22 000 загинали в Газа

Това твърди "Хамас"
2 яну 2024 22:15, Стела Стоянова
43
22 000 загинали в Газа
Снимка БГНЕС, архив

Броят на загиналите от израелски атаки жители на ивицата Газа е достигнал 22 185 души, предаде ДПА, като се позова на данните, оповестени днес от здравното министерство на контролиращото анклава радикално палестинско движение "Хамас".

Това означава, че за изминалото денонощие са загинали още 207 души. 57 035 души са ранените от началото на войната с Израел, сочи днешната информация на местните здравни власти. Болшинството от загиналите са цивилни.

ДПА прави уговорката, че данните не могат да бъдат проверени по независим път.

Войната в Газа бе предизвикана от най-голямото кръвопролитие в историята на Израел при изненадващото нападение на бойците на "Хамас" на израелска територия на 7 октомври миналата година, предаде БТА. Според данни от Тел Авив тогава са били убити над 1200 души, повечето от които цивилни.

Израел отговори с масирани въздушни атаки и сухопътно настъпление в анклава, като краят на конфликта не се вижда в обозримото бъдеще, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: загиналиХамасГаза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
- Хубавото е, че маските паднаха! Време е целият свят да разбере какви демони има в душите на люцифераните - юдео-ционисти, скрити зад фасадата на "западната демокрация"...
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мачкай, Бенджи!
28
3
 
12
 
! Отговори
Хора преди 3 месеца
Никой няма право да говори срещу Русия за Украйна ,след като мълчи гузно и гледа касапницата в Газа.
27
10
 
14
 
! Отговори
Боец преди 3 месеца
Бой до дупка. Шалваросано-чалмалиите не разбират от дума, но разбират от як пердах. Хак да им е!
26
9
 
19
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 3 месеца
палестинскитеМелези не ги иска нито една арабска страна....това случайно ли е?
25
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Запада описваше ужасите на войната в Украйна, Бучата, военни престъпления срещу цивилни, забраната за бомбардиране на цивилни, Хага. Запада подкрепи същите тези военни престъпления и бомбардировки на цивилни в Газа и оправда Израел. Путин спечели и морално, като разкри Запада като лицемерен, лъжлив, провокативен, разпалващ войни из света. Западните медии мълчат, крият. Няма кървища от Газа. Няма проблем.
24
2
 
18
 
! Отговори
Военен брокер преди 3 месеца
Няма преставители на ООН, независими организации и журналисти, защото първо се стреля после се пита кой си. Дали това е реалната цифра може само да гадаем...
23
1
 
9
 
! Отговори
тъпомер преди 3 месеца
До ИМА ТЕОРИЯ,аз имам друга теория,че не знаеш нищо за Мадагаскар,и че си роден в един от тунелите.
22
6
 
8
 
! Отговори
Не е така преди 3 месеца
До аха: всъщност коментатори като теб са впрегнати от пропагандата. Сорос спонсорира про-палестинските протести. Може да провериш този факт. Както Катар спонсорират университетите им. Евреите като разбраха за какво си дават парите, оттеглиха донациите си и спряха да наемат студенти от тези гнезда на комунисти и джихадисти. Провери и как децата в Газа се "учат" и как прекарват ваканциите си - в тренировъчни лагери с Калашници. Какви мигранти мислиш, че идват в Европа?
21
6
 
14
 
! Отговори
тъпомер преди 3 месеца
Оревахте си брадите господа,имало геноцид,що не питате вожда си Ердоган що е геноцид.
20
5
 
4
 
! Отговори
Dj преди 3 месеца
При това евреи и араби са една кръв, семити
19
14
 
12
 
! Отговори
Божил Божилов преди 3 месеца
Долу кървавите ционистки ръце от народа на Палестина!.Израел не е държава той е банда на терора и смъртта. Рано или късно ще се удави в реката кръв която лее години подред
18
0
 
11
 
! Отговори
Dj преди 3 месеца
Все още не е геноцид. От 500 хил нататък
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е, путанака само в Мариупол изби над 50 000 цивилни, включително удариха и театъра на който беше написано че има деца. Така, че явно израелците вардят цивилните за разлика от азиатските орди които нахлуха в суверенна държава.
16
2
 
11
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
Това което е позволено на Израел не е позволено на Русия.....................мда...............всички сме равни, но някои с по-равни!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ООН какво изсъска по въпроса?
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че то повече от украйнците, бе!!!Май Нетаняху ще завърши на процес в Хага и затвор като Милошевич. ЮАР ще сезира МНС в Хага за израелски геноцид над арабите в Газа.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По Бойко Борисово време никой не загиваше в Газа.
12
2
 
2
 
! Отговори
Логиката решава преди 3 месеца
В статията пише, че загиналите са 22185, а в заглавието 22000. Това значи, че за днес беге 185 загинали са без значение. Но това означава, че и 2 пъти по 185 също са без значение. Аналогично, по индукция, и 200 по 185 са без значение. Но 200 по 185 е равно на 37000, което е повече от загиналите 22185. Следователно, правим извода, че според днес беге тези загинали са без значение.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не е война, а военни и хуманитарни израелски престъпления. Израел не може да обяви война на население, чиято територия незаконно е окупирал. Първо ги окупира, после им обяви война и бомбандира цивилните. Това са толкова много престъпления, че не знам откъде да започна. Надявам се Международният наказателен съд скоро да ги осъди за геноцид и да издаде заповед за арест на Нетаняху.