Мицкоски чака еврообаждане в София, да се отворел пътя на РСМ

Той тълкува странно думите на посланика на ЕС в Скопие
13 яну 2024 20:44, Александър Попов
41
Мицкоски чака еврообаждане в София, да се отворел пътя на РСМ
Снимка: БГНЕС

„Ние сме заедно с посланик Гир към европейското бъдеще и очаквам той да се обади на колегата си в София, да говори с българското правителство и най-накрая да отвори пътя на Македония и македонските граждани към Европейския съюз, без диктат, без ултиматуми и без хегемонистични искания“, каза днес лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, предаде БГНЕС.

Той тълкува изказването на посланика на ЕС в Скопие Дейвид Гир, който подчерта, че ако ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски в лично качество са „за“ Европейския съюз, е ясно какво трябва да направят за конституционните промени, и че няма да има повторно отваряне на преговорната рамка.

"Първият имплицитен въпрос е дали може да се постигне по-добро споразумение. Проследих дискусиите, които се проведоха от есента на 2020 г. до споразумението през юли 2022 г. Беше трудно и те бяха интензивни. Бяха направени компромиси и от двете страни. Нито една от страните – нито българската, нито македонската – не беше на 100% удовлетворена. Но такава е природата на компромисите. Това, което беше постигнато обаче, беше да се даде възможност на Северна Македония и България да оставят тези въпроси в миналото, да погледнат към бъдещето и да продължат решително напред. Мисля ли, че може да се договори по-добра сделка? Честно казано, не виждам възможност за такова нещо. Готов ли е ЕС да отвори отново преговорната рамка? Не мисля, че ЕС мисли за повторно отваряне на преговорната рамка. Надяваме се страната да продължи решително напред по европейския си път", заяви Гир по-рано днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: РСММицкоски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия са едни смешни 2 млн. население от които сигурно 50 % са шиптъри, 30% българи и някаква друга смеска. ЕС спокойно може и без тях.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има много да чакаш.Докато не впишете Българите в вашата конституция няма шанс.
22
0
 
12
 
! Отговори
Маке преди 3 месеца
Мицкоски чека од умрел писмо. Се додека не иа пратат Блгариа на кафе, нема ЕС за Македониа :)
21
4
 
14
 
! Отговори
Майора преди 3 месеца
Абе Мицкоски , не разбра ли че за РСМ няма да има преговори за ЕС , докато не промените Конституцията! И това не е изискване на България , титовисттакъв! Ако трябва както Гърция ви държа 25 години , така и България ще процедира докато се осъзнаете!
20
2
 
16
 
! Отговори
Абе преди 3 месеца
До Ohrid Ти учи "Аз съм албанче", на нас не ни бери гайле!
19
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 месеца
До Ohrid Да бе, до тогава ги гледахме само на слика. Е.ати и простите северджани!
18
2
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 3 месеца
Никакъв ЕС за вас, нещастници. Вечно бъдете придатък на Сърбия.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз съм 100 % сигурен, че дори и да се премахне това изискване Мицкоски ще намери друга причина само да не започнат преговорите. Примерно ще каже, ние да признае език, или Самуил, Гоце, ВМРО са македонци или някакви подобни искания.Не признавайки това, ще значи, че ние се готвим да ги асимилираме.
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
с текущото правителство със сигурност ще ни продадат и унижат в бъдеще да ни се присмиват
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как ще се гледаме, ако тия влязат в ЕС??
14
3
 
29
 
! Отговори
Северджанъм преди 3 месеца
Ах,колко е жалко да си северномакедоноид
13
4
 
20
 
! Отговори
СтрелецЪТ преди 3 месеца
То'я чака обаждане от патлака ми за влизане в устата му. Смешен тъпир...
12
1
 
28
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
Да ви отворят вратите на адът шуманци прости!! Вие не заслужавате и телефони да имате особено мицковски фашиста Северна Македония никога няма да бъде част от европейското семейство мястото и е като област от велика Албания
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Северна Македония - никога в ЕС, вечно вето. Да продължават да вадят български паспорти. Хахахах.
10
0
 
39
 
! Отговори
666 преди 3 месеца
Вето незабавно.....Щом могат нас да ни блокират, разни там еврогейци за Шенген, вето за макетата, и всички австрийски фирми да се спъват по всевъзможен начин.
9
9
 
23
 
! Отговори
Айде бе преди 3 месеца
... Ами надява се човека , като знае какви предатели управляват България , нищо не се знае ! Утре ще им заповядат от посолството , и те само ще изкозируват , и ще кажат , иес !
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние вече сме го забравили, а той нека чака.
7
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България трябва едностранно да наложи вето на РСМ незабавно. Докато трае терорът над българите в тази наша изконна област.
6
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Нито една от страните нито българската, нито македонската не беше на 100% удовлетворена." => Ние сме на 0% удовлетворени. Какво получихме от тоя компромис? Нищо? Няколко милиарда, дето ги излапаха Кирчо и Асенчо? Някакъв новоизмислен въздушен Шенген, който до сега не съществуваше? Аре бегай, да си заврат компромиса там, дето Слънцето не огрява. Северная - никога в ЕС. Да си седят по чукарите и да си измислят история.
5
6
 
33
 
! Отговори
Македония ли! преди 3 месеца
След края на войната в Украйна, Македония ще бъде върната в пределите на Българската държава и автоматично ще стане член на ЕС. Така коминтерновските мераци на кремълските тирани и белградските им слу.ги ще бъдат завинаги ликвидирани. бг.