Курти призова РСМ за близки връзки с Косово, Албания и България, не със Сърбия

В Тетово развяха знаме с картата на „Велика Албания“
12 авг 2023 14:01, Елка Василева
27
Курти призова РСМ за близки връзки с Косово, Албания и България, не със Сърбия
Снимка: архив, БГНЕС

Знаме с карта на „Велика Албания“ беше издигнато снощи в Тетово, Северна Македония, на концерт, организиран от общината по повод посещението на косовския премиер Албин Курти в града, съобщи МИА.

На картата „Валика Албания“ обхваща части от Северна Македония, Черна гора, Сърбия и Гърция.

Снимка със знамето е била качена на официалния профил на кмета на Тетово Билял Касами във Фейсбук. На събитието са присъствали още лидерът на „Алтернатива“ Африм Гаши и Изет Меджити, който обяви създаването на ново политическо движение в албанския блок след напускане на Демократичния съюз за интеграция.

Пред множеството Курти заяви, че Северна Македония трябва да стои по-близко до Косово, Албания и България и по-далеч от Сърбия, която не се е дистанцирала нито от Слободан Милошевич, нито от Владимир Путин. Според косовския премиер по този начин Скопие ще бъде по-близо до членството в Европейския съюз, а регионът на Балканите ще стане по-сигурен.

Курти и кметът на Тетово Билял Касами се обявиха за по-бързо изграждане на пътната връзка Тетово – Призрен (Косово), който преминава през планината Шар.

По време на вчерашната си визита в Скопие и Тетово Курти нямаше срещи с държавното ръководство на Република Северна Македония, нито с представители на албанските партии в управляващата коалиция.
(БТА, Петър Къдрев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Белград с всички средства няма да разреши РСМ да стане член на ЕС! Засега успява - агентурата изпълнява!
22
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 8 месеца
На проекта ''велика шиптария'' скоро ще бъде даден карт-бланш от атлантиците, което ще докара нова война на Балканите, защото нито Гърция, нито Сърбия, нито Черна гора, нито РСМ ще се съгласят части от държавите им да станат част от този проект! Което е и истинската цел на този шиптарско-атлантически проект!
21
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 8 месеца
Крайно време е балканските християни да се обединят против шиптаро-анадолците!
20
4
 
1
 
! Отговори
Северджаците преди 8 месеца
Живеещи на християнска Българска област-Макрдония,предадоха всички договори и споразумения за мир на Балканите и обединена България,като разспокъсаха със Сърбия хората от майчината им родина и предадоха отечеството си на османската империя и западна Европа.
19
3
 
5
 
! Отговори
МъндкеАНАЛНАТА преди 8 месеца
Османски татари е вредна за православна България и ЕС,а приори с Кодово и ДПС са за изсчегъртване от човешката цивилизация.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя що не си смени името?Чак пък толкоз да е надарееен?
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само така. Ето това е истински държавен лидер.
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
спукана им е работата на БЮРМаджите. Шиптърите ще ги иззколят като телета. Скоро Република Южно Косово.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези там имат много интересно родословно дърво.Прадядото е бил прабългарин,дядото-югославянин,бащата-севрномакедонец,а внуците ще са албанци.Шиптерите(мюсюлманските македонци) имат изгода да се карат българи и македонци и някой ден Македония да е албанска.Много македоници има и в САЩ.Те също натискат да има вражди за съжаление.
14
3
 
23
 
! Отговори
татар-окупатор преди 8 месеца
Не са добре край Вардаро.Секогаж кажуват,дека не само месечината е македонска,току и звездите на македонски нашепнуват. Ама от мене само едно сакам да им кажувам-албански треба да се учат.Горното го написах на един език,който според техните академичари бил ''посебен'' /отделен/и немал нищо ''заедничко''с булгарския.Сигурно и вие нищо не сте разбрали /не сте ''сфатили''/ Това е шега, разбира се.
13
3
 
20
 
! Отговори
български избирател преди 8 месеца
РСМ и Албания вървят в пакет,но това не е справедливо и не е продуктивно.ЕС да започне да преговаря с Албания и толкова. Защо Албания да плаща сметката на едни хора,които удивиха света с невероятни и извънмерни лъжи и фалшификации? Зер ЕС не си спомня "античното минало" на Скопие? Спомня си го и затова сега наистина взема предвид нашата позиция. Как да им имаш доверие на тези хора,които най-сериозно твърдяха,че Ал. Македонски им е бил баща?Как да не се усъмниш в менталното здраве на нацията?
12
1
 
6
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 8 месеца
къмКурчо/пардон/ Курти:Какви албанци в РСМ!?!Там нали живеят само македонци,потомци по права линия на Александър Македонски!?!Самуил нали им беше цар?Тези хора дето се мислят за албанци не знаят ли за братята македонци Кирил и Методий.Къде им е националното самосъзнание?
11
2
 
7
 
! Отговори
вай-вай Аллах... преди 8 месеца
Айде почнахме ги...Да влизат в правия път, че както им се канят шип търите: Со к = рци ке ви тепаме.Тоя прираст на населението им - ясно е кои имат по 7-8 дечиня. Не ке да са антички ;)Да гледат Косово и да размислят.
10
2
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 8 месеца
Блиэо до България да, ама далече от Левски че ги бие като маче у дирек
9
5
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
Не го познавам бай Курти,но е прав. Ако македонското ръководство не скъса...пъпната връв със Сърбия,не ги чакат...розови дни. Ще видят ЕС,през...крив Макрон,пардон -макарон.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нема проблем РСМ ако е поделена между Сърбия и Албания и Косово, а България си върне Моравието до Белград. Сърбите ще се заселат в РСМ с албане като претендират че е техна земя.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Косово е направено етническо прочистване на бг като турците ги прогонват или избиват или потурчват с албански паши и управители.
6
4
 
15
 
! Отговори
Рашисть преди 8 месеца
Тези ще ги претопят албанюгите! Хак да им е.
5
8
 
28
 
! Отговори
галфон-мирянин преди 8 месеца
От надменните сърби сме видяли само нож в гърба и псувни на майка.Те не могат да се разделят с Милошевич и СФРЮ.Но пък последната дума в Македония ще имат албанците.
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано македонците най-после разберат,че търсят врага там,където не е.