Гърция автоматично ще конфискува имущество на длъжниците

Това ще се случва чрез системата Eispraxis, която ще заработи от юни
6 фев 2024 14:42, Анисия Иванова
19
Гърция автоматично ще конфискува имущество на длъжниците
Снимка: Pixabay

През юни 2025 г. гръцките данъчни власти ще пуснат в експлоатация нова електронна система за конфискация на имущество на длъжници Eispraxis. Това ще ви позволи да съберете най-пълната информация относно имуществото на длъжниците, както и техните разходипозволяващ максимално ефективно отнемане на имущество в полза на държавата.

ΑΑΔΕ( независим орган на обществения доход) подготвя "Биг Брадър" за повече от 3,5 милиона данъкоплатци с дългове към данъчните власти, стартиране на електронната инвентаризация не само просрочени задължения, но и информация за доходи и имущество, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

В края на 2023 г. 3,5 милиона гръцки данъкоплатци дължат 104,5 милиарда евро на държавата. Това представлява около 60% от БВП на Гърция. Механизмът за събиране на данъци е подсилен чрез системата Eispraxis. Това е новото електронно оръжие, което гръцката данъчна администрация използва от началото на новата година за намиране на длъжници и събиране на дългове от онези, които могат да си позволят, но не изпълняват задълженията си към данъчните власти.

Наблюдение в реално време

Всеки длъжник ще бъде проследен в реално време и в зависимост от поведението му Eisxpaxis автоматично ще конфискува банкови сметки и активи, ще провежда търгове и ще прилага възстановяване на данъци към изплащане на дълга.

Новата електронна система ще "вижда" профила на всеки длъжник, ще проверява финансовото му състояние, получавайки информация за доходите и имуществото му от всички информационни системи на гръцката данъчна администрация - Taxis, Icisnet, Elenxis, както и от трети страни: имотен регистър, кредит институции, движения по сметки, отчитат и обобщават всички покупки, нотариуси, фондова борса, ERGANI, GEMI и др.) и обменят тези данни и информация със страните членки на ЕС.

За всеки длъжник ще бъде създадено електронно досие, в което в реално време ще се актуализира информация за хода на погасяването, спазването или неспазването на договореностите, както и действията и мерките, предприети от органите по събиране. В същото време Eispraxis позволява автоматично събиране на вземания, а в контекста на принудителното събиране на вземания (запор, запор, търгове на активи на длъжници) се използват нови методи и технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Богати, е колко богати, не са на нивото на световния елит, ама си мислят че са от него, да, ама не са.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гърция и Бг са първи в иновациите, ама нещо ...:))
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При нас управляващите са си решили въпроса, винаги събират пари от най-бедните, а богатите не ги закачат те само трупат. Проблемите със събирането на пари за разходи на вход също са оставени на хората, държавата я няма.
15
2
 
7
 
! Отговори
Гилотината е в ход преди 2 месеца
Всички ваксинирани,с дронове и sms наблюдение,с две маски в магазина,идват *** сватбите,плащания до 500 Евро в брой,забранено плащането ,купуването на къщи и апартаменти в брой,конфискация на длъжници,нямаш право да пиеш вода в докато караш.Хубавци европейци в дълбок сън заспали.Искаме ли още на море и къщи там да купуваме?
14
1
 
13
 
! Отговори
Добре дошли в евро преди 2 месеца
зоната! Или си мислите, че ще ви се размине?
13
1
 
11
 
! Отговори
3399 преди 2 месеца
В Гърция и Българите не плащат данъци.
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малките незначителни държави в ЕС се използват като полигони за социални експерименти. Ако са доволни от резултатите в Гърция ще се въведе в целия ЕСЕС. Без съмнение.
11
0
 
27
 
! Отговори
Клаус Шваб СИФ преди 2 месеца
Няма да имате нищо и ще бъдете щастливи! Хаха
10
10
 
4
 
! Отговори
до Джордж Оруел преди 2 месеца
Не си разбрал добре книгата!
9
3
 
23
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 2 месеца
2024 е 1984, великият писател позна за всичко, сгреши точното време само с 4 десетилетия, Господ да ни е на помощ.
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е без съд няма как да стане. Апък ако наистина стане - значи са се спуснали на дъното при украинците. Диктатура.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
това идва след ел парите :)) кеша умре у гърция.
6
2
 
21
 
! Отговори
Тихомир преди 2 месеца
Това искам да го видя - грък да плаща данъци.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мале мале голям тупаница им готвят,сега ще вземат се изселват и те нанякъде.
4
2
 
24
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Брейй.., ами ся???? Баба Стафридис и дедо Сиртакис шъ останат на пътя, а бат Малакис и кака Далаверис шъ си я карт на Авантакис!!!!! - )))) Че, то същото като у нас, бре - За к/кошка нема прошка, за Милиони нема закони!!! Тц,тц,тц...., Бах таз глабализация да го е...!
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В куба също не пащат данъци и наем но при тях заплатата е 20 долара на месец. Затова държавата дотира цените и храната им струва стотинки. И найважното в куба храната е екологична
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То излиза ,че никой не плаща данъци...
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бирника Спецов също гепи 2 милиона ДДС :)))