В Гърция отново препоръчват маските, върлуват COVID-19 и грип

Лекарите приканват дори и тези дни хората да се ваксинират
28 дек 2023 11:24, Елка Василева
23
В Гърция отново препоръчват маските, върлуват COVID-19 и грип
Снимка: архив, БГНЕС

Здравните власти в Гърция отчитат рязко покачване на броя на заразените с COVID-19 и сезонен грип. Подновени бяха препоръките към гражданите да носят маски, да спазват дистанция, а също и да се ваксинират, предаде кореспондентът на БНР.

Рязко са се увеличили болните от COVID-19 и сезонен грип, които са постъпили в болница, съобщава професорът по инфекциозни болести Никос Цанакис.

Денонощно има опашки от болни във всички държавни болници, голяма част от пациентите се хоспитализират поради тежко състояние.

Причината за рязкото покачване на заразените са коледните празници, където на места с много хора не се вземат лични предпазни мерки като маска и  дистанция.

В същото време лекарите приканват дори и тези дни хората да се ваксинират. Според доктор Цанакис не са ваксинирани срещу сезонния грип хората от рисковите групи.

В последната седмица с 38% повече са приетите с COVID-19 в болниците.

Въпреки че не е задължително, все повече гърци посещават магазините, като носят маски и се опитват да спазват дистанция.

Туристическите агенции и хотелиерите също препоръчват на туристите да се движат с маски в затворени пространства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: маскигрипГърцияCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Маска се носи от болния, а не от здравия. Който киха, кашля и подсмърча е добре да носи маска навън, това важи не само за ковид.
20
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Маските предпазват и е добре да се носят.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никога повече няма да мине тоя номер ако ще ядрена война да има. Здравните власти за да си направят експериментите загубиха много повече.
18
1
 
1
 
! Отговори
без думи преди 3 месеца
https://substackcdn.COM/image/fetch/f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws%2Fpublic%2Fimages%2Fdcc884b8-9b76-491d-a437-353297999448_329x447.png НАЛИ НЕ СА НЕОБХОДИМИ ДУМИ????
17
2
 
13
 
! Отговори
Я си... преди 3 месеца
Ел ке, грозотийооооо, ще ти дам едни маски, па ча такава! Пари взе ли за тази "статия", ковидарска ***? Надени си две маски да си скриеш противната мутра!
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Маркетинг фази:*Първоначално ваксините се продаваха по модела на недостига или дефицита, но така че възможно най-много хора да могат да ги получат. *След като моделът на недостига престана да работи, те традиционно се продаваха на обществеността.*След като този пазар достигна насищане, бяха раздадени подкупи (например карти за подаръци), за да се насърчат повече хора да се ваксинират. Често подкупите бяха толкова нелепи (напр. наркотици, понички и секс), че много хора разбраха, че много нещо не е наред с ваксините.
15
1
 
9
 
! Отговори
маркетинг преди 3 месеца
*След като този пазар се насити, бяха въведени облекчаващи правила (напр. за пътуване, посещение на мол или концерт).*След като и този пазар беше наситен, бяха въведени строги правила (например загуба на работа или спиране от образование).*След като този пазар беше наситен, тихо изтеглиха от пазара, векторните ваксини.*След като този пазар беше наситен, започнаха да предлагат ваксината на деца.*След като пазарът отново беше наситен, те решиха, че ваксината всъщност не ви защитава и са необходими бустери.*След като този пазар беше наситен, те решиха, че са необходими адаптирани бустери, както и
14
2
 
7
 
! Отговори
принудени мРНК групи преди 3 месеца
https://tkp.at/2023/12/23/die-krankenstands-krise-der-geimpften-in-deutschland/Кризата с болестите на ваксинираните в Германия, вестниците са пълни с кризисни съобщения за недостиг на персонал поради увеличения брой болнични листове [пример: 1]. Здравноосигурителните дружества съобщават за рязко нарастване на броя на болничните листове, като най-честата причина са респираторните заболявания [2, фиг. 14]. Както обикновено, ваксинацията с Ковид-19 не се споменава като фактор, въпреки високият процент на заболеваемост сред силно ваксинираните професионални групи [3].
13
1
 
4
 
! Отговори
мРНК ЕвроКовид гета преди 3 месеца
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Figure_1_Monthly_excess_mortality_Oct.png Сред двадесетте държави - членки на ЕС, в които е регистрирана свръхсмъртност, най-високи стойности са наблюдавани във Финландия (19,8 %), Ирландия (17,8 %), Кипър (17,4 %) и Нидерландия (15,1 %). Сред деветте държави-членки на ЕС, в които не е регистрирана свръхсмъртност, най-ниските (даже са отрицателни) нива са отчетени в Румъния (-9,6 %), България (-6,6 %) и Литва (-3,8 %). Евростат за октомври 2023.
12
2
 
12
 
! Отговори
Вече не вървите преди 3 месеца
Маските, "ваксините" и пропагандата си го наврете отзад! Отзад!
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Маска НИКОГА ПОЕЕЧЕ!
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахаааа, върлуват ли? Особено ковид така се е развълнувал, че един куп глигани в анцузи в момента треперят от страх.
9
16
 
3
 
! Отговори
абв преди 3 месеца
Най-после! А у нас кога?
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"тъппизми" и "малоуумия" е сравнимо с това "да си ебббнеш пууутчицата лелина" тъй че не се прави на уммряла лисица с тия ухилени човеченца!
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
...... да ви кажа една стара приказка, кой как ходи на море: Лъвът отива на море със едно сърне! Вълкът отива сам - ще намери там! Лисицата отива с детето - да пази реномето! А ние отиваме с жените, извикали в хор овнните.
6
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българите туристи са ги заразили, че тези бурканчета с лютеница са опасни... :)))
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички Лисици живеещи по градовете на улица Лисица номер Плесница носят маски, за да не бъдат разпознати!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лисицата можеш да я разпознаеш по маската!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каракачанските овце излизаха от вкъщи само с SMS, нищо чудно пак да сложат намордници.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лисицата без маска нема как да я разпознаеш!