Румънски частни влакове ще свържат Русе с летище Букурещ

Билетите са 5 евро
4 яну 2024 23:15, Стела Стоянова
38
Румънски частни влакове ще свържат Русе с летище Букурещ
Снимка БГНЕС, архив

От март 2024 г. румънският частен железопътен оператор Transferoviar Călători ще въведе влакови услуги по маршрута, свързващ Русе с международното летище "Анри Коанда Отопени" в Букурещ, съобщи "Румъния инсайдер".

Маршрутът от граничния български град ще се осъществява през Гюргево до Северната жп гара на Букурещ. Маршрутът става възможен след приключването на дейностите по модернизацията на линията Гюргево-Комана-Букурещ Север.

Продължителността на пътуването между Русе и жп гара Букурещ Север ще бъде приблизително 50-60 минути, а от Русе до международното летище "Анри Коанда Отопени" ще се стига за около 80-100 минути. Цената на билета ще бъде 5 евро.

По този маршрут Transferoviar Călători ще използва влакове Alstom Coradia LINT 41, които могат да развиват скорост до 160 км/ч. Тези влакови композиции, произведени във Франция, могат да превозват 130 пътници с 16 места в първа класа. Влаковете Alstom Coradia вече са в търговска експлоатация, като направиха първото си пътуване между Северна гара Букурещ и град Брашов. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Александър преди 3 месеца
Във Варшавския договор бяхме със старо оръжие, а сега в НАТО и оръжие нямаме! Тез, дето на спираха да ходим на църква,СЯ СА ВЪРЛИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КАК ША СТАНЕ НОМЕРА, КАТО НА МОСТА НЯМА ЖИЦА! ТИЯ, ДЕТО ПИШЕТЕ, МАЙ СИ НАДПИСВАТЕ РЪЦЕТЕ? ТОЕСТ ЛЯВА И ДЯСНА! ОБАДЕТЕ МИ СЕ, КАТО ТРЪГНЕ!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руси ше пие вече кафе на топ гъзарията у Букурещ :)))
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шенген в пълния му смисъл ще се случи. Еврозоната ще се случи. Както се случи НАТО и ЕС. И ако не слушате руската пропаганда, а погледне каква е била покупателната ви способност 2006 г и каква е сега, ще се сетите, че е добре за България.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе този от снимката какво прави там на релсите, влака идва ще го сгази не го ли вижда.
22
0
 
0
 
! Отговори
опетков преди 3 месеца
До Може Има само паспортна проверка и то само от едната страна на границата. При Русе е от румънска страна на излизане.
21
1
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Докато София тъне в корупция, съседите се развиват. Имам роднина, който често пътуваше до Норвегия през Русе и от Русе до летището в Букурещ с автобус, явно в София няма директен полет до Норвегия.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 19 Ми то от България само София остана. Махнете и София - и остава нищо.
19
3
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 3 месеца
Не съм се замислял над този въпрос, но всъщност си прав. София е вредна за България. Очевидно българите не сме способни на собствена държавност.
18
7
 
12
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
идеално, остава русе да мине към румъния, както половин България, когато всички се отървем от софия, тогава ще де оправим
17
3
 
10
 
! Отговори
Buna dimenieta преди 3 месеца
Русе е благодарно на Букурещ и Румъния. За жалост с тази лоша инфраструктура крайно райони трябва да разчитат на съседите. А и те много дръпнаха, за разлика от нас, които особено последните три години не знаем къде да застанем и какво да правим. Румънците изпревариха унгарците и вървят към средата на ЕС. Ние клепем на опашката, както винаги.
16
18
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Нали е очевидно ? Мисля,че достатъчно очевидно . Е, вероятно само плъховете в Софийското метро не си обясняват румънските ромски апетити към България. На никой Българин не му е дотрябвало да има железопътна връзка с ромски Букурещ . Интересно е да видим сега реакцията на сефардските роми като Мария Габриел , които са в абсолютна война с Ашкеназката пробългарска политика на САЩ и Израел.Ако Габриел не обвини публично пред ЕС и Българите румънските териториални апетити към България,то ОСТАВКА!
15
1
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
А бяха времена, когато пътувах до Гюргево и обратно без билет...То докато дойдеше кондуктора да си вземе бакшиша, трябваше вече да се слиза. Шенгена беше при началника на полицията в Гюргево. Кой колкото пари има и иска, му дава. Отстрани на влака вардеха с автомати и пак се е случвало да минаваме без билет. Ама румънците бяха евтини в сравнение със сърбите. тотинки да му дадеш, стигат му. Сърбина искаше в марак по 3000 на автобус.
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тива с половин шенген е като израза: Тате, Марийка е малко бременна. Лъжат ни, тъй като заявихме с румънците, че ще си отворим вътрешните сухопътни граници за български и румънски граждани. А останалите от или не ЕС ще си чакат паспортната проверка. Може и сега да стане. Нищо не пречи. А като влезем и в сухопътния му вариант, тогава ще могат и другите от ЕС да минават. Просто е.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Същото се получава и от Видин до Крайова.
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Може Без гранична проверка ще влезнат много повече чужденци в бг и няма да може да ги изгонат после. Бг ще останат и без работа.
11
2
 
25
 
! Отговори
С такси до Букурещ преди 3 месеца
Географски Букурещ е кварталното летище на русенци. Варна е по-далеч и е по-скъпо за летене и зимата от Варна няма много полети. Букурещ има всякакви полети. Само да не беше тази проверка на гранницата.
10
6
 
7
 
! Отговори
Може преди 3 месеца
Но понеже с румънците не сме в Шенген, влаковете ще трябва да минават през паспортна проверка. Пък Австрия забрани да си отворим локално гранницата и изиска засилени проверки. Нищо чудно сега и влака да подлежи на засилен митнически контрол. Резил. Вместо хората да летят удобно от Букурещ, ще се налага да пътуват чак до София през зимата.
9
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако беше още Бойко Борисов, щеше да го продължи до Търново, оттам до Стара Загора, София, Мездра, Пловдив, та чак до Цариград.
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз раздавам caлами. Пляс един шпeк на масата пред кондуктора и пътувам без пари във влака. На митничаря дам един и никой не ми рови багажа. Харесам си някоя румънка продавачка и като извадя пред нея caламa и е моя. Каквото ми остане си го ям.