За ЧНГ в чужбина: До 1000 лв. ще ви струва веселбата при съседите

С около 30% са поскъпнали новогодишните пакети
7 ное 2023 20:12, Анисия Иванова
31
За ЧНГ в чужбина: До 1000 лв. ще ви струва веселбата при съседите
Снимка: БГНЕС

Макар че времето с нищо не подсказва, че зимата наближава, а до края на годината остават по-малко от два месеца, много българи вече са си планирали почивката за коледните и новогодишни празници. Някои ще си останат по домовете или ще посрещнат новата година на заведение, други ще предпочетат да карат ски из нашите планини, ако падне сняг.

Но не са малко и хората, които предпочитат да си организират новогодишна екскурзия в чужбина.

Записванията са започнали още преди няколко месеца, каза Юлиан Бонев от Варненската асоциация на туроператорите и туристическите агенции пред БНР. Сред най-търсените дестинации са близките до нас държави като Турция, Гърция, Румъния и Сърбия. Интерес от нашите сънародници има и към Тунис и Египет, където цените са малко по-високи.

С около 30% са поскъпнали новогодишните пакети за чужбина, поясни още Бонев.

4-дневна екскурзия с автобус до Истанбул ще ни струва средно около 600-700 лева. Със самолет може да стигне и до 1000 лева. Пакетите за Тунис и Египет достигат цени от около 1300 лева.

И докато за Нова година българите търсят предимно съседни държави, то за Коледа интерес представляват дестинации като Прага и Виена и местата, в които се организират големи коледни базари. Цените на пакетите варират между 700 и 1000 лева в зависимост от продължителността на престоя и категорията на хотелите.

Огромен е интересът и към българските зимни курорти, поясни туроператорът Станислав Стоянов. Освен за нашите сънародници, курорти като Банско привличат и туристи от цял свят. Според Стоянов през зимата България е по-конкуретноспособна от пазари като Турция и Гърция. В последните години се забелязва много силен интерес и към Албания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
дребна работа преди 5 месеца
българина толкова взема на час,1000 лв,кво му плащаш
26
3
 
0
 
! Отговори
Майната Ви преди 5 месеца
До при Тодор ЖивковПри Тодор Живков бях млад специалист - дипломиран инженер с 185 лв заплата! В същото време дъщеря му ходеше на фризор в Париж! И докато те вземаха заеми за да поддържат изкуственото дишане на несъществуващата икономика си живееха като крале! Прочети тук какво казва другаря Петър Младенов за тези неща, защото е комунист и не можеш да го отречеш: https://tribune.bg/bg/politika/ot-arhiva-kak-petar-mladenov-v/
25
1
 
5
 
! Отговори
Max преди 5 месеца
Точно колкото Play Station 5
24
1
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 5 месеца
Защо да давам 1500 лева да празнувам в Прага, като мога да добавя още 1000 и да си изкарам супер във Велинград?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ние с толкова изкарваме месеца
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нема начин!
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До при Тодор Живков, ОК копейко НП, реалносста обаче при овчаря тошо беше, че си мечтаехме да сме зле като гърците. Мизерията в БГ беше на ниво С. Корея.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Албания е в пъти по-зле от България, Египет и Тунис също са мизерници всеки проси, останали са им някакви хотели, но те дори не ги поддържат, били са хубави преди мнооого години. Сърбия и Македония е все едно си отишъл на село, а Гърция не се вълнува от НГ, те си празнуват Коледа. Като се завихрят снегове и виелици и народа ще си виси по пътища и аерогари, не благодаря.
19
10
 
13
 
! Отговори
при Тодор Живков преди 5 месеца
При Тодор Живков Гърция беше бедна страна в сравнение с България. в Гърция започнаха да живеят нормално когато влязоха в ЕС 1981г и им наляха стотици милиарди, а Гърците ги изхарчиха за живот, и сега още им наливат. А в България спират ТЕЦове и изнасят богатсвата.
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някой вика истинските православни. Ха-Ха! В 2023 година!
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 1000 лв при съседите и над 1000 лв при нас в България?
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичките съседи са бетер от нас, Турция и Гърция! А да не говорим каква мизерия е в Македония, Сърбия и Румъния, никакви условия за туризъм!Освен географски интерес, не ходете по друга причина!
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е за депутати, чалгарки, мутреси, на най-уютните домашни празници да се щураш по мюсюлмански страни или съседни не си е работа. Нова година сред камили, е що за празник е това. Истинските православни българи знаят как се карат тези празници, за тези суми които искат за един човек, ще направят чудеса.
14
11
 
3
 
! Отговори
Жалба от прасчо преди 5 месеца
На коледа пожалете прассеттата - заколете евреи!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Едно време правехме купони в къщи и си беше веселба. Сега чакат цяла година и да се размажат на края.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 8 ... Великата " контричка", на Укро Фашисткия режим в Киев Приключи! Те за това си траят! Какво да ти пишат и лъжат??? Путин ще Брани с всички средства Анексираните територии! И няма да мръдне от там!-:) За да победи Украйна Русия,е длъжна да убие и последният руснак в Русия! Няма как да стане нали?-:) Щото Укритие ще свършат преди руснаците!-:) Па и в тази необятна територия в Русия,Хохлите просто Не могат Ги намери!!!-:)))) Хайде Лека нощ!-:)))
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само хора които не са си изкарали парите с труд биха хвърлили ей така парите си. Омръзна ни да гледаме измислени герои като плеймейтки и подобни да тичат по екзотични страни и да пускат снимки на задните си части. За половината на тези пари човек ще си направи прекрасен празник и няма да му пука дали е лошо времето и дали е опасно, че е близо до войната. В Испания, Италия, Гърция и къде ли не цените не са се увеличили двойно от преди 2-3 г. за да ни предлагат такива цени.
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да да.Точно това си мисля сега.Вместо да си празнувам в къщи със семейството си.И да давам някакви пари,и да съм на тръни,ще пропусна тази година,всякакви " оферти" ,па ако ще да са и на "Шишилските острови"!-:)) От в къщи по голяма спокойствие и уют Няма!!!-:)
9
4
 
5
 
! Отговори
ponti преди 5 месеца
etno selo srna на 140км от СФ, три нощувки с включено безпределно ядене и пиене (закуски, обеди, вечери - каквото си поръчаш + новогодишна софра), огромна механа с оркестър (доказан купон), печено прасе за всеки няколко маси плюс традиционната скара, разядки от пиле млеко и тн. = 450лв на човек всичко! е=ем ти банското и п-тките ***-ни! СЕрвиза е без аналог - весели, добронамерени, дружелюбни братя сърби. Уникална природа за махмурлука, Какво повече за тези пари?!@
8
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
новините за украйна не се само се влошават, те са вече критични, а нашите сайтчета ни занимават със сутиена на ваня!