В Гърция внасят закона за гей браковете въпреки протестите

Църквата се обяви категорично против
Обновена: 26 яну 2024 14:43 | 26 яну 2024 13:51, Петър Бойчев
17
В Гърция внасят закона за гей браковете въпреки протестите
Снимка БГНЕС

На 1 февруари се очаква в гръцкия парламент да бъде внесен законопроектът на правителството, който въвежда възможността еднополови двойки да сключват граждански брак, съобщи държавната телевизия ЕРТ.

В момента проектът, който предвижда и възможността еднополовите двойки да осиновяват деца, се намира на етап обществено обсъждане, което ще приключи на 31 януари, съобщи Дарик.

Проблем за правителството представлява позицията на някои депутати от управляващата дясноцентристка Нова демокрация, които се противопоставят на инициативата, макар че се очаква законът да бъде гласуван с гласове и от опозиционните СИРИЗА и ПАСОК. Най-сериозни въпросителни имаше по отношение на позицията на министри.

Този проблем беше разрешен, след като при представянето на проекта в правителството в сряда държавният министър Макис Воридис, представител на консервативното крило в управляващата партия и противник на законопроекта, заяви, че ще се въздържи при гласуването в парламента, което ще му позволи да запази поста си в кабинета.

На законопроекта категорично се противопостави Гръцката православна църква, особено в частта за осиновяването на деца. Освен това Атинският архиепископ Йероним каза, че децата в тези семейства ще бъдат кръщавани, когато бъдат достатъчно големи, за да го пожелаят сами.

Проектът за закон, както е представен от гръцкото правителство, въвежда равенство в гражданския брак за всички гръцки граждани, без дискриминация и независимо от сексуалната ориентация; защитава интересите на децата, като урежда въпроси от семейното право в семейства на еднополови двойки; не разширява правото на медицински асистирано възпроизводство (и на сурогатно майчинство) върху двойките на мъже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
0
 
! Отговори
Андриана Гълтакова преди 3 месеца
Тия гърци и тоя път ни изпревариха.После защо били толкова напред пред българите.*** ги гони сега със новия закон.А там на Атон като започнат едни веселби,край няма да имат.Кой как се вземе със дружката си,все на Атон ще ходят на меден месец.Там нали е само за мъже?
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И в Гърция влнее демокрация, населението не ще, но кой го пита, а и не знаят англииски.
14
1
 
1
 
! Отговори
Пепи Бойчева преди 3 месеца
харесва това! Кити Божанков и Кокорчо също!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е то за елините това си е древна традиция
12
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 3 месеца
А през това време всякакви се плодят..дори жената не могат да признаят за човек, ама ще станат мнозинство, докато белите си играят на найсет пола, ще стана на 40 за деца и прочие
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ясно, и там посолството решава
10
0
 
21
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Някои има ли още съмнения че народа нищо не решава?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 7. ОчевАдно е, че избиваш комплекси от детството си.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Целта винаги е една - пълно унижение на плебеите! На висшата класа вече не им трябват плебей. Заради развитието на технологиите всички тия милиарди население станаха излишни и само пречат и създават проблеми. Затова подлежат на унищожение по всички възможни начини. Ще пускат всякакви вируси, ще прокарват убийствени идеологии, ще промиват мозъците на младите така че да се провалят в живота и да нямат поколение, всичко което се сетите само без гореща война. Защото трябва да се пази природата!
7
21
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Тук говорите против, защото не сте пробвали. Когато за първи път пробвах с мъж беше разтърсващо. Усещах нежните му целувки по цялото ми тяло, това чувство на електризиране, да се отпуснеш в ръцете на друг мъж и да се почустваш като доминирана жена. Да вземеш инструмента му в устата си и да усетиш как пулсира докато топлата течност ще стича в гърлото ти. Изживяването е върховно, да не кажа космическо. За първи път се почуствах желан и истински човек.
6
2
 
3
 
! Отговори
Урсула Ф. Л. преди 3 месеца
До ще отговаряте: Млък!
5
2
 
17
 
! Отговори
Ще отговаряте преди 3 месеца
Бъдете проклети!
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скоро и у нас. Изчакайте само Габриел да дойде на власт. Ако няма рима - убий ***! Мухахахахаха. Децата ви ще бъдат гейчета :)))) И вие няма да протестирате!!!!! Ха да видим!
3
4
 
13
 
! Отговори
: преди 3 месеца
Бракът е свещен съюз между мъж и жена , всичко останало не е брак , сега знам че набиват пари и се опитват всячески да налагат болестите си и продажбите правителства се подчиняват , но тези лгбтцжцгбфъйжгх+-! иддиотизми ще радикализират некой чичко , може и мустакат и ще свърши много зле цялата заигравка.
2
2
 
19
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Никакво предателство към това,което Природата е създала! Никакво отстъпление от истината! Подкрепям всички гърци,които защитават Семейството и факта,че човешкото същество може да бъде само от мъжки и женски пол.Да спасим децата от ислямската перверзия! Напред,гърци!
1
4
 
4
 
! Отговори
василис карас преди 3 месеца
голямата звезда в чалгата беше влюбен в един по млад гръцки певец . Можеха да сключат брак . Сега няма как . Мицотакис е хетеро . У нас нито от ДПС някой ще сключи такъв брак нито от другите партии .