Фермерите в Гърция бесни на премиера Мицотакис

Определиха мерките му като подигравка
11
Фермерите в Гърция бесни на премиера Мицотакис
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцките фермери, които вчера се събраха с тракторите си на международния панаир в Солун, където се провежда изложението Agrotica, определиха като подигравка чутото от премиера Кириакос Мицотакис, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Според тях мерките, които са чули, не са задоволителни и засягат най-вече колегите им от Тесалия, които се сблъскаха със сериозни проблеми след есенните природни бедствия. Фермери от Халкидики казват, че мерките за борба с цените на горивата са "капка в морето", а фермери от Солун подчертават, че чутото е подигравка.

Очаква се фермерите да направят още една среща, за да решат какво да правят по-нататък. В знак на протест те започнаха символична блокада.

"Фермерският въпрос не допуска разногласия, а изисква консенсус. Правителството не влезе в парламента заради вашия въпрос за решаване на остри проблеми, възникнали след опустошителното наводнение "Даниел". За трети път говоря тук по този въпрос и е редно да говорим за рехабилитация на засегнатите хора и Тесалия след бедствието", каза по-рано Мицотакис в парламента.

Премиерът на Гърция обяви, че възстановяването на ДДС върху дизеловото гориво ще бъде удължено до 2024 г. Говорейки за фермерите, той каза, че миналия вторник са били изплатени компенсации от 25,3 милиона, като още 43 милиона евро са отпуснати от Европейския земеделски резерв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: фермериГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тук че се радват на нашия
8
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Сама фермерите ще разнищят тая ***, наречена ЕС
7
0
 
5
 
! Отговори
Тия още преди 2 месеца
Ли не са разбрали, че парите им отиват за Украйна?!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Требе да се плаща войната на украйна,няма начин,всички фермери и ферми и обикновени хора ще плащаме,ако трябва и тракторите ще им дарим,да копат окопи,после ще ни сменят гражданството с украинско да одим да го отпразнуваме в окопите
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мицотакис или друг, все едно, това са зелените политики на зеленото движение и зелените партии, управляващи ЕС в момента. Е който си ги избира, няма защо да реве.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха - ха! Та те гръцките фермери си имат традиция: всяка година протестират и затварят границата с България! Традициите трябва да се спазват!
3
1
 
7
 
! Отговори
хахахха преди 2 месеца
А те какво очакват от някакъв който се казва мицотакис?!?! хахахха МАЗОНАКИС!
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Под 5000 евро на калпак на месец на гръка все му се струва подигравка. Нека да работят глaмавите германци за по-малко.
1
9
 
4
 
! Отговори
айде нЕма нуЖда преди 2 месеца
Да си легнат, ще им мине !