»змамници плашат чужденците в јтина с фалшиво нашествие от дървеници

ѕравителството увери: “върдени€та са абсолютно неверни
6 дек 2023 08:52, Ќели ’ристова
2
»змамници плашат чужденците в јтина с фалшиво нашествие от дървеници
—нимка: Pixabay/viarami

√ръцкото министерство на здравеопазването търси помощ от полици€та срещу измамници, които са се опитали да изплашат чуждестранните туристи от апартаменти за краткосрочно наемане в јтина, като са измислили епидеми€ от дървеници.

¬ из€вление на министерството се казва, че плакатите, разлепени пред жилищни сгради в центъра на града, украсени с фалшиви лога на министерството и на община јтина, са "абсолютно неверни".

¬ плакатите, адресирани до "”важаемите посетители" на грешен английски език, се твърди, че здравните власти са наредили евакуаци€ на местните "частни къщи за гости", "за да се защити общественото здраве на посто€нните гръцки наематели".

ѕозовавайки се на несъществуваща инвази€ с дървеници, те заплашват посетителите с глоба от 500 евро, ако не напуснат жилището си, и учтиво им пожелават при€тен престой в √ърци€.

ќсвен кризата с разходите за живот, јтина и други части на √ърци€ са изправени пред жилищни проблеми, причинени най-вече от широкото разпространение на апартаменти за краткосрочно наемане - предимно за чуждестранни посетители.

“ова е допринесло за повишаване на разходите за дългосрочни наеми за гърците, много от които са изтласкани от жилищните райони в центъра на јтина. —тойността на имотите също се увеличава, отчасти поради програмата "златна виза", ко€то предлага пребиваване на чуждестранни инвеститори в недвижими имоти.

“уризмът е водещ двигател на гръцката икономика, тъй като представл€ва една пета от годишни€ Ѕ¬ѕ, а 2023 г. се очаква да бъде рекордна по брой на пристигащите.

ћинистерството на здравеопазването за€ви, че е поискало от полици€та да направи всичко необходимо, за да се справи с измамата. “о за€ви, че "на никого не е позволено да тероризира и дезинформира обществеността" по въпросите на общественото здраве.

√ърци€ не е регистрирала сериозни проблеми с кръвосмучещите гадинки, които неотдавна предизвикаха недоумение във ‘ранци€, когато пътници публикуваха снимки и видеоклипове, на които се твърди, че насекомите се намират в парижки€ градски транспорт, във високоскоростните влакове и на летище "Ўарл дьо √ол".

ƒървениците, които до гол€ма степен са изчезнали от ежедневието през 50-те години на минали€ век, се по€в€ват отново през последните десетилети€ и стават все по-устойчиви на химическо третиране.

“е могат да се намират не само в матраците, но и в дрехите и багажа и излизат през нощта, за да се хран€т с човешка кръв. „есто причин€ват и психологически стрес, проблеми със сън€, тревожност и депреси€.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


2
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
2
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬ ѕариж и в Ћондон плашат ли чужденците с нашествие от дървеници?
1
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
най гоуемъта дълвеница у наши€ е ѕеевски