Арестуваха непълнолетни заради заплахи и снимки на оръжия в Белград

След масовото убийство в Сърбия 21-годишен младеж отне живота на осем души и рани други 14
6 май 2023 19:39, Йоана Цонева
10
Арестуваха непълнолетни заради заплахи и снимки на оръжия в Белград
Снимка: БГНЕС

Сръбската полиция е арестувала днес няколко непълнолетни, които са публикували заплашителни послания в социалните мрежи. Това става след двете масови убийства в страната по-рано през седмицата, отнели живота на 17 души, съобщи агенция Хина, цитирана от БТА.

Трима ученици на възраст 15-16 години са арестувани в северния град Нови Сад заради заплахи за обществената сигурност и предизвикване на паника и безпокойство с публикации в социалните мрежи. Постовете съдържали заплашителни послания и снимки на оръжия, които според авторите им, те смятали да занесат в училище.

По време на обиск в апартамента на един от заподозрените полицията е открила точно копие на автоматична пушка.

Още по темата
Трите заподозрени лица ще останат в предварителен арест за срок от 30 дни.

В Белград бе арестувана тийнейджърка, която се подигравала на жертвите от училище „Владислав Рибникар“ в Белград, където бе извършено първото масово убийство в сряда. В профила си в "ТикТок" момичето възхвалявало заподозрения извършител на престъплението – 13-годишен ученик, който застреля осем деца и пазача на училището и рани други шест и учителка. Тъй като момичето е малолетно, обвинения ще бъдат повдигнати на родителите ѝ.

След масовото убийство в белградското училище на 3 май, на следващия ден вечерта 21-годишен младеж отне живота на осем души и рани други 14, стреляйки напосоки от движеща се кола в три села в района на град Младеновац, на около 40 км южно от Белград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 9 Разлика има огромна ве мен, щото в БГ наистина бият ако кривнеш от пътя, не сме като сърбите само да се ежим и лаем :)))
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 8 - каква е разликата? (Макар, че тук тледно би станало подобно нещо, числя, че нашите тинейджъри са малко по-цивилизовани и с ро-светско мислене)
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 7 В БГ това не може да стане, бил съм в охранителните структури на България и това е невъзможно, естествено е възможно в измислената Сърбия :)))
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Същото нещо трябва да започне да става и тука, стига са омаловажавали ситуацията! Ама от тези тиктокове и приложения, където се шири невероятна агресия и свободия! После защо са глу пави, защо вършат нередности, защо не са в училище и пр.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хайде хайе ... Някои си го заслужават. Знаете ло колко заклани имаше по мое време ... Уу хубаву детенце било уу ... Било ... Било мега гамен! И си ГО ЗАЛУЖАВАШЕЕЕЕЕ!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ейй! Няма св подигравате с нас, ей! Че ще се чудите що в междучастията започват за изчезват съученици, двто тормозят други!
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 3 Всмисъл ние напраихме първи сериал за мафията, ама сърбетата като подхванаха това не се спряха, даже се оляха, което в БГ е недопустимо :)))
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съветския съюз, пардон ЕССР ще гласува за принудителното въвеждане на истанбулската конвенция.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ние направихме един сериалкато "Под прикритие" и тез почнаха само за мафия и мутри да правят сериали и филми, не че са лоши :))) Агресията се поражда по това което гледат по филмите, сетете се сърбета :)))