Поредни избори в Гърция, Мицотакис и Ципрас гласуваха

Засега Мицотакис е тотален фаворит
25 юни 2023 12:25, Нели Христова
5
Поредни избори в Гърция, Мицотакис и Ципрас гласуваха
Снимка: БГНЕС

Алексис Ципрас пристигна в Първо основно училище в Перистери, за да упражни правото си на глас. Той гласува в това селище за първи път. Смятаният за тотален фаворит Кириакос Мицотакис упражни правото си на глас в 1-ва гимназия в Кифисия, съобщиха гръцките медии.

В изявленията си Ципрас отбеляза: На тези решаващи избори, които се провеждат с усъвършенстваната пропорционална система, се оценява не само кой ще управлява страната, оценява се нашият живот през следващите 4 години, оценява се качеството на демокрацията. Съди се дали ще имаме неконтролируемо правителство или силна опозиция".

"Само СИРИЗА може да изиграе тази роля. Силна СИРИЗА днес означава силно общество и здрава демокрация", категоричен бе той.

От своя страна Кириакос Мицотакис отбеляза:

"Днес гражданите и републиката имат думата. За втори път гласуваме за това страната да има правителство. Гражданите ще изпълнят зряло своя дълг. Те ще гласуват за личното си благополучие, за собственото си благо, за благото на семейството си. Те ще гласуват за родина, която ще предложи условия за просперитет и социално равенство на всички гърци. Пожелавам ви успешно гласуване и да се увеличи участието в този изборен процес".

Председателят на третата политическа сила ПАСОК Никос Андрулакис също гласува в Аркалохори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 9 месеца
ДА СЕ ПРАВЯТ ИЗБОРИ Е ПО ЕВТИНО ОТ ,, БЕЗДЕЙСТВАЩ ПАРЛАМЕНТ " С ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ !!!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Про-европейската Нова демокрация размазва Сириза с около 41:17 %! Помните ли че преди 7-8 години евро-скептичната Сириза беше дошла на власт в Гърция, което се оказа пълна катастрофа, и не случайно доверието към тях се срина тотално
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
скъпо гласуване с отделни бюлетини за всяка партия като при нас хартиено машинно гласуваане сто и двайсет милиона
1
1
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 месеца
В Гърция има...стара демокрация,при която обществените финансови средства са поставени под...строг контрол. При нас това е...непостижимо защото държавната...лапачка е неконтролируема и привлича като...магнит партии и партийки,вождове и партийни...клиентелисти. Неспасяема ситуация на сегашен етап и само една 100 годишна...еволюция би свършила...работата. Търпение му е...майката.