Посолството ни в Гърция осъди вдигането на българското знаме в Кавала

35-годишен бе арестуван и освободен за деянието
144
Посолството ни в Гърция осъди вдигането на българското знаме в Кавала
Снимка: БГНЕС

Посолството на България в Атина осъди поведението на българина, който бе задържан в Кавала, след като свалил гръцкото знаме на пристанището в северния гръцки град.

Поведението на въпросното лице по време на престоя му в Кавала на 4 и 5 август т.г. е абсолютно неприемливо и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция, както и в контекста на членството на нашите две съседни и приятелски страни в Европейския съюз, заявяват от българското посолство в Атина в коментар за гръцката агенция АНА-МПА, изпратен от посолството до БТА.

Гръцки медии съобщиха вчера, че на пристанището на Кавала е бил задържан 35-годишен българин, след като свалил гръцкото знаме, издигайки българско знаме и крещейки: "Това е България".

От посолството уточняват в коментара, че лицето е било задържано от гръцката полиция веднага след извършването на незаконното му действие на пристанището в Кавала.

След неговото задържане и разпит от полицията, то е било освободено от наблюдаващия прокурор при ясно определени условия. Нарушавайки тези условия, лицето е отпътувало с автомобил в посока България. На ГКПП Илинден-Ексохи лицето е било задържано от българските полицейски органи. След като му е проведен разпит от полицията, лицето е било освободено в условията на евентуални последващи полицейски или съдебни процедури, посочват от посолството.

Лицето има предишна присъда в България за управление на автомобил след употреба на алкохол, допълват от българското посолство в Атина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Браво, с него сме! Каква Европа бе, терлици. Да живее България!
125
1
 
2
 
! Отговори
пффф преди 8 месеца
Кавала си е била гръцка повече време отколкото България съществува като държава, такива *** като този освен да носят срам за нормалните хора останали тук друго не остава
124
4
 
4
 
! Отговори
bl преди 8 месеца
"Гърците винаги са били учтиви, усмихнати и съм видял само добро, канили са ме като семейство по малките хотели да споделяме вечеря с домакините! " ... е да де, точно тези усмихнатите гърци са всъщност асимилирани Българи. Просто не го споделят на всеки защото репресиите все още са чудовищни а милата татковина и дума не обелва за защитата на техните права. Потомък съм на Български бежанци от Комотине. Много роднини все още живеят там като "славяно-говорещи гърци".
123
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 месеца
prpa vi ot Grcite , tatarcetaaa
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кога е било българско бе татаристанци ? 10 Хил километра на вътре от Алма ата позехте овци до 10 век
121
1
 
3
 
! Отговори
Е,ако знамето преди 8 месеца
беше Покраинско,щеше да ръкопляскат възторжено и с нахилена гримаса на солидарност и съпричастност... Но щом е български флаг,това не е демократично и не е полит-коректно нек'си,баце!
120
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
Кой знае...какво,все сме в ЕС. Като падне Шенген до...година,влизаш и излизаш от Егея без...формалности,ставаме една държава. По...правилното бе нашенеца да закачи българския флаг до гръцкия и двата да се веят.
119
3
 
5
 
! Отговори
В Бг-колонията преди 8 месеца
нЕма проблем да се мята жълтосиния парцццал по сгради и църкви или синия с жълтите петолъчки,а най-високо се вее краварската шарения на господарите редом до парцццала с дъгата открадната от дечицата!Когато обаче се развява Българското знаме в Рожен,е,тогава е голям проблем и е неполиткоретно нЕк'си!
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нашето посолство осъжда издигането на нашия флаг? 2 дена е бил там - 4 и 5-ти Август. Явно е нямало никаква гръцка полиция, пожарна или на някого изобщо да му пука цели 2 дни от гърците. Вместо ка казат - "какво дремахте толкова време? от посолството ли да пратим чистачката с една стълба?" 2 дена никой не забелязал и не си мръднал пръста, че имат друго знаме и после някакви нашенски-*** дипломати, които трябва да пазят интересите на България осъждат издигането на нашето знаме?
117
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 месеца
До В интерес на-и заради това е приемливо да се сваля гръцко знаме и да се издига българско?
116
5
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 8 месеца
кое си е българско пак ще бъде българско!
115
2
 
3
 
! Отговори
До W преди 8 месеца
Истина е, да, дори в днешната Северна Македония е било по-концентрирано отколкото в днешната източна България, но цялостно погледнато предимно в провинцията - в големите градове са преобладавали естествено турците, а е имало и много гърци, които впоследствие голямата част се изселват. За някакви пък "македонци" изобщо дори не се споменава, въпреки че дорициганите и малочислените татари са преброени. Но както и да е, в момента има държавни граници и международни норми, които трябва да се спазват!
114
1
 
4
 
! Отговори
Itso преди 8 месеца
Наще татуси да не се дуят много щото както сме без действаща авиация а отскоро и без бронирани машини който не е решил - той не ни е прегазил за 24 часа.
113
4
 
9
 
! Отговори
НЕНАУЧЕНАТА ИСТОРИЯ преди 8 месеца
Български флаг в Кавала може само да напомня на гърците за ГЛАДОМОРА на който са били подложени от окупционните войски на негово величество Борис III цар на българите през втората световна война.
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Айде да говори Турция и да поиска да вземе,разбира се че само говори и не се смее да мърда,разбирам го .Да пойска чузди земи бедния и бесилния Ганцо и по форумите да се прави на юнак показва големите комплекси
111
1
 
1
 
! Отговори
W преди 8 месеца
До В интерес на Ако тва е истина,Значи трябва българското сво във гърция и македония.или ще пляскаме само истината на клавиатурата
110
5
 
5
 
! Отговори
Лимитирано преди 8 месеца
Тоя като е толкова по байряците,що не иде да зание българското знаме на Кремъл.Все пак Москва е построена от българи.Доказано!
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ако някой отиде в Северен Кипър - 1996 г един кипърец се покатери на пилона , сините каски не успяха да го задържът хвана знамето , но от другата страна откриха стрелба и край , свлече се .
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ако някой отиде в Северен Кипър и махне тяхно знаме от местно учреждение и сложи турското знаме, ще го счетат ли за обида или ще го приветстват. За непросветените да кажа, че Северен Кипър си има собствено знаме, което наподобява турското, но не са еднакви.
107
7
 
6
 
! Отговори
българе юнаце преди 8 месеца
Що не оди у Турция да вее нашио байрак. После нема да мое да си събере краката и да си седи на Д-то поне месец.