В Гърция правят министерство в помощ на младите семейства

Над една четвърт от населението е на възраст над 65 години
28 юни 2023 12:32, Елка Василева
8
В Гърция правят министерство в помощ на младите семейства
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция създават отделно министерство в помощ на младите семейства с цел увеличаване на раждаемостта.

Над една четвърт от населението е на възраст над 65 години, показват данни на националната статистическа агенция Елстат.

Проучвания на Европейския съюз показват, че при този темп на развитие през 2030 година Гърция ще е с най-застаряващата нация в Европа, предаде кореспондентът на БНР.

В новото правителство в Атина се създаде министерство на националното сближаване и семейството.

Целите на новата структура е реализация на дългосрочна програма, която да създаде фактори за увеличаване на раждаемостта.

Проучвания доказват, че вследствие на икономическата криза младите хора напускат страната, а тези, които остават, раждат все по-малко деца.

Новото министерство на семейството ще работи в посока осигуряване на работни места за млади семейства, жилища с ниска лихва, насърчаване на раждаемостта с по-високи детски добавки и осигуряване на места в държавните детски градини и училища.

Ръководството на министерството е в ръцете на две млади жени с опит в социалната политика според оценки на депутатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се чуди човек, как едно време са правили деца без министерства и министри. Не мога да си го представя.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Я искам министърът на младото семейство да ми доведе някоя сгодна женица, за предпочитане с големи бомби и тесно дупе и да ми я сложи на грездея. После да ми гледа чаветата.
5
2
 
5
 
! Отговори
В България е обратно преди 9 месеца
В България политиците ежедневно се стараят да затрият нацията!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
Добро утро преди 9 месеца
Како Маро! Сетихте ли се? Ай честито!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
У нас ако осигурят достъпни жилища, помощи за хората с доходи под минималната издръжка за 3 членно семейство и сигурност, че няма да останеш на улицата може и да се вдигне бялата раждаемост.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нашите родоотсъпници пък може да направят министерство в помощ на Окрайна. Сегашното престъпно правителство е много заето да изпълнява всички директиви на ЕС, сащ да помага всячески на Окрайна. Но за Българите просто нямат правомощия и нищо не се прави. А ние продължаваме да спим и да гледаме съучастнически какво се случва в територията.
1
3
 
3
 
! Отговори
Глупости... преди 9 месеца
И как ще я увеличат тая "раждаемост" ? Статистиката от различните държави ясно показва че колкото по развити, образовани и богати са хората толкова по малко деца имат. Най много деца правят в държавите от третия свят. Топ 10 по раждаемост са все държави от централна Африка. Нигер, Ангола, Мали, Уганда, Бенин, Чад, Конго, Судан и др. А най малко деца раждат в Монако, Южна Корея, Андора, Япония, Tайван.....България е на 10-то място.