Албанецът Талат Джафери пое премиерския пост в РС Македония

Ковачевски потвърди, че ще се кандидатира на изборите през май
29 яну 2024 14:42, Елка Василева
30

Димитър Ковачевски официално предаде премиерския пост на новия министър-председател на Северна Македония Талат Джафери. Церемонията се състоя в сградата на македонското правителство. Джафери оглави технически кабинет, който ще управлява в следващите 100 дни.

Новият премиер на Република Северна Македония обеща, че ще работи, за да се сбъдне мечтата на македонците за напреднала, демократична и европейска република. Димитър Ковачевски пожела успех на наследника си и потвърди, че ще се кандидатира на изборите през май.

Още по темата
"Пожелавам успешна работа на Джафери, а аз ще продължа да се боря за европейска Македония, за истинска европейска държава, която да е европейски дом за всички граждани на Северна Македония", заяви Ковачевски.

Джафери откри словото си на албански език.

"Във фокуса на новото правителство е да продължи икономическата и политическата политика и провеждането на мирни, и демократични избори, както подобава на държава членка на НАТО и на държава, която е започнала преговори с ЕС", каза Джафери.

Журналистът Владимр Перев коментира за "България сутрин", че рокадата не е изненадваща, а промените в управлението са "козметични".

"Новото правителство задържа почти всички кадри от старото правителство. Нов е само вътрешният министър - адвокат, непознато име в Македония, и социалният министър, за да няма злоупотреби", подчерта Перев пред Bulgaria ON AIR.

Антибългарската дискусия в съседката ни продължава, но по думите на журналиста темата е актуална само за една част от политиците. Въпреки това разговорите са в застой.

Политическите разногласия продължават и не са изключени отстъпки от София по спорния въпрос, смята още Владимир Перев.

Вижте повече в репортажа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
До 22/ Мисля,че преди 2 месеца
Не искат да са българи, защото са алчни за българска земя.
29
1
 
2
 
! Отговори
toti преди 2 месеца
БРАВИСИМОС АЛБАНИЯ ,ТАКА ИМ СЕ ПАДА НА ТАЯ МАКЕДОНСКА ***,ДЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ,А ТЕ ЩЯХА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС!!! СЕГА ВИ ГО ВЪРНАХА ДА СЕ ВИДИТЕ ЩО ЗА ДЪРЖАВА СТЕ И ЕЛЕМЕНТАРЕН НАРОД С ПРОСТИ РАЗБИРАНИЯ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ!!!
28
3
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 месеца
Планът на ционистите, чрез САЩ - отново мюсюлмани да владеят Балканите...
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До турчин. Това за затриването на осмаснка история го казваш, все едно е нещо лошо. Трябва изкореняването на всичко османско от нас (чалгия, мърлявщина, простащина, бай ганьовщина) да стане главна национална цел, за да можем най накрая да влезем в цивилизацията. Всичките ни негативни черти като народ са всъщност културно наследство от османско
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Политическите разногласия продължават и не са изключени отстъпки от София по спорния въпрос, смята още Владимир Перев."В грешка си Перев в голяма грешка. Напълно са Изключени отстъпки от София.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да си сменят знамето с албанското тия смешници хахах
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Тучин Щом такива като теб не им харесва в България, значи сме тръгнали по правилния път. Ходи си в макеландия да си гледаш грозните джамии и не се връщай повече.
23
1
 
11
 
! Отговори
до турчин преди 2 месеца
На никой не му дреме за умопомраченията ти от тази пародия на държава.
22
6
 
3
 
! Отговори
Мисля че преди 2 месеца
има смисъл да се замислим,защо не искат да са българи,защо бягат като опарени от това,кой бяга от хубавото, а и не само те.И мигрантите с които така ни плашат последно време,и те не искат у нас.Лошото е че ние като чисти българи,мразим да мислим.
21
14
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 2 месеца
Македония много ми харесва. Хората са много истински. И албанци, и македонци. Дали са пълни права на албанците, има и доста турци. Всеки си говори езика. Има национални канали изцяло на албански, на турски. В това отношение са пред България. Тук какъв шум беше за 5 минути новини на турски. Там се чувствам добре, има много история от османско, която не са затрили за разлика оттук. Напротив пазят и съхраняват. Няма толкова соц излъчване като България. Да са живи и здрави и двата народа. Респект.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До министъра на финансите А бря то албанците с землянките са с по-голяма пенсия и минимална заплата ,
19
2
 
18
 
! Отговори
Димо преди 2 месеца
Хахаха. Отворковците вече ги управляват шиптерите. Хахахаха. Хахахаха.
18
2
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Да свикват макетата с албанско управление.Не искат добросъседство с България.Тогава албанците ще ги оправят.Пак ще реват и ще викат елате ни спасявайте,както го направихме през 1999 год.
17
1
 
8
 
! Отговори
Маке Патриот преди 2 месеца
Само така можем да си гарантираме, че не е българин!
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Северна Македония - една държава с българско минало и албанско бъдеще.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес албанците знаят и говорят български език в Северна Македония а скоро макетата ще знаят и говорят албански език.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Северната Македония е една скорошна албанска държава с македонско малцинство.
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Джафери откри словото си на албански език"...........Какво ли не бих дал да видя изражението на гордиот антички македонец докато слуша словото на новия си премиер.
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние си имаме римляни, те си имат шииптъри.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви отстъпки от наша страна му се привиждат на този скопски журналист Перев? Ние за никъде на бързаме и за техните мераци пет пари не даваме!