Вълна от расистки погроми след пожарите в Гърция

Самоорганизирана милиция задържа още 4-ма мигранти
Обновена: 28 авг 2023 14:20 | 28 авг 2023 14:04, Стела Стоянова
57
Вълна от расистки погроми след пожарите в Гърция
Снимка БГНЕС, архив

Гърция преживява вълна от расистки погроми след пожарите, след като друга самоорганизирана милиция арестува мигранти в района на Еврос, съобщи "Етнос".

На видео, публикувано в социалните мрежи, се виждат мъж във военна униформа и двама съучастници, които са заловили четирима души.

Видеото е изтрито от профила на заподозрения в социалните медии, но все още се разпространява от други потребители, които го докладват.

Във видеото мъжът намеква, че е правил това и преди - казва, че е хванал „още четирима добри инвеститори“ и се чуди къде са властите.

Казва, че ги е "арестувал" за нелегално влизане в страната.

Още по темата

След обезпокоителното видео той публикува в социалните мрежи няколко доста подстрекателни публикации.

Въпреки че мъжът, за който се твърди във видеото, оттогава е изтрил неприемливия материал, той е продължил да прави публикации, които по някакъв начин потвърждават участието му.

"Хлапетата на Сорос, които не са разбрали какво става и не знаят къде е Еврос, са дошли да ни наричат фашисти. Махайте се. Защото, когато завалят бомби, ще ви питат ли за политическите ви възгледи? ... ето те ни изгориха...“, пише той в своя публичен пост.

„Въпрос, ако хванем гръцки трафикант и ако го набием, това също ли ще е расистко насилие???“, пише мъжът в друг пост.

БГНЕС припомня, че общо 13 имигранти бяха отвлечени и незаконно държани в ремарке от "шерифите" на Еврос, които ги обвиниха в палеж.

Девет от тринадесетте имигранти, които бяха арестувани в Еврос и обвинени в палеж, са помилвани. Останалите четирима бяха освободени без ограничителни мерки, след като направиха самопризнания пред следователя в петък.

Съдебните власти, с решението си след разказите на мигрантите за събитията, ще решат дали разказът на самоорганизираните шерифи ще се срине и дали имигрантите са направили опит за палеж в по-широкия район, в който са били арестувани.

13-те имигранти бяха обвинени в редица престъпления и обвинения, като опит за палеж, застрашаващ човешки живот, производство и притежание на експлозиви и незаконно влизане в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
13
 
! Отговори
Шишо преди 8 месеца
И ние имаме шерифи, но не на Еврос, а на Ерос. Всички, които получават заплати да охраняват границата, а вместо това таксуват каналджиите с такса спокойствие, както и шефовете им и баш п.е.н.д.е.ла Бойко с неговата възлюбена Асен(ка) Василева!
46
0
 
9
 
! Отговори
А тук докога ще мълч преди 8 месеца
А тук докога ще мълчим?
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има ли война в Турция, че тези "бежанци" да са нещо различно от престъпници?
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да се напълни с тарамбуки
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Винаги съм го казвал и ще го казвам -всички прекалено бюрократични и "ефектвини" структури, в един моент се разпадат и се връщат в ръцете на хората. Откдъе на къде, който и да е, ще казва на гръцките граждани, как да боравят с оръцията, ръцете и земите си, особено, кгоато става върпос за пришълци?
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
" съобщи "Етнос"." -А АХАХХАХХАХАХАХхх стига стига
41
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
Пък и това е граница на държава. В конституцията е записано, че армията трябва да гарантира границите на държавата, това има, с това разполага, това ползва.
40
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
До 37 и 38: 1. Въжето изисква хора, за да ги заловят, да ги бесят и е ресурс. Мината изисква просто да се остави и край, забравяш, не е постоянен разход за заплати и не се поддава на подкуп. Колкото, че са забранени. Не е забранено да ги произвеждаш и складираш. Къде и как ги складираш е твоя работа. Просто сме избрали да ги складираме между тях и вътрешността на държавата ни. Пък и сме бедна държава която няма пари за хиляди граничари, това имаме с това се оправяме.
39
5
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Едва ли са цингюлите. Предни години като ги нямаше Гърция пак страдаше от пожари и то по-големи. Не, че мигрантите са ми симпатични, но гърците са си гадове по душа. Иначе щяха да обвинят нашите туристи, но нали имат файда от тях, засега мълчат.
38
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Абе фюрера навремето беше прав .
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Коя раса нападат, че не разбрах? С тези от близкия изток и Афганистан сме една раса. Те са 99% от нелегалните навлеци. НПО тата на сорос и подобни, до такава степен са блокирали държавите, че те вече не функционират и саморазправата е логичното следствие.
36
1
 
1
 
! Отговори
А преди 8 месеца
Ами, запалиха им домовете. Едните искат да се спасят, за сметка на другите.
35
0
 
15
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Понеже сме бедна и нещастна държавица,бедността ни спасява донякъде да се напълним с тарамбукиНо това няма да продължи дълго..
34
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Противопехотните мини действително са забранени от конвенция.Но има държави които не са я пидписали Една от тях са USA
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Радослав 35 : Мините не са селективно оръжие - може да наранят невинни животинки. А и са забранени от ООН и Ватикана. Въжето е далеч по-хуманно и селективно. А и е възпитателно - като видят редица обесени по цялото протежение на границата - ще им секне мерака да преминават.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Радослав 35 : Не е толкова забавно като бесенето и разстрела.
31
1
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
До 31: просто слагаш минни полета по границите, няколко км широки и знаци на английски + арабски: Внимание, минно поле, влизаш на своя отговорност. След това просто периодично минаваш да проверяваш дали има нужда от презареждане с нови мини! Дори и да са въоръжени, няма да е проблем като немогат да стигнат до територията ти.
30
2
 
13
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 8 месеца
Бой техната мама.У чуждъ къща нимой си правиш квото си искаш .
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"След обезпокоителното видео" -----------Обезпокоително видео? Че върши работата на държавата, която не спазва задължението си да пази границата? Че и поднесено с отрицателен тон? Има ли война в Турция, че тези "бежанци" да са нещо различно от престъпници? Но престъпник е този, който налага закона, а не този който го нарушава? Евроценности, сър.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не просто да ги хващат, а да ги бесят на първото срещнато дърво. А тук докога ще мълчим?