Посланикът на РСМ не каза има ли забранителни списъци за българи

Ще изпратим писма до институциите на ЕС
10 май 2023 21:20, Стела Стоянова
8
Посланикът на РСМ не каза има ли забранителни списъци за българи
Снимка БГНЕС

Кой и по какъв критерий може да влезе в т.нар. забранителен списък за влизане в Северна Македония? Това е настоял да разбере при вчерашната си среща с посланика на Скопие у нас Агнеза Поповска българският външнен министър Иван Кондов.

На 4 май на македонската граница бяха спрени евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев, президентът на фондация “Българска памет” Милен Врабевски и още трима души, пътуващи с тях. На границата са им връчени писма, според които те влизат във въпросния забранителен списък. Македонското външно министерство обаче твърди, че Ковачев е върнат заради други хора, с които е бил на границата. А във вчерашния си разговор с Кондов македонската посланичка не е потвърдила съществуване на такъв списък.

Още по темата

Прави впечатление, че обяснението на г-жа Поповска и македонското МВнР се различават от официално връчените документи, каза Кондов.
 

"Ще изпратим писма до институциите в Европейския съюз", заяви Кондов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не на македонците докато не се откажат от АСНОМ и комунистите партизани, дето ги били освободили от българите!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Докога ще ни занимавате с тея македонци??? Които иска да си ходи там, аз лично предпочитам Сърбия
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Явно има забранителни списъци щом са ги определили предварително за група българи,която не са искали да допуснат за посещение на военното гробище на българските военнослужещи от БНА участвала по задължение като наказание за вписването на България към Тройния съюз-Германия,Италия,Япония и следващо му поражение от 3-та на САЩ,Англия,СССР с уговорни условия м/у тях,но с образуване,учредяване от 1878-79 г. Комститициионна монархия с изградени органи,парламент и спазващи неутралитет през ВСВ с всички
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И защо да казва?! Дане е седерастки гей кат Стоян Ганев, че да изнася държавни тайни за едно пътуване по рамото? Само България и Германия имат толкова долни безродни про'стаци!
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По македонските телевизии се каза вече не веднъж - Б.угарите като са в унията да не би да са цъфнали . Бедни като нас . Тогава защо да се дупим на фалиралия запад . Мноооого са прави . Вечни империи няма . А членството не може да е на всяка цена защото ще стане като в България . Една евромизерия заради неспособност да се устоява националния интерес .
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва санции на ес за РСМ и вадене от нато.