Пендиков: Раните заздравяха, но обидите - не

По думите му в РСМ има още македонски българи без гражданство
11 май 2023 16:52, Нели Христова
8
Пендиков: Раните заздравяха, но обидите - не
Снимка: БГНЕС

Ден след като получи българското си гражданство Християн Пендиков заяви, че ще се върне в Република Северна Македония в края на месеца за предстоящото поредно заседание по делото за нападението срещу него.

Пендиков, който е секретар на закрития български културен клуб в Охрид, посочи пред БНТ, че има още много македонски българи, като председателите на българските клубове, които нямат българско гражданство, а са подали документи за това отдавна.

За нощта на побоя над него казва, че раните му са заздравели за няколко месеца, но обидите, че е българин, няма да забрави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди десетилетия като дете с баба и дядо отидохме при роднини в "Савезна република Македония" и когато старите не присъсваха местните ме наричаха "ти бугарско (г)овно". След като се върнахме и споделих това, повече не се видяхме с тях и така до днес и завинаги!
3
12
 
1
 
! Отговори
късай та хвърляй преди 11 месеца
Много макета искат български паспорти,ама нямат пари!Продават ниви за да купят!Паспорта струва между 5,000 и 8,000 евро!После защо не ни обичали!?Загубена работа!
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-безумното с македонското племе е че тия които са го били най-вероятно също са кандидатствали за бг гражданство но са били отхвърлени.
1
3
 
22
 
! Отговори
ррр преди 11 месеца
Достойно и смело момче! Да е живо и здраво!