Сезонът на пожарите в Гърция е в разгара си

На остров Крит има 3 активни огнища
10 юли 2023 17:52, Нели Христова
0
Сезонът на пожарите в Гърция е в разгара си
Снимка: БГНЕС

Сезонът на пожарите в Гърция е в разгара си, като на остров Крит има 3 активни пожара - два в Ираклион и един в Ретимно, а пожарникарите бързат да ги потушат, съобщи "Креталайв".

Фронтовете в Ираклион са в Приниас на Гортис и в градчето Аркалохори, които се намират в центъра на региона. В Ретимно селището Агиос Василиос на юг също е застрашено от пламъци.

Пламъкът в Приниас е тръгнал от поле и бързо се е разпространил заради силния вятър.

Пламъкът обаче е овладян след усилията на критската противопожарна служба, според съветника по гражданска защита в Ираклион, Джанис Леонтаракис.

Присъствието на пожарникарите обаче остава силно поради опасения от повторно запалване.

"Пожар в тревна площ в района на Приния, Ираклион, Крит. Мобилизирани са сухопътни и въздушни сили", съобщи пожарната служба в Twitter.

В същото време е възникнал пожар в сметище в Аркалохори, за който е поискана незабавна въздушна помощ.

"Пожар в затревена площ в района на Аркалохори, Ираклион, Крит. Мобилизирани са сухопътни и въздушни сили", съобщи впоследствие в Туитър гръцката противопожарна служба.

За пожара в Агиос Василиос ситуацията е трудна, тъй като огънят е избухнал във вътрешността на овраг, което затруднява потушаването му, съобщава кметът на селото Джанис Татаракис.

Хеликоптери бързат към мястото, за да се опитат да потушат пожара.

Според службата за гражданска защита Ираклион, Ретимно и Ласити са във висока степен на готовност, по-конкретно 4, за избухване на горски пожар, поради което противопожарните сили са в повишена готовност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари