измислиш? Виновен е най-малко за 3 неща - че е учил детето си да стреля, че не е взел достатъчно мерки то да няма достъп до оръжието и че "грижейки се" за детето си, не е разбрал, че е тормозено. Като е лекар, как не е разбрал, че детето е психически нестабилно? Ако на 13 разбиеш код на сейф, за да откраднеш оръжие и направиш списък с хора за избиване, значи си психопат!
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Евроатлантик от малък!